Η Γιουβέντους καθάρισε την πρόκριση, η Σεβίλλη μετέτρεψε τον περίπατο σε... θρίλερ!

Η Γιουβέντους καθάρισε την πρόκριση, η Σεβίλλη μετέτρεψε τον περίπατο σε... θρίλερ!

Η Πόρτο ήταν καλύτερη, αλλά η ανοησία του Τέλες (δύο κίτρινες σε δυο λεπτά) έφερε τα πάνω, κάτω και η Γιούβε χτύπησε στο τέλος επικρατώντας με 2-0 στο Ντραγκάο  – Η Σεβίλλη έχασε πέναλτι, αμέτρητες ευκαιρίες, είχε δυο δοκάρια, πέτυχε δυο γκολ, αλλά το παρθενικό γκολ του Βάρντι στην Ευρώπη, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κι έδωσε άλλο χρώμα στην ρεβάνς 

Η Γιουβέντους καθάρισε την πρόκριση, η Σεβίλλη μετέτρεψε τον περίπατο σε... θρίλερ!
Από το υπερθέαμα της Τρίτης (Σίτι-Μονακό 5-3, Λεβερκούζεν-Ατλέτικο 2-4) στην... κυνικότητα της Τετάρτης. Το τελευταίο μέρος των πρώτων αγώνων της φάσης των "16" του Champions League δεν ήταν και το πιο ελκυστικό και ειδικά το ματς στο Ντραγκάο γιατί στην Σεβίλλη η τοπική ομάδα για 75' λεπτά ήταν... σούπερ.

Αρκούσε όμως μία στιγμή στον Τζέιμς Βάρντι για να πετύχει το παρθενικό του γκολ στη διοργάνωση με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 (με την Σεβίλλη να έχει χαμένο πέναλτι, δυο δοκάρια και τον Σμάιχελ να έχει αμέτρητες σωτήριες επεμβάσεις) που αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς.

Αντιθέτως η Γιουβέντους είναι ήδη στους 8 καθώς ναι μεν δεν έθελξε με την απόδοση της, αλλά η ανοησία του Τέλες (δυο σκληρά φάουλ και δύο κάρτες σε ισάριθμα λεπτά)  έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Ιταλών που χτύπησαν στο φινάλε με τις αλλαγές του Αλέγκρι.

Κλείσιμο
Πόρτο – Γιουβέντους 0-2 (72' Πιάτσα, 74' Άλβες)
Πολύ πιο εύκολα απ' ότι θα μπορούσε να φανταστεί καθάρισε με την Πόρτο η Γιουβέντους. Η Μεγάλη Κυρία εκμεταλλεύτηκε το ότι οι Δράκοι έμειναν από νωρίς με δέκα παίκτες και αφού τους έβαλαν στα καρέ τους σχεδόν σε όλο το ματς, στο τέλος τους λύγισαν χάρη σε δύο γκολ από δύο χρυσές αλλαγές του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Πιάτσα και Ντάνι Αλβες έκαναν τη δουλειά για την Γιούβε, που είχε δοκάρι και μετέτρεψε τη ρεβάνς στο Τορίνο σε τυπική διαδικασία.

Στο πρώτο κομμάτι του ματς η Πόρτο φάνηκε ότι θα παίξει στα ίσα, τουλάχιστον την έδρα της, την Γιουβέντους και το φάουλ του Μπραχίμι έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπουφόν (6') για να απαντήσει ο Ντιμπάλα που σούταρε άουτ πέφτοντας από το ημικύκλιο (23'). Στο 25' και το 27' ο Αλεξ Τέλες έκρινε σε μεγάλο βαθμό την τύχη του αγώνα και του ζευγαριού. Ο Βραζιλιάνος, πρώην μπακ της Ιντερ, έκανε μαρκαρίσματα σε Κουαδράδο και Λιχτστάινερ και είδε απόλυτα σωστή κόκκινη η οποία είναι πιο γρήγορη στο φετινό CL. Η Γιούβε μετέφερε το ματς στο μισό γήπεδο και είχε φάσεις με Κουαδράδο (28'), Πιάνιτς (33'), Κενίρα (34') και Ιγουαΐν (39') όμως η μεγαλύτερη χάθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν το σουτ εκτός περιοχής από τον Ντιμπάλα πήγε στο δοκάρι του Ικερ Κασίγιας.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους επέβαλλε το ίδιο σκηνικό. Το ματς ήταν στο μισό γήπεδο και παρότι οι Bianconeri δεν έκαναν καθαρές φάσεις σου έδιναν την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα σκοράρουν. Στο 47' ο Ντιμπάλα έφυγε οριακά αλλά το γκολ του με τρομερό βολέ ακυρώθηκε και η Πόρτο έδειξε ότι υπάρχει ένα λεπτό μετά με την κεφαλιά του Ερέρα. Στο 53' το σουτ του Ντιμπάλα εκτός περιοχής πήγε στα χέρια του Κασίγιας, στο 60' αυτό του Κεντίρα έφυγε έξω από το παραθυράκι και στο 66' το curler του Ιγουαΐν μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις έξω. Υστερα από εκείνο το σημείο ήρθε το show του Αλέγκρι.

Στο 67' έβαλε τον Πιάτσα και ο Κροάτης μετά το λάθος του Λαγιούν έκανε στο 72' το 0-1 με τρομερό σουτ και στο 74' ο Ντάνι Αλβες που είχε στο γήπεδο ένα λεπτό έγραψε το 0-2 μετά τη σέντρα του Αλεξ Σάντρο για το 0-2 που έμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 87' ο Κεντίρα δεν κατάφερε από κοντά να δώσει χαρακτήρα πάρτι στο ματς.


Σεβίλλη – Λέστερ 2-1 (25' Σαράμπια, 62' Κορέα - 73' Βάρντι)
Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Να σε στριμώχνουν στη γωνία, να σε χτυπούν αλύπητα, αλλά εσύ να βρίσκεις τον τρόπο και να μένεις ζωντανός. Να το κάνεις από το… πουθενά όπως η Λέστερ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Η Σεβίλλη ήταν εκείνη που έκανε τα πάντα για να καθαρίσει την πρόκριση από τώρα, αλλά στάθηκε άτυχη και άστοχη. Οι Ανδαλουσιανοί μπορεί να νίκησαν, αλλά το γκολ που βρήκαν οι Αγγλοι σε αυτό το 2-1, τους δίνει ελπίδες ανατροπής για τη ρεβάνς.

Όταν ολοκληρώθηκε το ματς, οι γηπεδούχοι είχαν 22 ευκαιρίες, οκτώ φορές ανάγκασαν τον Σμάιχελ να αποκρούσει δύσκολα, δύο δοκάρια, ένα χαμένο πέναλτι και 69% κατοχή. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο ο Νασρί είχε 104 πάσες και όλη η Λέστερ 110! Και όμως οι Αλεπούδες σκόραραν στην μία και μοναδική καλή προσπάθειά τους σε όλο το παιχνίδι. Ας είναι καλά όμως ο τερματοφύλακάς τους που νίκησε αρχικά (13’) τον Κορέα από τα 11 βήματα (είχε ανατραπεί ο ίδιος από τον Μόργκαν).

Στο 22’ ο Δανός πορτιέρο έβγαλε χαμηλά το σουτ του Εσκουδέρο, αλλά τρία λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Σαράμπια, ο οποίος έβαλε το πρώτο ευρωπαϊκό της καριέρας του μετά από συστημένη του Εσκουδέρο. Η Σεβίλλη συνέχισε να πιέζει και ο Σμάιχελ να αποκρούει, όπως έκανε στο σουτ του Κορέα (37’). Στο 51’ στάθηκε βέβαια και τυχερός, όταν το πλασέ το Βιτόλο πέρασε κάτω από τα πόδια του και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στο 62΄ήρθε το δεύτερο για την Σεβίλλη. Ο Γιόβετις έκανε πολύ ωραία ενέργεια, τράβηξε πάνω τους αμυντικούς και έστρωσε στον Κορέα, ο οποίος βρήκε δίχτυα και εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι. Ωστόσο, η Λέστερ έστω κι έτσι μπόρεσε να βρει το πολύτιμο τέρμα. Ο Ντρίνκγουοτερ έβγαλε την παράλληλη και ο Βάρντι εξ επαφής έβαλε το πρώτο ευρωπαϊκό του. Εκεί αύξησαν την πίεση οι γηπεδούχοι, είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ραμί (88’), αλλά έμειναν στο 2-1 και ο επαναληπτικός θα είναι δύσκολος στο Νησί.

Το θετικό για τους Σεβιγιάνους είναι η παράδοση, καθώς μετρούν 17 στις 19 προκρίσεις, όταν έχουν νικήσει στο γήπεδό τους. Ένα γκολ όμως μπορεί πλέον να είναι αρκετό για τις Αλεπούδες…

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Σέρχιο Ρίκο, Λενγκλέ (53’ Καρίτσο), Ραμί, Μαριάνο, Εσκουδέρο, Νασρί, Ν'Ζονζί, Σαράμπια, Κορέα (63’ Ιμπόρα), Βιτόλο, Γιόβετις

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Χουτ, Μόργκαν, Φουχς, Σίμπσον, Ντιντί, Ντρίνκγουοτερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον (88’ Αμαρτέι), Μούσα (58' Γκρέι), Βάρντι.



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης