Άρης-Μονακό 62-65: Οι Μονεγάσκοι άλωσαν το Παλέ

Άρης-Μονακό 62-65: Οι Μονεγάσκοι άλωσαν το Παλέ

Ανώτερη η Μονακό νίκησε τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του Champions League και τον ανάγκασε στην πρώτη του εντός έδρας ήττα και τρίτη συνολικά

Άρης-Μονακό 62-65: Οι Μονεγάσκοι άλωσαν το Παλέ
Ο Άρης έχασε 62-65 από τη Μονακό στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ και αναγκάστηκε στην τρίτη του ήττα στη φετινή διοργάνωση και πρώτη στη Θεσσαλονίκη, με τους Μονεγάσκους να φτάνουν στο 6-1 το δικό τους ρεκόρ και να παραμένουν πρώτοι στη βαθμολογία. 

Οι νικητές είχαν σταθερά το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο είχαμε πολλές φορές με εναλλάξ προβάδισμα, αλλά στο τέλος η σαφής ποιότητα των Γάλλων έδωσε καθοριστικά καλάθια και ευστοχία στις βολές και συνάμα το ροζ φύλλο. 

Κορυφαίοι της Μονακό ήταν οι Μποστ και Ουατάρα με 13 πόντους, ενώ για τους «κίτρινους» ξεχώρισε ο Τζένκινς με 20 πόντους. 

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν 2-0, 5-3 και 8-5 με λύσεις από την περιφέρεια τις περισσότερες φορές, όμως η αστοχία τους και τα λάθη τους βοήθησαν τον Μποστ να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να γίνει ο πρωτεργάτης σε ένα σερί των Γάλλων 11-0 που τους έφερε στο +8 και με νταμπλ σκορ με λύσεις μέσα και έξω από τη ρακέτα και κυριαρχία στα ριμπάουντ. Ο Γιάνκοβιτς μείωσε σε 10-16, όμως ένα σερί 4-0 των Μονεγάσκων τους έφερε στο +10 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +9 για τους φιλοξενούμενους. 

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +9 και +11, με τους Γάλλους να βρίσκουν τις λύσεις μέσα στη ρακέτα συνέχεα και σταθερά, αφού η άμυνα του Δημήτρη Πρίφτη αδυνατούσε να σταματήσει τις επιθέσεις τους. Ο Τζένκινς μείωσε με προσωπικό σερί 3-0 σε 23-29, όμως ο Μπράιαντ βοήθησε σε ένα 6-0 σερί και το ματς πήγε στο 25-37, όμως ένα σερί 5-0 των γηπεδούχων μείωσε σε -7 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου. 
Κλείσιμο

Ο Τζένκινς πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην αρχή της τρίτης περιόδου και με 8 πόντους βοήθησε τον Άρη να κάνει ένα 11-1 επιμέρους σκορ και να προηγηθεί με 41-38 της Μονακό, που είχε χάσει την επιθετική της υπεροχή και δεν έβρισκε λύσεις στα τρίποντα που επιχειρούσε. Τελικά, οι Αμπουντού και Ουατάρα με σερί 5-0 έδωσαν το +2 στη Μονακό και ο πρώτος έφτασε και στο +4 τη διαφορά με την υπεροχή του μέσα στη ρακέτα, όμως τα συνεχόμενα άστοχα τρίποντα των φιλοξενούμενων από πλεονεκτική θέση βοήθησαν τους «κίτρινους», με τον Κάμινγκς με προσωπικό σερί 5-0 να τους δίνει το +1 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου. 

Η Μονακό απάντησε με σερί 7-0 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου με λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα και προηγήθηκε 47-53 με επιθετική πολυφωνία. Ο Κάμινγκς ανέλαβε δράση και μείωσε 54-55 με λύσεις μέσα στο γαλλικό καλάθι. Ο Κάνερ-Μέντλεϊ έφερε το 54-57 και ο Σι το 54-58 από τη γραμμή του φάουλ και η Μονακό διατηρούσε το +2 με+4 σε εκείνο το διάστημα με υπεροχή σε όλους τους τομείς μέσα στις δύο ρακέτες. Ένα σερί 4-0 του Άρη έφερε το 60-60. Ο Σι ευστόχησε σε μία βολή και έκανε το 60-61. Ο Τζένκινς δέχτηκε τάπα από τον Ράιτ, αστόχησαν οι Γάλλοι στην επίθεση τους, το ίδιο και ο Κάμινγκς και ο Αμπουντού στην άλλη πλευρά με τρίποντο έκανε το 60-64 και ο Σι έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για να φτάσουμε στο 62-65.
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης