Παναθηναϊκός-Ούνικς 83-82: «Ψυχοβγαλτική» νίκη με λυτρωτή τον Τζέιμς!

Παναθηναϊκός-Ούνικς 83-82: «Ψυχοβγαλτική» νίκη με λυτρωτή τον Τζέιμς!

Με απίθανο τρίποντο του Αμερικανού, εννέα δέκατα πριν από την κόρνα της λήξης, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο... απρόσμενο «θρίλερ» του ΟΑΚΑ και έμειναν σε απόσταση βολής από την 4η θέση

Παναθηναϊκός-Ούνικς 83-82: «Ψυχοβγαλτική» νίκη με λυτρωτή τον Τζέιμς!
Με απίθανο τρίποντο του Μάικ Τζέιμς, εννέα δέκατα πριν από την κόρνα της λήξης, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο... απρόσμενο «θρίλερ» του ΟΑΚΑ και έμειναν σε απόσταση βολής από την 4η θέση.

Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να νικήσει τον... κακό του δαίμονα. Ναι. Η εμφάνισή του ήταν κατώτερη του μετρίου. Όμως, όταν η νίκη έρχεται με buzzer beater, η ψυχολογία που μπορεί να αποκτήσει είναι πολύ μεγαλύτερη από μια διαφορά 20 πόντων!

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού με απίστευτο τρίποντο, έχοντας «αδειάσει» αρχικά δύο παίκτες της Ούνικς με φοβερή προσποίηση, χάρισε στους «πράσινους» την 14η νίκη τους στην EuroLeague (83-82), με την οποία παρέμειναν σε τροχιά... τετράδας, διατηρώντας τη διαφορά από τη Φενέρ.

Κλείσιμο
Βέβαια η απόδοσή τους ήταν κατώτερη του μετρίου, αφού δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Με το μυαλό στο... Κύπελλο, δίχως διάθεση και... φλόγα νίκης, έπεσαν στην παγίδα της Ούνικς και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά.

Μάλιστα, στην τελευταία φάση ο Πασκουάλ επέλεξε να κάνει φάουλ στον Ουίλιαμς και να μην παίξει «καθαρή» άμυνα και παραλίγο να στερηθεί το δικαίωμα της παράτασης. Παρόλα αυτά, δικαιώθηκε πανηγυρικά, αφού ήθελε να έχει την τελευταία επίθεση του ματς, με τον Μάικ Τζέιμς να τον βγάζει ασπροπρόσωπο.

Σε ένα ματς, όπως γράφει το gazzetta.gr, όπου η διαιτησία ήταν αρκετά... εκνευριστική, δίχως να υπάρχουν ίδια κριτήρια και στις δύο πλευρές του παρκέ
. Ακόμα και έτσι, δεν δικαιολογείται η παρουσία του Παναθηναϊκού στο παρκέ! Με αυτή τη νίκη οι «πράσινοι« διατηρησαν και το... αήττητο στο ΟΑΚΑ για 99η μέρα!

Το πρόβλημα παρέμεινε και στην έναρξη του β' ημιχρόνου, αφού ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε το -συνήθως- καλό του δεκάλεπτο. Για την ακρίβεια, δεν... έκανε ποτέ καλό δεκάλεπτο, αφού οι παίκτες της Ούνικς ήταν εξίσου συγκεντρωμένοι στην άμυνα και δεν άφηναν τους «πράσινους» να φανούν απειλητικοί. Η αστοχία από την περιφέρεια συνεχίστηκε με τους κυπελλούχους να έχουν 5/20 τρίποντα και 5/12 βολές! Με αυτά τα ποσοστά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την ομάδα του Καζάν, η οποία πήρε και διαφορά 10 πόντων (62-52) με την έναρξη της τελευταίας περιόδου.



Βέβαια η... κακή μέρα από το πρωί φάνηκε. Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν εμφανές ότι το μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού είχε μείνει στο... Αλεξάνδρειο και στην κατάκτηση του κυπέλλου και μόνο τα σώματά τους είχαν βρεθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. «Μηδέν» διάθεση στην άμυνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ούνικς αφού «χτύπησε» τους «πράσινους» στις αδυναμίες τους, τοσο με τον Λάνγκφορντ, ο οποίος σκόραρε (13π.) και μοίρασε (7 ασίστ) με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο στο πρώτο μισό του ματς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ούνικς προηγήθηκε και με 8 πόντους διαφορά (36-28 στο 15') δείχνοντας να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας φέρει το ματς στα μέτρα της. Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό δεν λειτουργούσε τίποτε σωστά, με κύρια χαρακτηριστικά την αστοχία και την μηδαμινή δημιουργία! Μόνο ο Τζεντίλε προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του επιθετικά με κάποια... ξεσπάσματα του Γκέιμπριελ. Όμως η αδυναμία κάτω από το καλάθι είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει την Ούνικς κοντά στο σκορ, με τον Λατάβιους Ουίλιαμς να... συμπληρώνει τον συμπατριώτη του. 

Παρακολουθήσατε ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.gazzetta.gr ΕΔΩ.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης