Νέα γκέλα της Λίβερπουλ, θρίαμβοι για Σίτι, Τότεναμ, δεν άντεξε ο ΑΠΟΕΛ στη Μαδρίτη

Νέα γκέλα της Λίβερπουλ, θρίαμβοι για Σίτι, Τότεναμ, δεν άντεξε ο ΑΠΟΕΛ στη Μαδρίτη

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά γύρισε το ματς, έχασε απίστευτες ευκαιρίες, όμως λίγο έλειψε να χάσει το παιχνίδι λόγω ανυπαρξίας της άμυνας της - Λύγισε ο ΑΠΟΕΛ που ηττήθηκε με 3-0 στην Μαδρίτη - Τεράστιες νίκες για Μπεσίκτας στην έδρα της Πόρτο, της Σαχτάρ επί της Νάπολι και της Τότεναμ επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Σίτι έκανε περίπατο στην έδρα της Φέγενορντ


Νέα γκέλα της Λίβερπουλ, θρίαμβοι για Σίτι, Τότεναμ, δεν άντεξε ο ΑΠΟΕΛ στη Μαδρίτη
Με 26 γκολ έπεσε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του Champions League που επιβεβαίωσε γιατί είναι η γιορτή των αστεριών.

Στο «Ανφιλντ» η Λίβερπουλ στην πρώτη επίθεση της Σεβίλλης βρέθηκε πίσω στο σκορ (5’ Μπεν Γεντέρ) με τον Λόβρεν να έχει αστεία αντίδραση, αλλά πριν κλείσει το ημίχρονο οι «κόκκινοι» είχαν γυρίσει το ματς με τα γκολ των Φιρμίνιο, Σαλάχ, αλλά στο 43’ ο Φιρμίνιο έχασε το πέναλτι για να κλειδώσει το ματς.

Η Λίβερπουλ έχανε το γκολ πίσω από το άλλο (23 τελικές) και η Σεβίλλη στην 3η τελική ισοφάρισε σε 2-2 στο 75’ με τον Κορέα με την άμυνα των γηπεδούχων να είναι και πάλι... αλλού. Μετά το 2-2 ο Κλοπ έριξε στο ματς και τον Κουτίνιο (πρώτη εμφάνιση μετά το σίριαλ της μεταγραφής του στην Μπαρτσελόνα), αλλά 
 στο 93’ ο Μουριέλ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να πετύχει το 2-3!
Κλείσιμο

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (που είχε επεισόδια
πριν
, αλλά και στη διάρκεια του αγώνα) η Σπάρτακ ήταν καλύτερη, προηγήθηκε στο 59’ με τον Σαμέντοφ, όμως στο 85’ ο Μποχάρ αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας με τεχνικό σουτ.

Στον 6ο όμιλο η Σίτι μετά τα 5 γκολ στην Λίβερπουλ φιλοδώρησε με 4 την Φέγενορντ στο Ρότερνταμ.

Στην πρώτη φάση του αγώνα (στα 90 δευτερόλεπτα) ο Στόουνς έκανε το 0-1, στο 25’ το σκορ είχε φτάσει στο 0-3 (Αγουέρο, Ζέζους) και ο Στοόυνς έβαλε το κερασάκι με το δεύτερο προσωπικό γκολ στο 63…

Μια από τις εκπλήξεις της βραδιάς σημειώθηκε στο ουδέτερο Χάρκοβο, εκεί όπου η Σαχτάρ κέρδισε με 2-1 την Νάπολι. Τάισον και Φερέιρα έβαλαν μπροστά τους Ουκρανούς με την Νάπολι να ξυπνά στο φινάλε μειώνοντας με πέναλτι του Μίλικ στο 71’ ενώ ο Πολωνός έχασε στο 82’ τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίζει.

Στον 7ο όμιλο η Μπεσίκτας άλωσε το Ντραγκάο και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης.

Η Πόρτο ισοφάρισε γρήγορα το γκολ του Ταλίσκα (13’), με το αυτογκόλ του Τόσιτς, αλλά η κακή εκτίμηση του Κασίγιας στο μακρινό σουτ του Τοσούν στο 28’ έφερε τα πάνω κάτω. Οι Πορτογάλοι κυνήγησαν την ισοφάριση, αλλά στο 86’ ο Μπάμπελ τους έδωσε την χαριστική βολή.

Στην Λειψία όλα έγιναν σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 33’ ο Φόρσμπεργκ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους που έδιναν τον πρώτο τους αγώνα στη διοργάνωση, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Τίλεμανς ισοφάρισε σε 1-1 και δεν άλλαξε τίποτα ως το τέλος.

Στον 8ο όμιλο η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς (12’) με τον Ρονάλντο, αλλά ο ΑΠΟΕΛ με προσήλωση στην άμυνα του δεν επέτρεψε στους «μερένχες» να του δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Οι πρωταθλητές Κύπρου όμως δέχθηκε το δεύτερο γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με πέναλτι για χέρι το οποίο δεν έγινε ποτέ για να «κλειδώσει» το ματς ο Σέρχιο Ράμος με όμορφο ανάποδο ψαλιδάκι.

Στο Λονδίνο η Τότεναμ έσπασε την κατάρα του Γουέμπλεϊ επικρατώντας με 3-1 της Ντόρτμουντ χάρις στον Ελβετό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Μπούρκι και του Ιταλού βοηθού διαιτητή.

Ο Μπούρκι «έπνιξε» τα γκολ του Σον στο 4’, με τον Γιαρμολένκο να ισοφαρίζει με γκολ για Όσκαρ στο 11’, αλλά στο 15’ και πάλι ο Μπούρκι δέχθηκε γκολ στην κλειστή γωνία χωρίς να αντιδράσει.

Η Ντόρτμουντ ισοφάρισε στο 55’ με καταπληκτικό γκολ του Ομπαμεγιάνγκ που ακυρώθηκε όμως ως οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού και στο 65’ ο Κέιν με συρτό σουτ πέτυχε το τελικό 3-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων της πρεμιέρας του Champions League.

5ος όμιλος
Λίβερπουλ - Σεβίλλη 2-2 (21' Φιρμίνιο, 37' Σαλάχ - 5' Μπεν Γεντέρ, 72' Κορέα)


Μάριμπορ - Σπαρτάκ Μόσχας 1-1 (85' Μπόχαρ - 59' Σαμέντοφ)

6ος όμιλος
Φέγενοορντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (2', 63' Στόουνς, 10' Αγουέρο, 25' Ζεσούς)

Σαχτάρ - Νάπολι 2-1 (15' Τάισον, 58' Φερέιρα - 71' Μίλικ)
 
7ος όμιλος
Λειψία - Μονακό 1-1 (32' Φόρσμπεργκ - 34' Τίλεμανς)


Πόρτο - Μπεσίκτας 1-3 (20' αυτ.  Τόσιτς - 13' Ταλίσκα, 28' Τοσούν, 86' Μπάμπελ)

8ος όμιλος
Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ 3-0 (12',51' πεν. Ρονάλντο, 61' Ράμος)


Τότεναμ - Ντόρτμουντ 3-1 (4' Σον, 15', 63' Κέιν - 11' Γιαρμολένκο)


Τα αποτελέσματα της Τρίτης:
1ος όμιλος
Μπενφίκα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βασιλεία 3-0
 
2ος όμιλος
Μπάγερν - Άντερλεχτ 3-0
Σέλτικ - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-5
 
3ος όμιλος
Τσέλσι - Καραμπάχ 6-0
Ρόμα - Ατλέτικο 0-0
 
4ος όμιλος
Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους 3-0
Ολυμπιακός - Σπόρτινγκ 2-3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης