Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών ομάδων κατά της Παρί

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών ομάδων κατά της Παρί

Με μπροστάρη τον πρόεδρο της Ισπανικής λίγκας Χαβιέ Τέμπας, τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ζητούν την τιμωρία της Παρί για παραβίαση του Financial Fair Play – «Δεν θα φοβηθούμε πιθανή τιμωρία…», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών ομάδων κατά της Παρί
Το Champions League ξεκινά αύριο, αλλά δεν αποκλείεται η ολοκλήρωση της τελικής φάσης να το βρει… λειψό! 

Οι πιέσεις των μελών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) προς την UEFA για εφαρμογή των κανόνων του Financial Fair Play (δεν μπορείς να ξοδεύεις αλόγιστα, αλλά θα πρέπει να παρουσιάζεις και έσοδα) ήδη έχουν πιάσει τόπο και όπως διέρρευσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το προεδρείο της ECA με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο τελευταίος φέρεται να έχει παραδεχθεί: «Αν θέλω να είμαι τόσο δημοφιλής όσο ο Μισέλ Πλατινί, ξέρω ότι πρέπει να αποκλείσω την Παρί από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα και να ξέρετε ότι δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε βαριά τιμωρία».

Οι τρελές μεταγραφικές κινήσεις των Παριζιάνων (220 εκατ. ευρώ για Νεϊμάρ, 180 εκατ. ευρώ για τον Εμπαπέ) προκάλεσαν την αντίδραση των άλλων μεγάλων με τον Χαβιέ Τέμπας να είναι ξεκάθαρος σε συνέντευξη που έδωσε στην Εκιπ.

«Εμείς απαιτούμε από την Παρί να σεβαστεί τους κανόνες όπως τους σέβονται όλοι οι υπόλοιποι. Δυστυχώς όμως για να δείξει ότι είναι τυπικά εντάξει παρουσιάζει ψεύτικα στοιχεία στα εμπορικά της έσοδα κι αυτό δεν είναι fair play», είπε ο Τεμπάς αποκαλύπτοντας πβς από τον περασμένο Μάρτιο είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παρί Νασίερ Αλ Κελαϊφί προειδοποιώντας τον πως θα προχωρήσει σε καταγγελίες για τις κινήσεις του.

«Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία της Παρί κι αν τυχόν η UEFA κρίνει ότι πληρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις του Financial Fair Play εμείς θα συνεχίσουμε στα αρμόδια δικαστήρια», τόνισε ο πρόεδρος της Ισπανικής λίγκας συμπληρώνοντας παράλληλα ότι έχει κάνει μια πολύ μεγάλη έρευνα για τα έσοδα που είχε η Παρί την τελευταία πενταετία από τηλεοπτικά χορηγίες, εισιτήρια και το νέο της γήπεδο.
Κλείσιμο

«Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία η Παρί έχει μεγαλύτερα έσοδα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Το ποσό της χορηγίας που υπέγραψε η Παρί με τον Οργανισμό Τουρισμού του Κατάρ, είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο απ’ ότι στην πραγματικότητα αξίζει μια τέτοια συμφωνία».

Στο ίδιο επιθετικό ύφος ο Τέμπας παραδέχθηκε ότι στόχος του είναι να «προστατέψω τις Ισπανικές ομάδες από το να χάνουν παίκτες όπως η Μπαρτσελόνα τον Νεϊμάρ ή να μην μπορούν να πάρουν παίκτες όπως η Ρεάλ τον Εμπαπέ. Θέλουμε μια ανταγωνιστική αγορά, η οποία όμως θα λειτουργεί με τους κανόνες της οικονομίας. Αν συνεχίσουμε έτσι σε 3, 4 χρόνια η βιομηχανία του ποδοσφαίρου θα σβήσει σε πολλές χώρες»







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης