«Εισαγόμενοι» οι χούλιγκανς στα πρωτοφανή επεισόδια του Πανθεσσαλικού!

«Εισαγόμενοι» οι χούλιγκανς στα πρωτοφανή επεισόδια του Πανθεσσαλικού!

Η Αστυνομία αναγνώρισε τουλάχιστον 20 άτομα που πήραν μέρος στα αιματηρά επεισόδια - Μέλος ομάδας ξένων χούλιγκανς που έφτασε στην Ελλάδα για το παιχνίδι ο δράστης του μαχαιρώματος οπαδού της ΑΕΚ - Σοκαριστικές εικόνες από την επόμενη ημέρα στο Πανθεσσαλικό - Η ανέφικτη πρόταση του ΠΑΟΚ προς την ΑΕΚ

«Εισαγόμενοι» οι χούλιγκανς στα πρωτοφανή επεισόδια του Πανθεσσαλικού!
Αλλοδαποί χούλιγκανς που προέρχονται από την αδελφοποίηση σωματείων ήταν παρόντες στα σοβαρότατα επεισόδια του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπως επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία αναφέρει και τους λόγους για τους οποίους πήραν τόσο μεγάλη έκταση όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου. 

Τουλάχιστον 20 άτομα είναι εφικτό να αναγνωρισθούν για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στην πεζογέφυρα αλλά και στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου από το οπτικό υλικό που έχει δημοσιοποιηθεί αλλά κι από μεμονωμένες καταγραφές αστυνομικών. Η ΕΛΑΣ είχε στείλει στον Βόλο, για τον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τουλάχιστον 30 διμοιρίες ΜΑΤ, αριθμός πρωτοφανής. 

Στην πεζογέφυρα αρχικά δεν εστάλησαν αστυνομικές δυνάμεις αφού συνεκτιμήθηκε ότι στις σκάλες που οδηγούν στην πεζογέφυρα υπήρχαν κιγκλιδώματα που εμπόδιζαν την κίνηση των φιλάθλων κι ότι δεν υπήρχε πρόθεση σύγκρουσης των χούλιγκαν. Είχε αποφασισθεί δυνάμεις των ΜΑΤ να πήγαιναν εκεί σε δεύτερο χρόνο, ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί ήταν κάτω από αυτή να χωρίζουν μέσα στην εξέδρα τα δύο πέταλα των φανατικών οπαδών. 

Σημειώθηκαν όμως επεισόδια που οφείλονται στα τεχνικά προβλήματα του σταδίου, στην έλλειψη προηγούμενων εμπειριών των αστυνομικών στο γήπεδο αυτό που δεν ήταν λειτουργικό, αλλά και σε ορισμένα λάθη στον σχεδιασμό. Είναι ακόμη προφανές ότι άσχετα με τις καλές σχέσεις των δύο ομάδων, την προεργασία κλπ, στους χούλιγκαν δεν μπορείς να έχεις καμιά εμπιστοσύνη, έχουν τις δικές τους «πολεμικές» αντιλήψεις και προχωρούν χωρίς λόγο σε συγκρούσεις κι επιθέσεις. 
Κλείσιμο

Υπήρχαν εξαγγελίες στο διαδίκτυο από φανατικούς οπαδούς για συγκρούσεις στον τελικό του Κυπέλλου. Έχουμε ακόμη την εικόνα ότι ένας από τους χούλιγκαν που κρατούσε μαχαίρι ήταν πιθανόν αλλοδαπός που ανήκε σε φανατικούς «αδελφοποιημένου» σωματείου κι είχε έλθει στην χώρα μας τις τελευταίες ώρες». 


 
Παράλληλα, σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει την ακριβή εικόνα των όσων έγιναν, αλλά και των λανθασμένων αποφάσεων στην αντιμετώπιση των επεισοδίων.


Σοκαριστικές εικόνες-ντροπής από την επόμενη ημέρα
Ευτυχώς που όλα κύλησαν ομαλά -σύμφωνα με την ΕΠΟ… Δείτε εικόνες-ντροπής από το Πανθεσσαλικό, μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Αίμα παντού, σπασμένα τζάμια και καθίσματα, αποκαΐδια και… μία βρύση. 




Τρομακτική η εικόνα χούλιγκαν του ΠΑΟΚ που μαχαιρώνει οπαδό της ΑΕΚ
Τη συγκλονιστική στιγμή που ένας οπαδός του ΠΑΟΚ κρατά μαχαίρι στο δεξί του χέρι και το καρφώνει στο πόδι ενός οπαδού της ΑΕΚ (ο οποίος διακρίνεται από το καπελάκι που φορά), κατά τις συγκρούσεις που όλη η Ελλάδα και ο κόσμος παρακολούθησαν στη γέφυρα του Πανθεσσαλικού σταδίου, πριν την έναρξη του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, κατέγραψε ο φακός της κάμερας, «συλλαμβάνοντας» καρέ-καρέ τις κινήσεις του δράστη.

Πρόκειται για μία καθαρά δολοφονική ενέργεια, καθώς το μαχαίρι καρφώνεται με δύναμη στο κορμί του αντίπαλου οπαδού, ο οποίος πέφτει κάτω αιμόφυρτος. 

Ο δε δράστης συνεχίζει το έργο του, γνωρίζοντας ότι έχει ήδη μαχαιρώσει τον οπαδό της ΑΕΚ και ενώ είναι πεσμένος, τον κλωτσά με μανία στο σώμα και στο κεφάλι.

Η ενέργεια του συγκεκριμένου οπαδού θεωρήθηκε στις τάξεις των οργανωμένων ως μία πράξη εκδίκησης για παρόμοια περιστατικά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρκετή ώρα πριν την έναρξη του τελικού κυπέλλου και διατηρήθηκαν, εντός και εκτός γηπέδου, για αρκετή ώρα, δίχως η αστυνομία να επέμβει και δίχως να προχωρήσει έστω και σε μία σύλληψη.








Κυριάκος: «Αν η ΑΕΚ ζητήσει επανάληψη του αγώνα, θα συναινέσουμε»
Τοποθέτηση, αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, πρωτοφανής και που, σίγουρα, θα προκαλέσει συζητήσεις, από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κ. Κυριάκο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. 

O κ. Κυριάκος κάνει λόγο ακόμη και για συναίνεση του «δικεφάλου του βορρά», σε περίπτωση που η «Ένωση» ζητήσει επανάληψη του τελικού Κυπέλλου, παρ' όλα αυτά γνωρίζει και ο ίδιος πως είναι μία ανεφάρμοστη πρόταση, καθώς δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό κάτι τέτοιο! Εν τω μεταξύ, δεν είναι κάτι που προτείνει ο ΠΑΟΚ, αλλά ο κ. Κυριάκος καλεί την ΑΕΚ να το προτείνει. Άρα, μιλάμε για κάτι καθαρά επικοινωνιακό… 

Συγκεκριμένα, λοιπόν, ο Κυριάκος Κυριάκος αναφέρει: «Αν η ΑΕΚ θεωρεί πως πίσω από την απόδοση των διαιτητών χθες υπάρχει δόλος και χειραγώγηση, την προτρέπουμε να το καταγγείλει και να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα. Θα συναινέσουμε, με την αυτοπεποίθηση πως η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο μπορεί να ξανακερδίσει τον αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο»! 

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κυριάκου: «Θα σας μιλήσω όχι από την ψυχή μου -αν και το έχω ανάγκη μετά από 14 χρόνια αναμονής ενός τίτλου- αλλά από το μυαλό μου, γιατί όταν αναλαμβάνεις την υποχρέωση να εκπροσωπείς έναν μεγάλο σύλλογο, παρεμβαίνοντας συχνά, οφείλεις να το κάνεις ψύχραιμα και απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Συγχωρήστε μου τη μακροσκελή δήλωση. 

Ο ΠΑΟΚ είναι ο Κυπελλούχος 2017 γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα του θεσμού, γιατί ξεπέρασε τα δικά του λάθη και έδειξε τη θέλησή του να πάρει το τρόπαιο μέσα στο γήπεδο. 

Είμαστε πολύ περήφανοι που περάσαμε από δύσκολο δρόμο ως την κατάκτηση του τροπαίου, νικώντας μεγάλους αντιπάλους. Αυτό κάνει τη νίκη μας ακόμη πιο σπουδαία. 

Στη διαδικασία κατάκτησης είδαμε και μας πείραξαν συμπεριφορές. Είδαμε ανθρώπους να ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία να συνασπιστούν εναντίον μας, με άδικο και υστερικό τρόπο. 



Κι αν ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Παναθηναϊκού σε συγκεκριμένα πεδία είναι συνεργαζόμενος πια επίσημα με το εκδοτικό συγκρότημα των συμφερόντων του κ. Μαρινάκη, είναι κατανοητή η...συνέργεια και στα επιχειρήματα. Μπορεί να έχει και λίγη πολιτική υποβοήθηση όλο αυτό και να εξυπηρετεί πολλαπλά συμφέροντα. Δεν απευθύνονται σε ανόητους. 

Με πειράζει όμως η σημερινή αντίδραση της ΑΕΚ. Δεν μιλώ για τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς της ομάδας. Αλλά για την επίσημη θέση. Παλέψαμε συνειδητά και σε αρκετές περιπτώσεις με καλή συνεργασία για να φτάσουμε στο σημείο τα διαιτητικά λάθη να θεωρούνται ανθρώπινα. Και βαδίζουμε ακόμη προς την ίδια κατεύθυνση. Θα ήθελα η σχέση να παραμείνει καθαρή, ακόμη και στην αντιπαλότητά της. 

Δεν δέχομαι επιθέσεις από δημοσιογράφους για τα διαιτητικά λάθη που μας ευνόησαν, αν προηγουμένως δεν παρουσιάσουν τα άρθρα τους με τα διαιτητικά λάθη που μας αδίκησαν. Αυτό είναι το δίκαιο και το ηθικό. 

Σας μεταφέρω μια θέση που ασπαζόμαστε σήμερα στον ΠΑΟΚ. Αν η ΑΕΚ θεωρεί πως πίσω από την απόδοση των διαιτητών χθες υπάρχει δόλος και χειραγώγηση, την προτρέπουμε να το καταγγείλει και να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα. Θα συναινέσουμε, με την αυτοπεποίθηση πως η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο μπορεί να ξανακερδίσει τον αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο. 

Αυτό κάναμε εμείς πέρυσι με τον Παππά και ανοίξαμε τον δρόμο της κάθαρσης, διασφαλίσαμε δίκαιο τελικό, έστω και για άλλους και πληρώσαμε το τίμημα.. 

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος τόσο σταθερός, που ο χρόνος απλά έρχεται να τον επιβεβαιώσει. Η αποδοχή του στον κόσμο του ΠΑΟΚ μπορεί να ήρθε αργά, αλλά ήρθε. 

Σας διαβεβαιώ πως αυτό θα γίνει και με την υπόλοιπη κοινή γνώμη. 

Στους όψιμους εχθρούς μας έχουμε να αντιπαρατάξουμε ένα καθαρό παρελθόν κι ένα ακόμη καθαρότερο μέλλον. Από επιλογή. Οι ίδιοι μπορούν; 

Είναι μια μέρα χαράς και δικαίωσης. Η ιστορία επιβραβεύει κάποια στιγμή τους επίμονους. Χαρείτε το με την ψυχή σας, αλλά όχι για πολύ. Έρχονται κι άλλα! 

Μην αφήνετε να επηρεάσουν τη χαρά σας άνθρωποι που έμαθαν να βλέπουν τον ΠΑΟΚ μικρό και...βολικό. Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν. Κι ο δρόμος εύχομαι να είναι μακρύς…
». 


Η αντίδραση της ΑΕΚ
Άμεσα, όπως είναι λογικό, ενημερώθηκαν στην ΑΕΚ για την τοποθέτηση από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Στην ΑΕΚ, φυσικά, δεν θα απαντήσουν επίσημα σε όσα έγραψε ο κ. Κυριάκος, καθώς θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος, μιας και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς επανάληψη της αναμέτρησης. Θύμιζαν ανεπίσημα, μάλιστα, στις μεταξύ τους συζητήσεις, ότι ανάλογη πρόταση είχε γίνει από τους «κιτρινόμαυρους» τη σεζόν 1999-2000, όταν, πέντε μέρες μετά το περιβόητο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τη διαιτησία του Δημητρόπουλου, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 2-0 του Άρη. Στο πρώτο γκολ της, όμως, η μπάλα δεν είχε περάσει ποτέ τη γραμμή -αφού ο Κατεργιαννάκης είχε αποκρούσει την κεφαλιά του Καψή! 

Θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά της από τους «ερυθρόλευκους», λοιπόν, η «Ένωση» είχε ζητήσει η ίδια την επανάληψη του αγώνα, με μπροστάρη τον Ντέμη Νικολαϊδη, με τη διοίκηση να υιοθετεί και να ακολουθεί την πρότασή του! Τίποτα, όμως, δεν συνέβη, ακριβώς επειδή δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς…






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης