Η Σταντάρ Λιέγης «διώχνει» τους οπαδούς από τα εκτός έδρας παιχνίδια της!

Η Σταντάρ Λιέγης «διώχνει» τους οπαδούς από τα εκτός έδρας παιχνίδια της!

Την πρωτοφανή -για τα δεδομένα του βελγικού ποδοσφαίρου- απόφαση να μην επιτρέψει την είσοδο των οπαδών της στα εκτός έδρας ματς πήρε η Σταντάρ Λιέγης, όταν παρεκτράπηκαν στην έδρα της Σαρλερουά 

Η Σταντάρ Λιέγης «διώχνει» τους οπαδούς από τα εκτός έδρας παιχνίδια της!
Η Σταντάρ Λιέγης δεν δέχεται να χάσει βαθμούς λόγω επεισοδίων που προξένησαν οι οπαδοί της και τους απαγορεύει την είσοδο στα εκτός έδρας παιχνίδια της, όπως αποφάσισε μετά τα έκτροπα στη Σαρλερουά. 

Ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων στιγμάτισαν το βελγικό ντέρμπι, με την Σταντάρ να παίρνει την απόφαση που χαρακτηρίζει πρωτοφανή για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου της χώρας. 

Παρόλα αυτά, τονίζει πως αφαίρεση βαθμών που ενδέχεται να της επιβληθεί θα ήταν αλλοίωση για το πρωτάθλημα, με δεδομένη την στάση της απέναντι στα επεισόδια, αλλά και παλιότερες αντίστοιχες υποθέσεις που τιμωρήθηκαν απλά με πρόστιμο. 

Κλείσιμο
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 
«Μετά τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό ματς, τα οποία είναι απόλυτα καταδικαστέα από την Σταντάρ Λιέγης, ο σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει σε δύο κινήσεις, που οδηγούν στο ίδιος συμπέρασμα: Είναι απόλυτα απαράδεκτο, όταν ένα ματς διακοπεί οριστικά από τον διαιτητή, το αποτέλεσμα του παιχνιδιού να αποφασίζεται από συμπεριφορές μιας χούφτας ατόμων που κάθονται στην εξέδρα. 

Καταρχάς, η Σταντάρ Λιέγης δεν θα παραχωρεί εισιτήρια για τους εκτός έδρας αγώνες στην Jupiler League μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αδύνατο να ελέγξουμε αν καταλήγουν σε αληθινούς οπαδούς της ομάδας. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Σταντάρ Λιέγης παίρνει μέτρα που δεν έχουν προηγούμενο στο βελγικό ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος, επίσης, θα ήθελε να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι δεν έχουν παρατηρηθεί αντίστοιχα φαινόμενα στα εντός έδρας παιχνίδια από το ματς Σταντάρ- Ζούλτε Βάρεγκεμ, στις 19/10/2104, από όταν δηλαδή ανέλαβε την ομάδα ο Μπρούνο Βενάντσι. 

Δεύτερον, η Σταντάρ Λιέγης δεν δέχεται να χαριστούν οι βαθμοί για το ματς που βρίσκεται σε εκκρεμότητα. 

-Για απολύτως όμοια περιστατικά (προσωρινή διακοπή ενός παιχνιδιού) δύο ποδοσφαιρικές ομάδες μπορούν να τιμωρηθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο (πρόστιμο στην μία περίπτωση και αφαίρεση βαθμών στην άλλη περίπτωση). 

Πρόσφατη περίπτωση, για παράδειγμα, είναι όταν οι οπαδοί της Σαρλερουά ήταν η αιτία της διακοπής του παιχνιδιού με την Σιντ Τρούιντεν στις 29/10/2016 και είχε αποτέλεσμα το πρόστιμο της ομάδας. Θα ήταν ασυνεπές η Σταντάρ να τιμωρηθεί αυστηρά για αντίστοιχες κατηγορίες, απλά επειδή οι οπαδοί της άλλης ομάδας παρεκτράπηκε κατά τη διάρκεια του ίδιου ματς. Η διοργάνωση θα είχε πληγεί ανεπανόρθωτα. 

-Η θέληση όλων θα πρέπει να είναι να αποβληθούν οι ταραξίες από τις εξέδρες. Θα είναι αδιανόητο κάποιοι κανόνες να δίνουν αξία στις πράξεις τους, δίνοντάς τους τη δύναμη να επηρεάζουν τα αποτελέσματα των αγώνων. Μοιραζόμαστε την ίδια γνώμη που έχει διατυπωθεί από την Σαρλερουά: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η μοχθηρή διάθεση θα καθορίσει τα αποτελέσματα». 

-Διαιτητής της αναμέτρησης θα έπρεπε να παρέμβει και ο τερματοφύλακας της Σαρλερουά θα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί χωρίς λόγο τους οπαδούς. 

Συμπερασματικά: 

Από την μία πλευρά, η ολοκληρωτική τιμωρία των οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει ότι η Σταντάρ Λιέγης κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον. 

Από την άλλη πλευρά, η Σαντάρ Λιέγης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίζεται σε ίσες βάσεις με τους αντιπάλους και υπερασπίζεται τα συμφέροντά της με τρόπο που δικαιώνει πλήρως την αθλητική δικαιοσύνη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης