Κύμη - Άρης 77-80: Το θρίλερ βάφτηκε κίτρινο

Κύμη - Άρης 77-80: Το θρίλερ βάφτηκε κίτρινο

Παρά τις αυτοκαταστροφικές διαθέσεις του ο Άρης (13-10) επικράτησε της Κύμης (7-16) στην παράταση με 77-80 (71-71 κ.α.) και διατήρησε τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια

Κύμη - Άρης 77-80: Το θρίλερ βάφτηκε κίτρινο
Οι «κίτρινοι» έφτασαν να προηγηθούν έως και με διαφορά 13 πόντων, αλλά η Κύμη δεν εγκατέλειψε ποτέ το παιχνίδι. Τελικώς χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο όπου η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επιστράτευσε την ικανότητά της στην άμυνα.
 
Η απελπιστική αστοχία των δύο ομάδων και η κυριαρχία του Άρη κάτω από τα καλάθια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες είχαν 6/30 τρίποντα στο πρώτο μέρος, ενώ το ποσοστό αποτελεσματικότητάς τους και στα σουτ δύο πόντων περιορίστηκε περίπου στο 30%.

Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε την Κύμη να ελέγξει το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν δηλαδή είχε το μακρινό σουτ. Για τον Άρη, τα πλάνα άλλαξαν από τη στιγμή που ο Ουίλ Κάμινγκς συμπλήρωσε πολύ νωρίς δύο φάουλ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-4 έπειτα από τέσσερα λεπτά αγώνα και μετά την επιστροφή του Άρη (13-13, 07:30), αντέδρασαν με 7-0 σερί έως το τέλος της πρώτης περιόδου (20-13).

Κλείσιμο
Ο Άρης επένδυσε σε δύο πράγματα. Στην άμυνά του – όπου απομόνωσε τον Καντί από την υπόλοιπη ομάδα της Κύμης – και στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτά τα δύο στοιχεία τον οδήγησαν σ’ ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ (4-20) το οποίο του έδωσαν και το προβάδισμα με 24-33. Μάλιστα οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν ξεφύγει με διαφορά 13 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου αλλά τρεις διαδοχικές άστοχες βολές την περιόρισαν στους δέκα (25-35). Η δε Κύμη είδε τον Όρτον να συμπληρώσει τέσσερα φάουλ στο τέλος του ημιχρόνου.

Ένα έμμεσο τρίποντο του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς ανέβασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (25-38), αλλά εκεί ο Τσούπκοβιτς πήρε το όπλο του. Τα διαδοχικά τρίποντα του Σέρβου άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα και η Κύμη με 11-0 σερί μείωσε σε 36-38 (23’). Εκεί ο Άρης επιστράτευσε αυτό που… δεν είχε για 23 λεπτά. Ζάρας και Τσαϊρέλης του έδωσαν τέσσερα εύστοχα τρίποντα κι έτσι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (50-57, 30’).

Ο Άρης άρχισε το τέταρτο δεκάλεπτο με σκοπό να «τελειώσει» το παιχνίδι. Προηγήθηκε με 52-64 (32’), αλλά ο Δημήτρης Σταμάτης έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και η Κύμη απάντησε με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ (14-3) και μείωσε σε 66-67 (36’). Δύο εύστοχες βολές του Βασίλη Ξανθόπουλου έδωσαν ανάσα στον Άρη, αλλά ένα τρίποντο του Πάλμπλαντ κι ένα καλάθι του Σταμάτη έδωσαν το προβάδισμα στην Κύμη (71-69). Ο Κάμινγκς με δύο ελεύθερες βολές ισοφάρισε (71-71) για να ακολουθήσουν, ένα λάθος του Κάντι και διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες του Άρη να κερδίσει το ματς στην κανονική διάρκεια με συνέπεια να οδηγηθεί στην παράταση.

Οι δύο ομάδες βρήκαν λύσεις μόνο από τη γραμμή των βολών (74-74) στα πρώτα δύο λεπτά της παράτασης. Με ένα σερί 0-6 ο Άρης απέκτησε μαξιλαράκι έξι πόντων (74-80), 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Εκεί η Κύμη πόνταρε στην αστοχία του Καββαδά, Τσαϊρέλη από τη γραμμή των βολών και μείωσε σε 77-80, 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ένα άστοχο σουτ τριών πόντων του Σταμάτη, ένα λάθος του Ξανθόπουλου και δύο άστοχες βολές του Τουντζιαράκη έγραψαν τον επίλογο του αγώνα. 

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης έδειξε την εμπειρία του στην παράταση. Έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα, ενώ στην επίθεση είτε μέσα από τις διεισδύσεις του Κάμινγκς είτε από τα ριμπάουντ επέβαλλε τους κανόνες του.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Στην κανονική διάρκεια ήταν ο  Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με την πληθωρική παρουσία του. Στην παράταση ήταν ο Ουίλ Κάμινγκς ο οποίος απέδειξε την ηγετική φυσιογνωμία του καθώς εκτέλεσε και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τζέισον Καντί ήταν εκτός ρυθμού και λίγο έλειψε να γίνει και μοιραίος παίκτης για την Κύμη στην κανονική διάρκεια. Για τον Άρη, μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στη Ρόδο ο Ντραγκίτσεβιτς κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, για τον Άρη ήταν ένα δίλεπτο (41-43) της παράτασης στο οποίο πήρε διαφορά έξι πόντων και την οποία κράτησε μέχρι τέλους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Κύμη την απόδοσή της στη δεύτερη περίοδο και ο Άρης την τελευταία όπου βρέθηκε στο +12 και δεν διαχειρίστηκε σωστά αυτή τη διαφορά.

Δεκάλεπτα: 20-13, 25-35, 50-57, 71-71(κ.α.), 77-80
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης