Euroleague: Δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Euroleague: Δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Η ευκαιρία των πράσινων να απογειωθούν και τα «πρέπει» της Μπαρτσελόνα, που συνηγορούν ότι πάμε για μεγάλο ντέρμπι

Euroleague: Δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Μπαρτσελόνα
Κομβική από πολλές απόψεις είναι για τον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα η μεταξύ του αναμέτρηση στην 10η αγωνιστική του φετινού μαραθώνιου της Ευρωλίγκας. Όσοι πάντως έχουν στο μυαλό τους ένα εύκολο «διπλό» των πράσινων λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων των Ισπανών, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν… 

Μετά τη συντριβή της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα από την αιώνια αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης πριν δύο εβδομάδες, επικρατεί λανθασμένα η άποψη ότι η Μπαρτσα θα αποτελέσει εύκολη λεία. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται να βρει ρυθμό λόγω των προβλημάτων και είναι υπό ασφυκτική πίεση για αποτελέσματα. Από την άλλη όμως οι τραυματίες σιγα σιγά επιστρέφουν, ενώ ήρθε ενίσχυση στα γκαρντ με την απόκτηση του χρήσιμου Άλεξ Ρένφρο από την Μπάγερν, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. 

Ταυτόχρονα, στην πλευρά της Μπαρτσελόνα υπάρχει ένα τεράστιο «πρέπει». Βρίσκεται στο 4-5 ως τώρα στην διοργάνωση και έχει ήδη χάσει στην έδρα της δύο ντέρμπι, από Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε. Οι τέσσερις νίκες της ήρθαν επί των Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις εντός, ενώ πήρε διπλό τόσο στο Καζάν, όσο και στο Τελ Αβίβ. Ωστόσο, στη παρούσα φάση μετρά τρεις σερί ήττες από Ρεάλ, Ολυμπιακό και Γαλατασαράϊ. Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι το ματς για την ομάδα του Μπαρτζώκα είναι «do or die…». 
Κλείσιμο

Φυσικά όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό, αλλά πηγαίνοντας στην έδρα του αντιπάλου σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι της Ευρωλίγκας, πρέπει να τα συνυπολογίσει για να μην τη πατήσει…. Η παρουσία του Τσάβι Πασκουάλ στην τεχνική ηγεσία των πράσινων αποτελεί εγγύηση, ώστε η ομάδα να παραταχθεί διαβασμένη τόσο για το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, όσο και για τις γύρω λεπτομέρειες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. 

Ο Παναθηναϊκός γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος, ενώ οι Τζέιμς και Γκάμπριελ αναμένεται να έχουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και προσαρμογής στο σύνολο. Αναμφισβήτητα θα είναι καλύτεροι και ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με το ντεμπούτο που έκαναν αμφότεροι στην διοργάνωση, στη νίκη επί της Νταρουσάφακα. 

Την ίδια στιγμή το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, κάτι που προκύπτει από την διάθεση των παικτών στην διάρκεια των αγώνων, αλλά και το ρεπορτάζ από τις προπονήσεις. Οι πράσινοι είναι μια γροθιά, το κέφι έχει επιστρέψει, το ταλέντο περισσεύει και όλα δείχνουν για πρώτη φορά μετά τη φυγή του Ομπράντοβιτς, ότι ο Παναθηναϊκός με σωστή διαχείριση έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στα Φάιναλ Φορ στην ίδια Πόλη... Αν δεν ερχόταν ο πρόσφατος τραυματισμός του Γκιστ το σενάριο θα ήταν ιδεατό, αλλά την Άνοιξη που θα κρίνονται όλα, ο Τζέϊμς θα είναι εδώ… 

Τι περιμένουμε στην «Παλάου Μπλαουγκράνα»; Ένα ακόμη σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι, όπου ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να κερδίσει πολλά και να χάσει λίγα… Ξεκάθαρος στόχος το σπουδαίο διπλό που θα απογειώσει το τριφύλλι ενόψει της συνέχειας.

Πηγή: sport-fm.grΗ ευκαιρία των πράσινων να απογειωθούν και τα «πρέπει» της Μπαρτσελόνα, που συνηγορούν ότι πάμε για μεγάλο ντέρμπι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης