Παναθηναϊκός – Απόλλων Πατρών 96-59: Περίπατος πριν την Μπαρτσελόνα

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πατρών 96-59: Περίπατος πριν την Μπαρτσελόνα

Με πλουραλισμό στην επίθεση και εκτενές ροτέισον, ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε κέφια απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, τον οποίο συνέτριψε 96-59 και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη στη Βαρκελώνη. 

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πατρών 96-59: Περίπατος πριν την Μπαρτσελόνα
Βγάζοντας διάθεση και παίζοντας ωραίο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε πολύ εύκολα του Απόλλωνα με σκορ 96-59 και βελτίωσε το ρεκόρ του στην Α1 σε 7-1, την ώρα που οι Πατρινοί βρίσκονται στο 2-6. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ μοίρασε το χρόνο, με όλους τους παίκτες της 12άδας να πατάνε παρκέ (εκτός ήταν ο τραυματίας Γκιστ και οι Τζέιμς-Γκάμπριελ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα) ενώ μόνο οι Φελντέιν-Χαραλαμπόπουλο αγωνίστηκαν για παραπάνω από 20'. 

Πρώτος σκόρερ ο Δομινικανός γκαρντ με 17 πόντους (3/5 τρίποντα), από 11 είχαν οι Μποχωρίδης και Ρίβερς, 10 ο Νίκολς, 9 ο Πατ Καλάθης και 7 ασίστ ο αρχηγός του τριφυλλιού, Νικ. Από πλευράς ηττημένων, κανείς δεν είχε πάνω από 10 πόντους, με τον Διαμαντάκο να σταματά στους 9. 

Κλείσιμο
Την Παρασκευή, ο Εξάστερος δίνει κρίσιμο αγώνα στην Βαρκελώνη για την Ευρωλίγκα, απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα. 

Το ματς 
Σε «βομβαρδισμό» τριπόντων επιδόθηκε στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός (έξι έναντι δύο διπόντων), καθώς έβρισε τα ελεύθερα σουτ από τα 6,75 και με τους Καλάθη-Σίνγκλεντον πήρε προβάδισμα 11-7. Οι Αμερικανοί του Απόλλωνα δεν μπορούσαν να κάνουν… μόνιμα ζημιά στο τριφύλλι, το οποίο «έσφιξε» πίσω και με επτά συνεχόμενους πόντους από τον Φώτση, έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά, 20-10. Το παιχνίδι είχε γίνει ολίγον τι… ροκ, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά ανοιχτά και την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 24-14, την ώρα που ο Πασκουάλ είχε προχωρήσει ήδη σε εκτενές ροτέισον, ρίχνοντας στο παρκέ αμιγώς ελληνική πεντάδα (Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης, Φώτσης, Πατ Καλάθη). 

Ο Ρίβερς μπήκε στον αγώνα με… πολύ κέφι (πετυχαίνοντας έξι συνεχόμενους πόντους), οι Μπουρούσης-Παππάς-Μποχωρίδης έβαζαν το… δικό τους λιθαράκι και το τριφύλλι ξέφευγε για πρώτη φορά με 20 πόντους, 39-19, απέναντι σε έναν Απόλλωνα που δεν μπορούσε να ακολουθήσει και… μάτωνε για να πετύχει 2-3 καλάθια. Σε… αμερικανική υπόθεση εξελίχθηκε το τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους για τους πράσινους. Ακουμπώντας περισσότερο την μπάλα κοντά στη ρακέτα, έχοντας πολύ καλά ποσοστά από τα 6,75 (7/13 ως το 20’) και με τους Ρίβερς-Νίκολς-Φελντέιν να σημειώνουν εννιά σερί πόντους, ο Εξάστερος έκλεισε το ημίχρονο στο +24, 54-30. 

Σε υπόθεση των Νικ Καλάθη και Νίκολς κύλησαν τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τους δύο παίκτες του Πασκουάλ να οδηγούν στο σκοράρισμα και να φέρνουν την ομάδα τους στο 63-36. Οι ρυθμοί έδειχναν να έχουν πέσει στο ΟΑΚΑ, με τους φιλοξενούμενους να μην απειλούν, αφού οι Αμερικανοί τους δεν ήταν σε καλό βράδυ, ενώ ο Φελντέιν άρχισε να… ζεσταίνεται και από δικά του χέρια διαμορφώθηκε εύκολα κι άνετα το 72-43 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. 

Τα πάντα είχαν αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα στο κλειστό του Αμαρουσίου, με τον Μποχωρίδη και τον «καυτό» Φελντέιν να στέλνουν τη διαφορά στο +37 (82-45). Οι πράσινοι… κυνήγησαν την 100άρα, αλλά τελικώς δεν τα κατάφεραν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Πατ Καλάθη στην επίθεση (που φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με συνεχόμενα καλάθια). Τελικώς, δια χειρός Γόντικα, ο οποίος έπαιξε για 8’ δείγμα και του ροτέισον που έκανε ο Πασκουάλ, διαμορφώθηκε το τελικό 96-59.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 54-30, 72-43, 96-59 
Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (1), Φώτσης 7 (1), Φελντέιν 17 (3), Χαραλαμπόπουλος 3, Καλάθης Ν. 9 (1), Νίκολς 10, Ρίβερς 11 (1), Μποχωρίδης 11 (1), Καλάθης Π. 9 (1), Παππάς 7 (1), Γόντικας 1, Μπουρούσης 4 
Απόλλων Πατρών (Κώστας Μέξας): Κόμπινς 7, Χίκεϊ 7 (1), Σλαφτσάκης 4 (1), Τσιάρας, Καλινόσκι 6 (1), Νιφόρας, Βεργίνης 7 (1), Ντούβνιακ 7 (1), Διαμαντάκος 9, Ράσελ 4, Μπάβτσιτς 2, Κουζέλογλου 6
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης