Ολιμπίκ Ντονέτσκ-ΠΑΟΚ 1-1: Τον έσωσε το τρομερό γκολ του Ενρίκε

Ολιμπίκ Ντονέτσκ-ΠΑΟΚ 1-1: Τον έσωσε το τρομερό γκολ του Ενρίκε

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι άχρωμος και βρέθηκε δίκαια πίσω στο σκορ στο 48' από την κεφαλιά του Μπιλένκι - Ωστόσο η καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Ενρίκε που έχει έρθει από τον πάγκο διαμόρφωσε το τελικό 1-1

Ολιμπίκ Ντονέτσκ-ΠΑΟΚ 1-1: Τον έσωσε το τρομερό γκολ του Ενρίκε
Ο «πολυεθνικός» ΠΑΟΚ, με ένδεκα ξένους από δέκα διαφορετικές εθνικότητες στην ενδεκάδα του, έμοιαζε «σκιά του εαυτού του». Είναι προφανές ότι ο «Δικέφαλος» δεν είναι καλά. Το αποτέλεσμα και μόνο αυτό είναι το θετικό της όλης υπόθεσης.

Μπορεί και να του δώσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο δεν μπορεί αν κρύψει τις αδυναμίες και τις παθογένειες του.  

Στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν στο Κίεβο εμφανίστηκε μια ομάδα δίχως δημιουργία, δίχως φαντασία, η οποία όχι μόνο δεν ενθουσίασε με την εμφάνιση του στο άδειο «Βαλερί Λομπανόφσκι», αλλά προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό και έδειξε ότι ο Στανόγεβιτς έχει πολύ δουλειά μπροστά του.
Κλείσιμο

Πάλι καλά που το ιστορικό γήπεδο της Ντινάμο Κιέβου ήταν σχεδόν άδειο, κάποιες σκόρπιες φωνές των λιγοστών φίλων της Ολιμπίκ ακουγόταν αραιά και που, με την ατμόσφαιρα να μοιάζει περισσότερο με φιλικό καλοκαιρινής προετοιμασίας. Κι όμως ούτε σ’ αυτό το σκηνικό εμφανίστηκαν οι ασπρόμαυροι.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δίχως δημιουργικά χαφ, τον Πέλκα, τον Πέδρο Ενρίκε και τον Μπίσεσβαρ στον πάγκο, όχι απλά δεν τρόμαξε τους «νεόκοπους» στην Ευρώπη Ουκρανούς, αλλά έστελνε δυσοίωνα μηνύματα. Τα οποία μεγεθύνθηκαν όταν η Ολιμπίκ έκανε το 1-0 και έπρεπε να έρθει από τον πάγκο ο απρόβλεπτος Πέδρο Ενρίκε για να σώσει στην κυριολεξία τον ΠΑΟΚ.   

ΜΕ ΕΝΔΕΚΑ ΞΕΝΟΥΣ Ο «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ»

Δεν έκρυβε εκπλήξεις το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς είχε δείξει, εδώ και μέρες, τις προθέσεις του. Το «4-3-3» ήταν αυτό που δοκίμασε και αυτό που επέλεξε, αν και την τελευταία στιγμή προέκυψε ένα πρόβλημα με τη μη συμμετοχή του Ντόριαν Λεβέκ. Ο Γάλλος προτιμήθηκε, λόγω ενοχλήσεων, να προφυλαχθεί και στη θέση του ξεκίνησε ο Μαρίν Λέοβατς.

Ο Κροάτης ήταν ο ένας από τους ένδεκα ξένους του «Δικεφάλου» στο αρχικό σχήμα, με τους πέντε Έλληνες να μένουν όλοι στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ροντρίγκο Ρέι, στο επίσημο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα να έχει μπροστά του τη γνωστή τετράδα της άμυνας, αποτελούμενη από τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς.

Ο Στανόγεβιτς θέλοντας να ελέγχει αμυντικά και ανασταλτικά το παιχνίδι, ξεκίνησε με τον Τσίμιροτ αντί του Πέλκα στην τριάδα των εσωτερικών μέσων, που συμπλήρωναν οι Κάνιας και Σάχοφ. Μπροστά τους η γραμμή κρούσης με τον Κάμπος στο δεξιό άκρο, τον Μακ στο αριστερό και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Εκπλήξεις δεν έκρυβε και η ενδεκάδα της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, με τον Ρομάν Σανζάρ να επιλέγει ένα σχηματισμό «4-2-3-1» με τον Νιεμτσανίνοφ να είναι ο μοναδικός προωθημένος της ουκρανικής ομάδας και λίγο πιο πίσω τον Μαροκινό Μόχα, τον πιο ποιοτικό παίκτη της Ολιμπίκ Ντόνετσκ.

ΕΝΑΣ ΑΚΥΡΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το φόβο που προκαλούσε (στα χαρτιά) στους πρωτάρηδες στην Ευρώπη, παίκτες της Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Η διαφορά στα ρόστερ των δύο ομάδων είναι χαώδης, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν την είδαμε ποτέ στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης.  

Μια καλή στιγμή, αυτή με τον Κρέσπο στο 16’, είχε να επιδείξει ο «Δικέφαλος» στα πρώτα 35 λεπτά. Αντίθετα, όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Ουκρανοί ξεθάρρευαν, άρχισαν να πατάνε ακόμη καλύτερα στο γήπεδο και να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Ρέι, που ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε τον κίνδυνο στο επικίνδυνο γύρισμα του Μόχα (21’), που πέρασε σαν σταματημένους και το Μάτος και το Βαρέλα.

Στο δεύτερο μισό του γηπέδου οι ασπρόμαυροι είχαν σοβαρό θέμα. Δημιουργικά είχε σχεδόν ακυρωθεί, η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στον Πρίγιοβιτς, που είχε πάνω του έναν και δύο αμυντικούς της Ολιμπίκ κάθε φορά που έβγαινε από την περιοχή για να πάρει μια πάσα ή να δημιουργήσει χώρους.

ΒΡΗΚΕ «ΣΩΣΙΒΙΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΡΙΚΕ

Μ΄ αυτά και μ’ αυτά το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, σ’ ένα μοιρασμένο παιχνίδι, όπου το 0-0 μάλλον χαροποιούσε τους Ουκρανούς. Αυτό που τους έκανε ακόμη πιο χαρούμενους ήταν οι δύο σερί χαμένες ευκαιρίες του Πρίγιοβιτς (46’ και 47’) στο ξεκίνημα του β’ μέρους και το γκολ του Μπιλιένκι με κεφαλιά (49’), που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ και έκανε το 1-0.

Στο 52’ ο Ρέι απέκρουσε εντυπωσιακά τη βολίδα του Μπογκντάνοφ από τα 25 μέτρα, με τον Στανόγεβιτς να σηκώνει άρον άρον από τον πάγκο τον Πέδρο Ενρίκε και Μπίσεσβαρ ρίχνοντάς τους στο παιχνίδι. Όμως, η Ολιμπίκ ήταν αυτή που άγγιξε το (δεύτερο) γκολ, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μόχα (56’) από το ύψος του πέναλτι και τα σουτ του Λίκιαντσουκ και του Μπογκντάνοφ (57’).

Ο ΠΑΟΚ ήταν σε τρικυμία. Με τους παίκτες του εκτός τόπου και χρόνου. Σ’ άλλο γήπεδο! Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Και έπρεπε να έρθει από το πουθενά ο τρελαμένος Πέδρο Ενρίκε να κάνει από μόνος του το γκολ που τόσο πολύ χρειαζόταν η ομάδα του. Ένα γκολ 100% δικό του. Ο Βραζιλιάνος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και νίκησε από δύσκολη γωνία το Μαχαράτζε ισοφαρίζοντας στο 59’ σε 1-1.

Ο Σανζάρ έβγαλε στο 63ο λεπτό, άγνωστο γιατί, τον καλύτερο παίκτη του, το Μαροκινό Μόχα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη, αν ο Μαχαράτζε δε σταματούσε τον Πρίγιοβιτς στο 88ο λεπτό, για φτάσουμε στο τελικό με μια φάση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να σημαδεύει το φινάλε, όταν ο Σαμπάνοφ γύρισε επικίνδυνα την μπάλα στο Μαχαράζε και υποχρέωσε τον τερματοφύλακα να την απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο MVP: Ο Πέδρο Ενρίκε δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Όμως, ήταν αυτός που έσωσε τον ΠΑΟΚ απ’ τα χειρότερα. Με το εντυπωσιακό γκολ του, έδιωξε έναν πραγματικό εφιάλτη πάνω από τον ουρανό της Τούμπας.

Στο ύψος του: Ο Ροντρίγκο Ρέι κράτησε την ομάδα του όρθια, με τις αποκρούσεις του, ειδικά μετά το 1-0. Ο Αργεντινός είχε καλές τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια, ενώ δεν φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε από τον Μπιελίνκι.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Λέο Μάτος ήταν πολύ, μα πάρα πολύ, μακριά από τον καλό εαυτό του. Ο Βραζιλιάνος είχε ένα κάρο προβλήματα με αντίπαλο τον Μόχα, έχανε τους αντιπάλους του και πολλές λάθος μεταβιβάσεις.

Η γκάφα: Αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος αδυνατούμε να αντιληφθούμε το λόγο, που ο Σανζάρ μόλις στο 63’ έβγαλε από το γήπεδο τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του, το Μαροκινό Μόχα.

Το «στραγάλι»: Ο Ελβετός Μπιερί δεν έκανε το μεγάλος λάθος, με εξαίρεση μια, δυο αποφάσεις του ήταν προς τη λογική της έδρας και ίσως το έμμεσο που δεν έδειξε στο γύρισμα του Σαμπάνοφ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Με βάση την εικόνα του αγώνα, ειδικά αυτή από το 46’ μέχρι το 60’,  ο ΠΑΟΚ φεύγει από το Κίεβο μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα. Μ’ ένα αποτέλεσμα το οποίο  του δίνει ηρεμία μέχρι τη ρεβάνς της Τούμπας, αλλά ως εκεί. Άμεσα πρέπει να ανοίξει η κουβέντα σ’ ότι αφορά την ενίσχυση της ομάδας, η συζήτηση για το τι θέλει πραγματικά να πετύχει μια έτοιμη και δομημένη ομάδα.  Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξυπνήσει αν δε θέλει να αποφύγει άλλου είδους περιπέτειες καλοκαιριάτικα…

Δείτε τα γκολ του αγώνα


Θυμηθείτε τον αγώνα όπως τον παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Ο ΠΑΟΚ σώθηκε χάρις στο καταπληκτικό γκολ του Ενρίκε, αλλά σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του ήταν απογοητευτική!

90'+3': Κακή σέντρα διώχνουν οι Ουκρανοί και τελειώνει το ματς

90'+3': Απίθανο αυτογκόλ πήγαν να βάλουν οι Ουκρανοί με τον Μακαράτζε να διώχνει σε κόρνερ ενώ από τον ΠΑΟΚ ζητούν έμμεσο και έχουν δίκιο.

90': Σουτ του Μιχάλοφ εντελώς άστοχο.

88': Ωραία μπαλιά του Μπίσεσβαρ αδύναμο το γύρισμα του Πρίγιοβιτς

84': Λάθη επί λαθών και πάλι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ κοντά στην περιοχή τους, κεφαλιά και η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ρέι

82': Σουτ του Κάνιας ψηλά άουτ

81': Ο Πέλκας είναι η 3η αλλαγή του ΠΑΟΚ παίρνοντας τη θέση του Μακ.

76': Σέντρα του Μάτος κεφαλιά του Πρίγιοβιτς πάνω από το δοκάρι

73': Κίτρινη στον Λέοβατς για σκληρό φάουλ

71': Φάση διαρκείας στα καρέ της Ολιμπίκ με την τελευταία σέντρα να διώχνει ο Μακαράτζε

66': Ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε στο έδαφος αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται

59' ΓΚΟΛ: Απίθανο γκολ από τον Πέδρο Ενρίκε! Ο Βραζιλιάνος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ που παίρνει τεράστια ανάσα!

57': Νέο σουτ των Ουκρανών μπλοκάρει ο Ρέι

56': Σέντρα του Σεστακόφ κι ο Μόχα από το ύψος του πέναλτι μόνος του αστοχεί.

55': Ενρίκε και Μπίσεσβαρ αντί των Κάμπος, Σάχοφ...

53': Κίτρινη στον Σάχοφ για αγκωνιά σε εναέρια διεκδίκηση. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ εύκολη  λεία για την Ολιμπίκ μέχρι στιγμής

52': Ο Ρέι σώζει τον ΠΑΟΚ από δεύτερο γκολ διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Μπογκντάνοφ που προήλθε και πάλι από λάθος στη μεσαία γραμμή... 

48' ΓΚΟΛ: Φάουλ για τους Ουκρανούς σαν κοντινό κόρνερ. Εκτελείται στο πρώτο δοκάρι και ο Μπιλένκι ανοίγει το σκορ!

48':Ο Μακαράτζε πρόλαβε έξω από την περιοχή του τον Πρίγιοβιτς

47': Πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ παίζει σωστά με κάθετη του Κάμπος στον Μακ, ο οποίος αποφεύγει τον τερματοφύλακα βγαίνει πλάγια κι η σέντρα που κάνει είναι ελάχιστα πιο δυνατή για τον Πρίγιοβιτς!

46': Έναρξη του β' ημιχρόνου χωρίς αλλαγές

45'+1':  Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ να έχει την πιο σημαντική στιγμή με τον Κρέσπο, αλλά σε γενικές γραμμές να είναι... μετριότατος

39': Απίστευτα τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή τους που δίνουν το δικαίωμα στους Ουκρανούς να απειλήσουν

37': Σέντρα για τον Πρίγιοβιτς βγαίνει γρήγορα ο Μακοράτζε και διώχνει με γροθιές... Μπλοκαρισμένος εντελώς ο ΠΑΟΚ, χωρίς ρυθμό και ιδέες

34': Μακρινό σουτ του Κραβτσένκο η μπάλα ένα μέτρο πάνω από το δοκάρι του Ρέι. Και πάλι από λάθος στη μεσαία γραμμή.

31': Καταπληκτική ενέργεια του Βαρέλα (!) που μπήκε στην περιοχή, αλλά η σέντρα που έκανε κόντραρε στους αμυντικούς.

29': Σουτ του Τζάλμα Κάμπος η μπάλα ψηλά άουτ.

27': Λάθος του Τσίμιροτ σουτ του Μόχα η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ. Η Ολιμπίκ συνεχίζει να απειλεί τον νωθρό και επιπόλαιο ΠΑΟΚ

26': Κακή εκτίμηση από τον Κρέσπο ο Μόχα χάνει το κοντρόλ και την ευκαιρία να γίνει επικίνδυνος. Συνεχίζει να είναι πολύ μέτριος ο ΠΑΟΚ

25': Κερδίζει κόρνερ ο Μάτος, αλλά ο Πρίγιοβιτς δεν έπιασε καλά την κεφαλιά

22': Ο Μόχα και πάλι προσπάθησε να μπει στην περιοχή με τον Μάτος να τον βρίσκει με τον αγκώνα αλλά ο διαιτητής δεν το είδε και έδειξε συνέχεια...

21': Ο Μόχα πέρασε σαν σταματημένους Βαρέλα, Μάτος κι έκανε την επικίνδυνη σέντρα με τον Ρέι να διώχνει

18': Κόρνερ για την Ολιμπίκ τώρα... Πολύ ψηλά η μπάλα από το σουτ του Λούκιαντσουκ

17': Από το δεύτερο κόρνερ και τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Κρέσπο ο οποίος από τη γωνιά της μικρής περιοχής κατάφερε να πλασάρει άουτ! Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς κι είναι για τον ΠΑΟΚ

15': Πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, διώχνουν οι αμυντικοί, ο Μάτος επαναφέρει και έχουμε νέο κόρνερ για την ελληνική ομάδα

13': Πρώτο κόρνερ για την Ολιμπίκ που βλέποντας τον ΠΑΟΚ νωθρό αρχίζει να... ξεθαρρεύει. Διώχνει ο Κάνιας, αλλά και πάλι κατοχή για τους Ουκρανούς

10': Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα των Ουκρανών και την Ολιμπίκ να μην μπορεί να κάνει κάτι το ιδιαίτερο στην επίθεση

6': Πρώτο σουτ στο παιχνίδι και είναι για την Ολιμπίκ με τον Ρέι να μπλοκάρει εύκολα.

5': Κυρίως από τα αριστερά προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να επιτεθεί, χωρίς όμως να έχει πλησιάσει την αντίπαλη εστία.

3': Είναι εμφανής η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πιέσει ψηλά από τα πρώτα λεπτά

2': Προσπάθεια του Τσίμιρορ να ελιχθεί από τα αριστερά η κόντρα δεν τον ευνοεί και η μπάλα καταλήγει άουτ.

1': Έναρξη του αγώνα.

-Ελάχιστος κόσμος βρίσκεται στο γήπεδο της Ντινάμο Κιέβου κι ανάμεσα τους και οπαδοί του ΠΑΟΚ

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει στην ενδεκάδα του κανέναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, ενώ την τελευταία στιγμή ο Στανόγιεβιτς επέλεξε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Λέοβατς αντί του Λεβέκ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα.

Οι ενδεκάδες:
Ολιμπίκ: Μακοράτζε, Νεμτσάινοφ, Σαμπάνοφ, Κραβτσένκο, Λούκιαντσουκ, Μάχα, Τσιμπάλιουκ, Μπγντάνοφ, Σεστάκοφ, Κομούτοφ, Μπιλένκι.
ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λεβέκ, Σάχοφ, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μακ, Κάμπος, Πρίγιοβιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης