ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4: Επική ανατροπή και τεράστιο τρίποντο για τους Περιστεριώτες!

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4: Επική ανατροπή και τεράστιο τρίποντο για τους Περιστεριώτες!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο χάρις στα γκολ των Ροντρίγκες (3') και Κουλούρη (26') και ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1 μέχρι το 73' - Η αποβολή του Κάνιας όμως έφερε τα πάνω κάτω κι οι απίθανοι Περιστεριώτες πέτυχαν μια απίθανη ανατροπή - Στο 73' ο Ούμπιδες μείωσε σε 3-2, στο 86' ο Παπαδόπουλος έκανε το 3-3 και στο 93' ο Τόνσο στην κόντρα επίθεση σημείωσε το 3-4!

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4: Επική ανατροπή και τεράστιο τρίποντο για τους Περιστεριώτες!
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Ο Ατρόμητος έριξε νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ με τον ίδιο τρόπο που ο «Δικέφαλος» έφυγε νικητής πριν λίγες μέρες από το «Αρτέμιο Φράνκι». Με γκολ στα… χασομέρια από τον Τόνσο! Γκολ και… τρίποντο! 

Ο Ατρόμητος ήρθε με σκοπό να πάρει κάτι από το ματς της Τούμπας. Δεν παράτησε σε κανένα σημείο τον αγώνα, και εκεί που έδειχνε ότι θα έφευγε με άδεια χέρια, εξαιτίας της πολύ καλής απόδοσης του ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά, στο τέλος έφυγε με το τρίποντο!

Η φάση που έφερε… τούμπα το ματς, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 3-1, έγινε στο 73ο λεπτό. Ο Κάνιας επέλεξε να… μπλοκάρει την μπάλα που κατευθυνόταν στα δίχτυα του Μπρκιτς, άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και οι Περιστεριώτες μειώνοντας σε 3-2 πίστεψαν ότι μπορούν να κλέψουν το ματς. Και το έκλεψαν. Δικαιότατα προκαλώντας αναταράξεις στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ (του πρώτου μέρους) και ο Ατρόμητος (του δεύτερου μισού) πρόσφεραν γκολ και θέαμα στην παγωμένη Τούμπα. Επτά γκολ, δοκάρια, αποβολή, πέναλτι, φάσεις κι άλλα πολλά στο 90λεπτο με το οποίο έπεσε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής.

Κι όμως, όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον «Δικέφαλο» που προηγήθηκε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με 2-0, χάρη στην εκπληκτική απόδοση του Γκάρι Ροντρίγκες, που ήταν on fire! Όμως, η αναγκαστική αλλαγή του, άλλαξε δραματικά και την εικόνα της ομάδας του.

Ήρθε και η αποβολή του Κάνιας για να αποτελειώσει τον  ΠΑΟΚ… Και μαζί να επιβεβαιώσει τον κανόνα που θέλει τον «Δικέφαλο» να γκελάρει συνήθως μετά από μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στο εξωτερικό. Αυτό, είπαμε, είναι το ποδόσφαιρο.

Με ελληνικό χρώμα ο ΠΑΟΚ

Τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στο «Αρτέμιο Φράνκι από τον Βλάνταν Ίβιτς ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο γήπεδο της Τούμπας.  

Ο Παναγιώτης Γλύκος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αντί του Ζέλικο Μπρκιτς, ο Γιώργος Τζαβέλλας αντί του Χοσέ Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας κι ο Δημήτρης Πέλκας στη μεσαία γραμμή αντί του Εβγκέν Σάχοφ. Μαζί με τον Ευθύμη Κουλούρη οι Έλληνες της ενδεκάδας του «Δικεφάλου» είναι σήμερα τέσσερις, ενώ στην Τοσκάνη ξεκίνησε μόλις ένας (Κουλούρης) και δέκα ξένοι.

 Ο Σέρβος προπονητής επέλεξε, λοιπόν, τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Βαρέλα, Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας και τους Μάτος, Λέοβατς στα άκρα της. Στην μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Κάνιας, Τσίμιροτ και Πέλκας ενώ η τριάδα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Ροντρίγκες, Τζάλμα και Κουλούρη.

Ο Γιώργος Κορακάκης εκτός από τη δεδομένη απουσία του Ντιγκινί, που δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, είχε και μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, με τον Ζησόπουλο να ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα αντί του Βασιλείου, που δηλώθηκε αρχικά στο φύλλο αγώνα.

Γκολ και ασίστ από τον «καυτό» Ροντρίγκες

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον «καυτό» Γκάρι Ροντρίγκες να σκοράρει με το… καλησπέρα και ο «Δικέφαλος» να παίρνει από νωρίς (3’) το προβάδισμα στο σκορ. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε κάποιο σουτ στα… χασομέρια, όπως στη Φλωρεντία, αλλά μια καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά την σέντρα του Πέλκα, για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Η συνέχεια, πάντως, δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους. Από το 10ο λεπτό οι Περιστεριώτες άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο τερέν της Τούμπας και να φτάνουν απειλητικά έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, που στο 12’ έχασε τον Παναγιώτη Γλύκο (αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό και στη θέση του μπήκε ο Μπρκιτς) και είδε τον έναν εκ των δύο κεντρικών αμυντικών του, τον Γιώργο Τζαβέλλα, να παίζει από το 11ο λεπτό με κίτρινη κάρτα, μετά το μαρκάρισμα του Τόνσο. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα, αλλά δύο παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν καλύψει τον συμπαίκτη τους.

Ο Ροντρίγκες εκτός από σκόρερ είναι και πασέρ. Κι από τη δική του ασίστ, μετά το αρχικό σουτ του Τσίμιροτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ευθύμης Κουλούρης από κοντά έκανε στο 26’ το 2-0 για τον «Δικέφαλο». Λεπτομέρεια: ο Ροντρίγκες έκανε την πάσα με… μισό πόδι, καθώς κούτσαινε από ένα χτύπημα σε προηγούμενη φάση.  

Στο 30’ οι ίδιοι παίκτες (Ροντρίγκες-Κουλούρης) συνδυάστηκαν εκ νέου με το 3-0 να μην έρχεται λόγω κυρίως της βιασύνης (λέγεται και ενθουσιασμός) του Ελληνα φορ να τελειώσει τη φάση. Λίγο αργότερα πάλι ο Γκάρι έφυγε στην κόντρα, πάσαρε προς τον Πέλκα, αλλά τον πρόλαβε αμυντικός του Ατρόμητου.

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου ο Ευθύμης Κολούρης στάθηκε άτυχος στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ατρομήτου, ενώ στο 44' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με πρωταγωνιστή τον Κάμπος, που «άδειασε» Κιβρακίδη και Φυτανίδη, πλάσαρε από την περιοχή, αλλά ο Γκορμπούνοφ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Με Λε Ταλέκ ξαναμπήκε στο ματς ο Ατρόμητος

Ο ΠΑΟΚ, μετά τον Γλύκο, έχασε και τον Ροντρίγκες κι ο Ατρόμητος παρότι ήταν δύο γκολ πίσω δεν παράτησε το ματς. Συνέχισε τις επιθετικές του προσπάθειες, ο Κορακάκης έριξε και τον Μπρίτο, αλλά του έλειπε τελική ενέργεια. Μέχρι το 55’ όταν σε μια φάση, που ξεκίνησε από την στραβοκλωτσιά του Τόνσο, αλλά την κράτησε «ζωντανή» ο Μπίτολο για να έρθει με κεφαλιά ο Λε Ταλέκ να ξαναβάλει τους Περιστεριώτες στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1.

Για περίπου 15 λεπτά η Τούμπα ανησύχησε βλέποντας τον Ατρόμητο να ψάχνει την ισοφάριση, χωρίς να φανεί απειλητικός, για να έρθει το 3-1 από τον Μυστακίδη να δώσει εκ νέου αέρα δύο γκολ στον ΠΑΟΚ. Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε, αλλά ο Μυστακίδης πήρε το… ριμπάουντ χωρίς να είναι σε θέση οφ σάιντ και σκόραρε.

Ποιος είπε, όμως, ότι το ματς είχε τελειώσει. Στο 73’ ο Κάνιας απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή με το χέρι, ο Καλογερόπουλος αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό του, Χρήστο Ακρίβο, απέβαλλε σωστά τον Ισπανό χαφ του «Δικεφάλου», έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ούμπιδες στο 74’ έβαλε εκ νέου τον Ατρόμητο στο ματς κάνοντας το 3-2.

Ο Κορακάκης έριξε στο 82’ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και ο έμπειρος επιθετικός τον δικαίωσε βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα της πρώην ομάδας του τρία λεπτά αργότερα ισοφαρίζοντας σε 3-3.

MVP: Ο Γκάρι Ροντρίγκες ‘ήταν για 45 λεπτά εκ των οποίων τα 20’ με πρόβλημα στους προσαγωγούς μια ομάδα μόνος του. Η αναγκαστική αποχώρηση του έφερε τα πάνω κάτω για τον ΠΑΟΚ.

Στο ύψος του: Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με μια επαφή της μπάλας απέδειξε γιατί βγάζει τόσα χρόνια το ψωμί του στα γήπεδο.     

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Κιβρακίδης συνάντησε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Ροντρίγκες, τον οποίο έχασε σε τρεις τέσσερις φάσεις. Ο Κορακάκης εντόπισε το πρόβλημα αντικατέστησε τον αμυντικό του με τον Κοντοέ στο ξεκίνημα του β’ μέρους

Η γκάφα: Ο Κάνιας όχι μόνο δεν απέτρεψε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του, αλλά αποβλήθηκε αφήνοντας τον πάγκο για πάνω από 20 λεπτά με 10 παίκτες.

Το «στραγάλι»: Μια φάση σήκωσε συζήτηση, αυτή με τον Τζαβέλλα που ανακόπτει με φάουλ τον Τόνσο στο 10ο λεπτό. Όπως φαίνεται από το ριπλέι σωστά ο Καλογερόπουλος δεν αποβάλει τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, καθώς δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης, αφού δύο συμπαίκτες του (Βαρέλα και Λέοβατς) είχαν προλάβει, όχι απλά να είναι δίπλα του, αλλά να τον έχουν καλύψει την στιγμή του φάουλ. Σωστή και η απόφαση του στη φάση της αποβολής του Κάνιας και του πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου.  

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Κάζο για τον ΠΑΟΚ και πανάξιο διπλό για τον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις. Ο Δικέφαλος» ήταν με διαφορά καλύτερος στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά οι Περιστεριώτες πάλεψαν για 90 λεπτά, αξιοποίησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο τέλος οδήγησαν πάνω από 100 οπαδούς του ΠΑΟΚ έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας να αποδοκιμάζουν τους παίκτες του Ίβιτς.

 ΠΑΟΚ: Γλύκος (14’ Μπρκιτς), Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Κάνιας, Πέλκας (69’ Σάχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες (6’ Μυστακίδης), Κουλούρης.
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης (46’ Κοντοές), Μπάγκα, Ούμπιδες, Λημνιός (82’ Παπαδόπουλος), Τόνσο, Ζησόπουλος (55’ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης