Βίντεο: Η Λάτσιο «γονάτισε» τη Γιούβε με 3-2 και πήρε το Σούπερ Καπ!

Βίντεο: Η Λάτσιο «γονάτισε» τη Γιούβε με 3-2 και πήρε το Σούπερ Καπ!

Ο Ιμόμπιλε έβαλε δύο γκολ για το 2-0, ο Ντιμπάλα το έκανε 2-2 στο τελευταίο 5λεπτο αλλά στο 93' ο Μούρτζια έγραψε το 3-2 και η Λάτσιο κατέκτησε το Supercoppa Italiana, πρώτος τίτλος μετά το 2013!

Βίντεο: Η Λάτσιο «γονάτισε» τη Γιούβε με 3-2 και πήρε το Σούπερ Καπ!
Ο Σιμόνε Ιντσάγκι είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι η Λάτσιο προετοιμαζόταν τόσο καιρό για το Σούπερ Καπ και ο πρόεδρος Κλαούντιο Λοτίτο δήλωσε σίγουρος ότι η ομάδα του θα κάνει μεγάλη εμφάνιση. Τελικά έλεγαν αλήθεια και οι δύο, αφού οι Λατσιάλι ήταν καλύτεροι από την κακή Γιούβε και εκδικήθηκαν για τις απανωτές ήττες τις τελευταίας 4ετίας, κατακτώντας τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2013! Ολα έδειχναν ότι ο Ιμόμπιλε θα ήταν το πρόσωπο της βραδιάς με τα δύο γκολ για το 2-0 αλλά ο Ντιμπάλα, στην πρώτη του εμφάνιση με το Νο10, πήγε να το γυρίσει μόνος του. Μέχρι που ήρθε τελικά ο... Μουρτζία να δώσει την κούπα στους Ρωμαίους και να σφραγίσει την τρίτη ήττα (2015 και 2017 οι άλλες δύο) των Μπιανκονέρι τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Σούπερ Καπ...

Το ματς άρχισε με τη Γιουβέντους να έχει πολύ καλή ευκαιρία με τον Κουαδράδο στο 3' (απέκρουσε από κοντά ο Στρακόσια) και γενικά να δείχνει αρκετά δυνατή στο πρώτο 15λεπτο. Ως εκεί όμως. Η Λάτσιο σιγά-σιγά πήρε μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε μπάλα, βελτίωσε την απόδοση της και μετά το ημίωρο είδε το ματς να... στρώνεται καλά. Στο 31' η πτώση του Ιμόμπιλε σε τετ α τετ με τον Μπουφόν ξεγέλασε τον διαιτητή Μάσα που έδειξε πέναλτι και από εκεί ο Ιταλός φορ έκανε το 0-1, για να ακολουθήσει στο 34' η διπλή απόκρουση του αρχηγού των Μπιανκονέρι στους Μπάστα-Λέιβα. Και με τη Γιούβε να έχει νεύρα, οι παίκτες του Ιντσάγκι δεν δυσκολεύτηκαν να βγάλουν το ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για την Λάτσιο στο 54', όταν ο Ιμόμπιλε με πολύ ωραία κεφαλιά -μετά την σέντρα του Παρόλο- έκανε το 0-2, αναγκάζοντας τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αρχίσει τις αλλαγές. Με τον Ντάγκλας Κόστα να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά και με τους Λατσιάλι να γυρίζουν πίσω για να κρατήσουν το σκορ, η Γιούβε φάνηκε περισσότερο επιθετικά αλλά ευκαιρίες δεν έκανε. Οχι ότι τις χρειάστηκε, πάντως, για να ισοφαρίσει. Στο 85' ο Ντιμπάλα με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ ξανάβαλε στο ματς τους Τορινέζους (1-2) και στο 90' ο διαιτητής Μάσα είπε να ισοφαρίσει τα λάθη με τα πέναλτι, δείχνοντας την βούλα για πάτημα του Μάρουσιτς στον Αλεξ Σάντρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιμπάλα και έκανε το 2-2, κάνοντας τους πάντες να πιστέψουν ότι όλα θα κριθούν στην παράταση. Αρκεί που δεν το πίστεψαν οι παίκτες του Ιντσάγκι όμως...

Κλείσιμο
Στο 94' ο Λουκάκου τα έκανε όλα τέλεια από αριστερά, ο Μούρτζια πλάσαρε μια χαρά από το ύψος του πέναλτι και στη γαλάζια πλευρά της Ρώμης πανηγυρίζουν την πρώτη κούπα μετά το κύπελλο του 2013!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπενάτια (56' Ντε Σίλιο), Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (56' Ντάγκλας Κόστα), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (72' Μπερναρντέσκι).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Γουάλας, Ντε Φράι, Ράντου, Μπάστα (74' Λουκάκου), Παρόλο, Λέιβα (80' Μούρτζια), Λουίς Αλμπέρτο, Λούλιτς (74' Μάρουσιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ιμόμπιλε.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης