ΑΕΚ - Τρίκαλα 87-82: Από το… κάζο, στον παράδεισο

ΑΕΚ - Τρίκαλα 87-82: Από το… κάζο, στον παράδεισο

Η ΑΕΚ... άφησε τα Τρίκαλα να έχουν το πάνω χέρι για 35 λεπτά! Έπειτα, ο Ντούσαν Σάκοτα ανέλαβε ξανά δράση κι ήρθε η «κιτρινόμαυρη» ανατροπή 

ΑΕΚ - Τρίκαλα 87-82: Από το… κάζο, στον παράδεισο
Ντούσαν Σάκοτα... ξανά και ξανά! Όταν η ΑΕΚ ζορίζεται ο αρχηγός της είναι πάντα εκεί! Όπως με τη Γιουβέντους ο Σάκοτα εμφανίστηκε στα δύσκολα. Πέτυχε 12 πόντους στην τέταρτη περίοδο βοήθησε τους γηπεδούχους να γυρίσουν ένα χαμένο ματς που έφτασε και στο -16 (67-51 στο 32') και στη λήξη... ξέσπασε ανακουφισμένος από τη μεγάλη νίκη. Tην ανατροπή υπέγραψαν ιδανικά και τα κρίσιμα τρίποντα των ΜακΓκραθ και Ούκιτς. Καλή εμφάνιση κι από τον Ελόνου που έδωσε την ασίστ στον Κροάτη στο τρίποντο, κάρφωσε και ήταν καθοριστικός στην αντεπίθεση.

Η ΑΕΚ πέτυχε 36 πόντους στην τέταρτη περίοδο, δηλαδή έναν λιγότερο απ' όσους είχε στο πρώτο ημίχρονο! 

Όλες οι ομάδες που παλεύουν αρχικά για την παραμονή τους κι ό,τι καλύτερο στην πορεία ξέρουν να παλεύουν κάθε παιχνίδι. Έτσι και τα Τρίκαλα που διαθέτουν καλό ρόστερ και χημεία. Η ΑΕΚ που έχει... στρογγυλοκαθίσει στην τρίτη θέση μετά τη δύσκολη νίκη επί τους Γιουβέντους αδυνατούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της και η εμφάνισή της στο παρκέ... ανάγκασε τους φιλάθλους της να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους με χλιαρές αποδοκιμασίες. 

Με τον Τζαουάντ Ουίλιαμς στην Ιταλία, τον Δημήτρη Μαυροειδή όχι σε καλή μέρα, τον Μιλόσεβιτς εκτός, οι γηπεδούχοι τα πήγαν καλύτερα κάτω από τη ρακέτα, είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +14 (44-58 στο 26').  

Οι γηπεδούχοι για ακόμα ένα παιχνίδι είχαν πρόβλημα στην επίθεσή τους, ενώ αδυνατούσαν να σταματήσουν τους ψηλούς των αντιπάλων. Με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον ρυθμό για 35 λεπτά ήρθε η «κιτρινόμαυρη» αντεπίθεση!
Κλείσιμο

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει ρυθμό για περίπου 35 λεπτά. Τα Τρίκαλα είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ήταν ανώτερα σε σχεδόν όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Τελικά, η ΑΕΚ... ξύπνησε στο τέλος. Κατάφερε να τρέξει σερί 13-0 (70-72 στο 37') και μετά το... κρεσέντο του Σάκοτα ήρθαν τα τρίποντα των Σάκοτα, ΜακΓκραθ και Ούκιτς για να σβήσουν τις ελπίδες των φιλοξενουμένων. 

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ντούσαν Σάκοτα ανέλαβε να βγάλει τα... κάστανα από την φωτιά! Σταμάτησε στους 25 πόντους, τους 12 στην τέταρτη περίοδο, μάζεψε 4 ριμπάουντ και δεν έκανε κανένα λάθος σε 26:59. 

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μάικλ Ντίξον είχε 2/6 σουτ, 1/2 βολές και 4 λάθη και έλειψε στα κρίσιμα σημεία, ο Κώστας Βασιλειάδης μέτρησε 0/4 τρίποντα. Από την άλλη μεριά μόνο ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης είχε 3 άστοχα δίποντα, 1 άστοχο τρίποντο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 61-72στο 35' o Bασιλειάδης έκλεψε (σ.σ. αυτό ήταν το πρώτο κλέψιμο της ΑΕΚ στο παιχνίδι) και ο Σάκοτα κέρδισε το φάουλ για το -9. Με σερί 10-0 και 7 πόντους από τον Σάκοτα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να... χτίσουν την αντεπίθεσή τους. 

Τελικά, με το τέμπο να γέρνει υπέρ της ΑΕΚ ο Μπάρλοου αστόχησε στο κρίσιμο τρίποντο στα -43'', όχι όμως κι ο Ούκιτς που... τελείωσε το ματς. 

ΑΦΑΝΕΙΣ-«ΗΡΩΕΣ»: Οι Ούκιτς και ο ΜακΓκραθ... που έχει τα κρίσιμα σουτ μίλησαν στο τέλος και ευστόχησαν σε δύο τρίποντα που ήταν καθοριστικά για τη νίκη. 

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Τσινεμέλου Ελόνου! Ο Κέισι Μπάρλοου βρήκε στόχο έξω από τα 6,75μ. κι έπειτα ο ψηλός της ΑΕΚ πρόσφερε απίστευτο κάρφωμα με τα δύο χέρια για το 82-80 (39'.).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι δύο ομάδες τον τσακωμό των Βασιλειάδη και Τσαγκαράκη, τα Τρίκαλα ότι δεν ολοκλήρωσαν τη μεγάλη εμφάνισή τους και η ΑΕΚ ότι χρειάστηκε το τελευταίο πεντάλεπτο για να κρατήσει αήττητη την έδρα της.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 37-42, 51-62, 87-82.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης