Τελικοί Stoiximan.gr Basket League: Οι έδρες είναι για να σπάνε!

Τελικοί Stoiximan.gr Basket League: Οι έδρες είναι για να σπάνε!

Οι τελικοί της stoiximan.gr Basket League ξεκινάνε αύριο Κυριακή (28/5, 21.00, Cosmote) με τον Ολυμπιακό να κρατάει και φέτος το αβαντάζ έδρας και να αποπειράται να κατακτήσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα του. Μετράει όμως πάντα το πλεονέκτημα; Το Eurohoops έψαξε και βρήκε πως οι έδρας δεν είναι ακριβώς τα «απόρθητα κάστρα» που ήταν παλιότερα…

Τελικοί Stoiximan.gr Basket League: Οι έδρες είναι για να σπάνε!
Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα αναμετρηθούν για 12η σερί σεζόν, δηλαδή από το 2006, σε τελικούς της ελληνικής λίγκας. Συνήθως τον τίτλο κατακτάει η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά δεν κρίνεται πάντα από αυτές. Ή καλύτερα, όχι αποκλειστικά…

Θα νόμιζε κανείς πως το 3-2 θα ήταν το σύνηθες σκορ, να μοιράζονται δηλαδή οι νίκες στους γηπεδούχους, αλλά μόλις τέσσερις φορές είχαμε αυτό το σκορ. Τη μία μάλιστα, ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε το πρωτάθλημα με 3-2 αλλά με δύο μπρέικ στη σειρά (2013-14)!

Η περσινή μάλιστα κατέρριψε κάθε ρεκόρ σε «μπρέικ» αφού ο Ολυμπιακός το έκανε δύο φορές στο ΟΑΚΑ και μία ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ!

Κλείσιμο
Συνολικά, σε μόλις τρεις σειρές όλα αυτά τα 11 χρόνια δεν είχαμε κανένα «σπάσιμο» έδρας, με τους «πράσινους» να επωφελούνται από αυτό τις δύο (2007 και 2008) και τον Ολυμπιακό μία (2012 όταν επέστρεψε στους τίτλους μετά 15 χρόνια).

Συνολικά είχαμε μία ντουζίνα «μπρέικ» στο παρελθόν και μάλιστα δύο φορές έγιναν από δύο (τη μία έκανε διπλό ο ΠΑΟ) και μία τρεις.

Δείτε συνολικά τον πίνακα, με τους «πράσινους» να έχουν αλώσει οκτώ φορές το ΣΕΦ σε τελικούς τα τελευταία 11 χρόνια και τον Ολυμπιακό τέσσερις το ΟΑΚΑ.
Πηγή:www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης