Ανατροπές στην κορυφή του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420

Ανατροπές στην κορυφή του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420

Στις σημερινές ιστιοδρομίες που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα υπήρχαν αρκετές ανακατατάξεις δημιουργώντας νέα δεδομένα στη βαθμολογία των πληρωμάτων

Ανατροπές στην κορυφή του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420
Με ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα  ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα των αγώνων του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420 το οποίο διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας. Διεξήχθησαν  δύο ιστιοδρομίες, όπως είναι προγραμματισμένο για κάθε ημέρα έως και την Κυριακή. Ένας θαλάσσιος μαραθώνιος με  πολύ  αγωνία και έντονο ανταγωνισμό. 

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 14.20 με την ένταση του ανέμου να είναι στα 14 μίλια  κατά τη διάρκεια του πρώτου μπράτσου της πρώτης ιστιοδρομίες ενώ στη συνέχεια δυνάμωσε.
Σημειώθηκαν  ανατροπές στις πρώτες θέσεις, ένδειξη ότι μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο. Από τις συνολικά τέσσερις ιστιοδρομίες που έχουν «τρέξει» οι συμμετέχοντες τις δύο πρώτες ημέρες σήμερα «πέταξαν» τη χειρότερη θέση.

Στους άνδρες,  στην πρώτη θέση  πέρασε το πλήρωμα από την Ισπανία με τους Carlos BALAGUER και 
Κλείσιμο
Antoni MASSANET  με 7 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση είναι το πλήρωμα από την Ιταλία με τους Edoardo FERRARO και Francesco ORLANDO   με 8  βαθμούς Στην τρίτη θέση παραμένει το ελληνικό πλήρωμα με τους Τέλη Αθανασόπουλο και Δημήτρη Τασσιό με 9 βαθμούς. 

Στις γυναίκες  οι αμερικανίδες Emma KANETI και Ciara RODRIGUEZ-HORAN  κατάφεραν να διατηρηθούν  στην κορυφή με 6 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ανέβηκαν οι Γαλλίδες Violette DORANGE  και Camille ORION  με 11 βαθμούς. Στην τρίτη θέση πέρασαν οι Ισπανίδες Marta GARRIDO  και Clara LLABRES με 13 βαθμούς.

Από τα ελληνικά πληρώματα καλύτερα πήγαν η Ίρις Αρβανίτη με την Μαρία-Ελένη Ανδρέου  που ανέβηκαν τρεις θέσεις και είναι στην 18η   με  50 βαθμούς. 

Στην κατηγορία Under 17 –Εφήβων/Νεανίδων  συνεχίζουν να προηγούνται, στη γενική βαθμολογία, οι Ιταλοί  Demetrio SPOSATO και  Gabriele CENTRONE με 8 βαθμούς. Ακολουθούν οι Ισπανοί  Μartin WIZNER  και Pedro AMENEIRO  με 13 βαθμούς και στην τρίτη θέση ανέβηκε το γερμανικό πλήρωμα   Bjane STUDT  και Piet STROHM με 14 βαθμούς.

Από τις ελληνικές συμμετοχές  καλύτερα πήγαν η Μελίνα ΠΑΠΠΑ και Μαρία ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ  που ανέβηκαν  στην 4η θέση της γενικής βαθμολογίας με 15  βαθμούς. 

Οι άνδρες είναι χωρισμένοι σε  δύο γκρουπ. Οι γυναίκες τρέχουν σε ένα γκρουπ  ενώ  στο U17 έφηβοι και νεανίδες  αγωνίζονται  μαζί. 

Για αύριο Πέμπτη  27 Ιουλίου, 3η ημέρα των αγώνων,  η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.30. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι παρόμοιες με τις σημερινές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης