Τζέιμς Γκιστ: Προσπερνά τους Κοχ, Μίντλετον και… κυνηγά το ρεκόρ του Μπατίστ!

Τζέιμς Γκιστ: Προσπερνά τους Κοχ, Μίντλετον και… κυνηγά το ρεκόρ του Μπατίστ!

Ο Τζέιμς Γκιστ θα είναι και φέτος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού Superfoods, με τον Αμερικανό πάουερ φόργουρντ να συνεχίζει το σερί παραμονής… απειλώντας το ρεκόρ του μακροβιότερου “πράσινου” ξένου!

Τζέιμς Γκιστ: Προσπερνά τους Κοχ, Μίντλετον και… κυνηγά το ρεκόρ του Μπατίστ!
Το σύνθημα “Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ” δονεί το ΟΑΚΑ την τελευταία πενταετία και θα εξακολουθήσει να το… δονεί για τουλάχιστον άλλη μία διετία, αφού ο “Γκιστόπουλος” ανανέωσε το συμβόλαιό του, όπως το επιθυμούσε!

Πλέον, ο Τζέιμς Γκιστ, που ήρθε μέσω μιας ιστορικής ανταλλαγής με την Μάλαγα τον Δεκέμβριο του 2012 για τον Άντι Πάνκο κι έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο της πράσινης εξέδρας, ανεβαίνει όλο και περισσότερο στη λίστα των μακροβιότερων ξένων στην ιστορία των νταμπλούχων!

Με το νέο του συμβόλαιο, ο Αμερικανός θα έχει την ευκαιρία να σπάσει το φράγμα της πενταετίας και να ξεπεράσει στη σχετική λίστα Μίχαελ Κοχ και Ντάριλ Μίντλετον και πλέον θα έχει μπροστά του μόνο τον… πρωταθλητή της λίστας, Μάικ Μπατίστ, που έπαιξε δέκα χρόνια με την πράσινη φανέλα!

Κλείσιμο
Θα μπορέσει να τον πιάσει; Δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο, με το μόνο σίγουρο να είναι η όλο και πιο περίοπτη θέση που έχει ο Γκιστ στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods.

Με αφορμή την παραμονή του στο ΟΑΚΑ, το Eurohoops παρουσιάζει τους μακροβιότερους ξένους της ομάδας, ορίζοντας ως… κατώτατο όριο την τριετία.

Δείτε τη λίστα:

Μάικ Μπατίστ (2003-2012, 2013/2014)



Οταν μιλάμε για ξένο του Παναθηναϊκού που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ αυτός είναι ο Μάικ Μπατίστ! Ο Big Mike ήρθε το 2003 στο κλειστό του Σπόρτιγκ τότε ως άλλος ένας Αμερικανός κι έμελλε να εξελιχθεί στον “Μιχάλη” των φίλων της ομάδας, που σάρωσε όλα τα ρεκόρ και συμπλήρωσε δέκα χρόνια με το τριφύλλι! Εννέα ως το 2012 και άλλη μία χρονιά (2013/2014) όπου ήρθε για να ολοκληρώσει την καριέρα του, που είχε πάρα πολλούς τίτλους, 19 για την ακρίβεια (τρεις Ευρωλίγκες, εννέα πρωταθλήματα και επτά κύπελλα)!

Ουδείς άλλος ξένος δεν έχει φορέσει περισσότερο την πράσινη φανέλα και πλέον μόνο ο Γκιστ έχει τη δυνατότητα, αν και έχει… απόσταση, να τον φτάσει.

Τζέιμς Γκιστ (2012-)



Ο Γκιστ τον Δεκέμβριο του 2012 έγινε πρωταγωνιστής στο πρώτο trade στα χρονικά της Ευρωλίγκας, όταν ήρθε από τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, με τον Αντι Πάνκο να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο. Ο Αμερικανός έμελλε να ριζώσει στους “πράσινους” και πλέον έχει συμπληρώσει 4,5 χρόνια, έχοντας βάλει πλώρη με το νέο συμβόλαιο να γίνει ο δεύτερος μακροβιότερος και γιατί όχι να σπάσει και το μεγάλο ρεκόρ του Μπατίστ!


Μίχαελ Κοχ (1996-2001)



Οταν το 1996 άνοιξε η πόρτα και για τους κοινοτικούς στην Ελλάδα, ο Μίχαελ Κοχ ήρθε στον Παναθηναϊκό και αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από αξιόπιστος. Ο Γερμανός γκαρντ παρέμεινε για πέντε χρόνια στα πράσινα, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου, αλλά και έξι τίτλους, ένα Ευρωπαϊκό, ένα Διηπειρωτικό και τέσσερα πρωταθλήματα.

Ντάριλ Μίντλετον (2000-2005)



Ο Μίντλετον ανήκει στην κατηγορία των μεταγραφών “value for money”, αφού όχι μόνο απέδωσε τα αναμενόμενα όσο έμεινε στο τριφύλλι, αλλά και πολύ παραπάνω, αφού με την εμπειρία και την ποιότητά του ήταν σταθερά στην πρώτη γραμμή.

Μάλιστα, αν δεν είχε υποστεί πνευμονική εμβολή το 2005, τότε η θητεία του στον Παναθηναϊκό θα διαρκούσε σίγουρα παραπάνω από τα πέντε χρόνια που έμεινε στα πράσινα, περίοδο κατά την οποία μπόρεσε να κατακτήσει μία Ευρωλίγκα, τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Στόγιαν Βράνκοβιτς (1992-1996)



Ο πλέον αγαπημένος της “πράσινης” εξέδρας και της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς! Ο Δαλματός γίγαντας πρόσφερε τα πάντα στην ομάδα στην τετραετία που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι και από το… χέρι του κατακτήθηκε το πρώτο Ευρωπαϊκό της ομάδας, το 1996 στο Παρίσι!

Εκτός της κορωνίδας της παρουσίας του Κροάτη στον Παναθηναϊκό, που ήταν η ευρωπαϊκή κούπα, πανηγύρισε και δύο κύπελλα.

Ντέγιαν Μποντιρόγκα (1998-2002)




Μετά τον Στόγιαν, ο Ντέγιαν ήταν αυτός που δέθηκε περισσότερο με τους “πράσινους”. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ο Μποντιρόγκα αγάπησε και αγαπήθηκε παθολογικά, οδηγώντας την ομάδα σε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και τρία πρωταθλήματα, ένα εκ των οποίων το σημαδιακό στο ΣΕΦ, το 1999.

Γιάκα Λάκοβιτς (2002-2006)



Ο Σλοβένος ήταν το “λαβράκι” του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την αποχώρηση Μποντιρόγκα και αυτός που “μεγάλωσε” παράλληλα με την ομάδα του, όταν οι “πράσινοι” μετακόμισαν στο Σπόρτιγκ και μετά επανήλθαν στο ΟΑΚΑ και στην ελίτ της Ευρωλίγκας.

Σε μια τετραετία ο Λάκοβιτς πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα και δεν έμεινε περισσότερο αφού προτίμησε την Μπαρτσελόνα το 2006, κάτι που αποτέλεσε αιτία ο Ζοτς να μην του μιλήσει ποτέ ξανά…


Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (2007-2010, 2011/2012)



Ο “Σάρας” είναι εξ αυτών που δέθηκαν πολύ με τον κόσμο και τις τέσσερις σεζόν που φόρεσε τα πράσινα τα έζησε όλα, ανάμεσά τους και το τριπλ κράουν το 2009.

Ο Λιθουανός σε δύο θητείες (μαζί με τον Μπατίστ και Κουτλουάι οι μοναδικοί “πράσινοι” ξένοι με δύο θητείες) κέρδισε ένα ευρωπαϊκό, τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα.

Τιτ Σοκ (1992-1996)



Ο Εσθονός γκαρντ το 1992 ήρθε μαζί με τα υπόλοιπα μεγάλα μεταγραφικά απόκτήματα του Παναθηναϊκού (Γκάλης, Βράνκοβιτς, Κόμαζετς και για τέσσερα χρόνια φόρεσε τα πράσινα ως Τιτ… Γιαννόπουλος, έχοντας ελληνική υπηκοότητα, ωστόσο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.

Σε αυτή την τετραετία αποτέλεσε σταθερά πολύτιμο εργαλείο και κέρδισε την Ευρωλίγκα (1996) και δύο κύπελλα.

Άιβαρ Κούοουσμα (1993-1996)



Το alter ego του Σοκ ήταν ο επίσης Εσθονός Άιβαρ Κούουσμα ή… Μαγουλάς, το ελληνικό επώνυμο με το οποίο αγωνίστηκε στην Ελλάδα για τρία χρόνια και όχι για τέσσερα, αφού τη σεζόν 1992/1993 επιτρεπόταν ένας ελληνοποιημένος σε κάθε ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο ξανθομάλλης Εσθονός “τριποντάκιας” πανηγύρισε την Ευρωλίγκα και το κύπελλο του 1996 με τα πράσινα.

Πάτρικ Μπερκ (1998-2001)



Ο Ιρλανδός σέντερ ήρθε ως “μπακ απ” του Ράτζα αρχικά και του Ρέμπρατσα στη συνέχεια και ανταποκρίθηκε πλήρως στον ρόλο του. Σε τρία χρόνια κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό μία Ευρωλίγκα και τρία πρωταθλήματα.


Νάντο Τζεντίλε (1998-2001)



Ο… τρελό-Νάντο των φίλων των “πράσινων” πάτησε το πόδι του στο ΟΑΚΑ το 1998 και… ρίζωσε για τέσσερα χρόνια, όπου με το ταμπεραμέντο και την κλάση του αγαπήθηκε από τον κόσμο και πανηγύρισε μία Ευρωλίγκα και τρία πρωταθλήματα.

Τζόνι Ρότζερς (1999-2002)



Ο Ρότζερς ήρθε στον Παναθηναϊκό προερχόμενος από τον “αιώνιο” αντίπαλο Ολυμπιακό και δέθηκε με τους “πράσινους” για μια τριετία, όντας πρωταγωνιστής στις επιτυχίες της ομάδας, αφού επί της θητείας του πανηγύρισε δύο Ευρωλίγκες και δύο πρωταθλήματα.


Ντέγιαν Τομάσεβιτς (2005-2008)



Ο Σέρβος σέντερ είχε πετύχει ήδη πολλά στην καριέρα του πριν αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα, κάτι που έκανε με τα πράσινα, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στον θρίαμβο του 2007.

Ο “Τόμο” έμεινε για τρία χρόνια στο ΟΑΚΑ με απολογισμό μία Ευρωλίγκα, τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα.


Ντρου Νίκολας (2008-2011)




Το 2008 ο Νίκολας αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκός ως ένας σουτέρ ολκής και υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγινε… πολυεργαλείο και χάρη στην ανταπόκρισή του έμεινε για μια τριετία στο ΟΑΚΑ, πριν αποχωρήσει το 2011, όταν η Αρμάνι εξαγόρασε το συμβόλαιό του.

Οσο έμεινε στο ΟΑΚΑ ο Νίκολας κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες, τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.


Πηγή: www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης