Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι, αλλά… η ζωή συνεχίζεται!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι, αλλά… η ζωή συνεχίζεται!

Το δεύτερο ντέρμπι “αιωνίων” στην φετινή Ευρωλίγκα ανήκει πια στο παρελθόν, ενώ επίκειται (σ.σ. 16/1) το εξίσου σημαντικό στο πλαίσιο των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι, αλλά… η ζωή συνεχίζεται!
Πάντα οι αγώνες που ακολουθούν τέτοια σπουδαία ματς, ανάμεσα στις δυο κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες της χώρας μας τα τελευταία 10 χρόνια, κεντρίζουν το ενδιαφέρον, τόσο ως προς την αντιμετώπιση από τον νικητή, όσο και ως προς την αντίδραση του ηττημένου.

Η νέα μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη είναι αμείλικτη, το πρόγραμμα βαρύ και τα παιχνίδια συνεχόμενα. Αυτό απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και σχεδόν μηδαμινό χρόνο παραμονής του μυαλού σε μια νίκη ή ήττα, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να σε αποπροσανατολίσει και να σε εκτροχιάσει από το γενικότερο στόχο σου.

Άλλωστε αρκεί ένα μίνι σερί επιτυχιών ή αποτυχιών για να αντιστρέψει το κλίμα, για να βρεθείς από το ναδίρ στο ζενίθ κι αντίστροφα.
Κλείσιμο

Παρόλα αυτά, ακόμα και οι… πέτρες γνωρίζουν ότι, οι αγώνες μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι πολύ ιδιαίτεροι, ενώ πάντα γίνεται συζήτηση, όσον αφορά την αντίδραση των δύο ομάδων την αμέσως επόμενη αγωνιστική τους υποχρέωση. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα αποπροσανατολιστεί τον νικητή ή θα του δώσει φτερά, θα πεισμώσει τον ηττημένο ή θα τον καταρρακώσει;

Το Eurohoops θέλοντας να ανιχνεύσει τις αντιδράσεις “ερυθρολεύκων” και “πρασίνων”, έψαξε και βρήκε τα πεπραγμένα των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς, που ακολούθησαν τις μεταξύ τους “κόντρες” την τελευταία δεκαετία (σεζόν 2006-2007 έως σήμερα).

Πάμε, λοιπόν, να δούμε παρέα πως οι δυο “αιώνιοι” διαχειρίστηκαν τα αποτελέσματα των ντέρμπι…

Απίστευτα ίδιες οι αντιδράσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μετά τις μεταξύ τους “μάχες”

Από το 2006 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 78 αγώνες ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, από τους οποίους οι 63 ήταν για το Πρωτάθλημα, οι 10 για το Κύπελλο και οι 5 για την Ευρωλίγκα.

Από αυτούς μόνο οι 31 για τους “ερυθρολεύκους” και οι 29 για τους “πράσινους” ακολουθήθηκαν από ευρωπαϊκούς αγώνες. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι όταν διεξάγονται οι τελικοί των ελληνικών πλέι οφ, έχει ολοκληρωθεί η διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Από τα εξαγόμενα της μίνι έρευνας, εντύπωση προκαλούν τα παρόμοια αποτελέσματα των δύο ομάδων στους αγώνες που ακολουθούν τα μεταξύ τους ντέρμπι.

Οι αντιδράσεις των “αιωνίων” μετά από νίκες του Ολυμπιακού δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Οι μεν “ερυθρόλευκοι” νικούν τα μισά ακριβώς παιχνίδια που ακολουθούν (50%), ενώ σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ποσοστό επιτυχίας 53,8%.

Από την άλλη, όταν το “τριφύλλι” επικρατεί στα ντέρμπι, τότε τα αποτελέσματα των επόμενων παιχνιδιών είναι ως επί το πλείστον θετικά. Ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται νικητής με ποσοστό 76,5%, την ώρα που οι “πράσινοι” παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα στο 75% των αγώνων.

Αναλυτικά τι κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη μετά από ντέρμπι “αιωνίων” την τελευταία δεκαετία (σεζόν 2006-07 έως σήμερα)

 Αγώνες Νίκες Ήττες Ποσοστό Νικών (%)
Μετά από νίκη σε ντέρμπι 14 7 7 50%
Μετά από ήττα σε ντέρμπι 17 13 4 76,5%
Σύνολο 31 20 11 64,5%
Αναλυτικά τι κάνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη μετά από ντέρμπι “αιωνίων” την τελευταία δεκαετία (σεζόν 2006-07 έως σήμερα)

 Αγώνες Νίκες Ήττες Ποσοστό Νικών (%)
Μετά από νίκη σε ντέρμπι 16 12 4 75%
Μετά από ήττα σε ντέρμπι 13 7 6 53,8%
Σύνολο 29 19 10 65,5%

Η καλύτερη αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά από νίκη του Ολυμπιακού, σημειώθηκε στην κανονική περίοδο της σεζόν 2011-2012, όταν το “τριφύλλι” επικράτησε εκτός έδρας της Μάλαγα με 77-76, χάρη σε εκπληκτικό τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο τέλος.

Όσον αφορά την αντίστοιχη μεγαλύτερη νίκη των “ερυθρολεύκων” μετά από ήττα σε ντέρμπι, ήταν στον πρώτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ της σεζόν 2007-2008 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και μάλιστα στην Μόσχα. Τότε οι παίκτες του κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη είχαν φύγει νικητές από την Ρωσία, με buzzer beater δίποντο του Λιν Γκριρ.

Πηγή: www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης