Ολυμπιακός: Ο Λοτζέσκι, ο Λο και μετά το… χάος

Ολυμπιακός: Ο Λοτζέσκι, ο Λο και μετά το… χάος

Αναλώσιμοι για τον Ολυμπιακό ή σκαλοπάτι για αυτούς ο Ολυμπιακός; Όπως και αν αναγνώσει κανείς την κατάσταση, οι παίκτες που έρχονται στον Πειραιά την τελευταία εξαετία από ΗΠΑ και Καναδα είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων… περαστικοί.

Ολυμπιακός: Ο Λοτζέσκι, ο Λο και μετά το… χάος
Το Eurohoops σας παρουσιάζει το ακριβές χρονικό διάστημα παραμονής των 24 συνολικά μη ευρωπαίων ξένων καλαθοσφαιριστών από το 2011 μέχρι σήμερα.

Η “γη της επαγγελίας” του μπάσκετ, ευτυχώς ή δυστυχώς, βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ένα από τα εξαγόμενα του συγκεκριμένου μπασκετικού “αξιώματος” είναι ότι εκεί εδρεύει και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παικτών, το οποίο τροφοδοτεί ολόκληρη την οικουμένη. Η Ελλάδα βέβαια δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι “ερυθρόλευκοι” από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μετά εμπιστεύονται Αμερικανούς, είτε ως ενορχηστρωτές, είτε ως ρολίστες στα εκάστοτε ρόστερ τους.

Όπως συμβαίνει στο Μεγάλο λιμάνι από το καλοκαίρι του 2011. Τότε οι διοικούντες του Ολυμπιακού αποφάσισαν να σταματήσουν τα πολυετή και πλουσιοπάροχα συμβόλαια ξένων παικτών και να στηριχθεί η ομάδα τους πρωτίστως σε έναν πολύ καλό ελληνικό κορμό, υπό την αρχηγία των Σπανούλη, Πρίντεζη και την καθοδήγηση του κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αυτό δεν σήμανε σε καμιά περίπτωση την πλήρη αποστροφή και την μη αναγνώριση της αξίας των αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών. Απλώς αυτοί θα κατείχαν ως επί το πλείστον συμπληρωματικούς ρόλους στο σύνολο, όντας παρόλα αυτά ιδιαίτερα κομβικοί τόσο στην διάρκεια, όσο και στα τελειώματα των σεζόν.

    Από τότε έως σήμερα έχουν φορέσει την “ερυθρόλευκη” φανέλα 24 μη ευρωπαίοι ξένοι μπασκετμπολίστες. Όλοι έχουν αποτελέσει παρελθόν, με τελευταίο “κρούσμα” φυγής τον Έρικ Γκριν. Είναι εντυπωσιακό στοιχείο το γεγονός πως οι 22 από αυτούς (91,7%) έχουν αποχωρήσει πριν καν κλείσουν διετία. Οι μόνοι “survivors” που παρέμειναν περισσότερο από δυο χρόνια είναι οι Ματ Λοτζέσκι (κάτοχος και βελγικού διαβατηρίου) και Έισι Λο.

Για την ιστορία, ο παίκτης με την μικρότερη χρονική διάρκεια στο ρόστερ των Πειραιωτών (περίοδος 2011-2017) στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι άλλος από τον Σον Τζέιμς που παρέμεινε στον Ολυμπιακό για 48 μέρες! Αντίθετα ο μακροβιότερος της λίστας είναι ο Ματ Λοτζέσκι (1430 μέρες), του οποίου το δεύτερο κατά σειρά συμβόλαιο του με τους “ερυθρόλευκους εξέπνευσε πριν από λίγες μέρες.
Κλείσιμο

Αναλυτικά η παραμονή των 24 μη ευρωπαίων ξένων παικτών του Ολυμπιακού από το 2011 μέχρι και σήμερα:






Πηγή: www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης