Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Ανήθικα» τα μαλλιά των Ασαμόα, Λεονάρντο και άλλων 44 ποδοσφαιριστών

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Ανήθικα» τα μαλλιά των Ασαμόα, Λεονάρντο και άλλων 44 ποδοσφαιριστών

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει εντοπίσει τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν… ευπρεπή κόμμωση και ήδη έχει στείλει προειδοποιητικές επιστολές

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Ανήθικα» τα μαλλιά των Ασαμόα, Λεονάρντο και άλλων 44 ποδοσφαιριστών
Την τελευταία φορά που τα «μαλλιά» των ποδοσφαιριστών έγιναν (μαζικά) αντικείμενο συζήτησης στο χώρο του ποδοσφαίρου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν η Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Τη δεκαετία του ‘90 ο Ντανιέλ Πασαρέλα που ήταν στον πάγκο της ομάδας είχε απαγορέψει τη… μακριά κώμη και αρκετοί ποδοσφαιριστές συμβιβάστηκαν αν και όλοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους…

Τώρα πολλά χρονιά αργότερα το ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, η οποία πάντως έχει να κάνει με… τρίχες.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει ήδη αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές σε 46 ποδοσφαιριστές και τους συλλόγους τους, με τις οποίες τους ζητούν να… φροντίσουν την κόμμωση τους γιατί τα μαλλιά τους είναι… «ανήθικα».

Σύμφωνα με τη διδασκαλία κάποιων ιερέων δεν είναι αποδεκτά ορισμένα χτενίσματα, όπου μέρους του κεφαλιού είναι ξυρισμένο και σε κάθε αγώνα υπάρχει ένας ξεχωριστός διαιτητής (!) ο οποίος κρίνει αν τα κουρέματα των παικτών είναι κατάλληλα (!!!). Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι οι ποδοσφαιριστές ως πρότυπα, μπορεί να οδηγήσουν τα μικρά παιδιά να αντιγράψουν το συγκεκριμένο στιλ.

Ο πιο γνωστός από τους 46 ποδοσφαιριστές είναι ο άλλοτε άσος της αγγλικής Σάντερλαντ Ασαμόα Γκιάν, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός από την Κινεζική Σαγκάη, αλλά κι ο Βραζιλιάνος πρώην παίκτης της ΑΕΚ Λεονάρντο (φωτό)!



Εφόσον οι ποδοσφαιριστές δεν συμμορφωθούν μετά την επιστολή, τότε τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, κι αν δεν τους συνετίσει ούτε κι αυτό, τότε… αποβάλλονται από το πρωτάθλημα.

Να σημειώσουμε ότι το 2012 ο τερματοφύλακας Ουαλίντ Αμπντουλάχ της Αλ Σαμπάμπ, διατάχθηκε από τον διαιτητή του αγώνα να κόψει την… «αντι-ισλαμική» του κοτσίδα, ενώ νωρίτερα τη φετινή σεζόν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Ασίας για το 2016, Ομάρ Αμπντουλραχμάν βρέθηκε υπό... έλεγχο.

Το (υπερβολικά) κατσαρό και ατημέλητο μαλλί του μπήκε στο... μικροσκόπιο των αρχών, με τους "ειδικούς" να αποφαίνονται ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη νεολαία της χώρας...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης