Στους «32» του Europa League ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 με την Γιουνγκ Μπόις

Στους «32» του Europa League ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 με την Γιουνγκ Μπόις

Οι ερυθρόλευκοι με την ισοπαλία εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση - Το 1-0 με φάουλ ο Φορτούνης στο 48', ισοφάρισε στο 58' ο Οαρό - Την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ

Στους «32» του Europa League ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 με την Γιουνγκ Μπόις
Ο Ολυμπιακός επηρεασμένος και από την αποχή 18 ημερών από επίσημα ματς δεν πήρε τη νίκη κόντρα στην Γιουνγκ Μποις μένοντας στο 1-1. Φαουλάρα του Φορτούνη για το 1-0 αλλά λάθη στην άμυνα και όχι ανάλογη εικόνα με αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου μετά την λήξη και τους οργανωμένους να φωνάζουν το όνομα του Τσόρι. Ο στόχος όμως επετεύχθη, η πρόκριση ήρθε και τώρα ο πειραϊκός σύλλογος πάει στην Κύπρο για να διεκδικήσει τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλό του.

Ο Μπέντο δεν επεφύλαξε ούτε μία έκπληξη στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Λεάλι κίπερ, Μποτία και Ντα Κόστα οι δύο στόπερ, άκρα άμυνας με Φιγκέϊρας και Ρέτσο και στο κέντρο κλασικό αμυντικό χαφ ο Μιλιβόγεβιτς και οκτάρι ο Μάρτινς. Τριάδα πίσω από τον Ιντέγε ο Φορτούνης ως δεκάρι και στα δύο... φτερά της επίθεσης οι Ελιουνούσι και Σεμπά.
 
Για την Γιουνγκ Μποις κίπερ ο Μβογκό, στόπερ οι Βον Μπέργκεν και Μπενίτο και στα άκρα της οπισθοφυλακής οι Σούτερ και Λεσιάξ και κέντρο με Σανόγκο και Ζακαρία. Στα φτερά οι Σουλεϊμάνι και Σχικ και οι δύο φορ ο Μπερτόνε και ο Ορό.

Κλείσιμο
Στο 6ο λεπτό μόλις ο Ολυμπιακός απείλησε πιο έντονα. Εξαιρετική μεταβίβαση Μάρτινς σε Ελιουνούσι που βρήκε χώρο, ελίχθηκε αλά από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει με σουτ. Η Γιουνγκ Μποις αρχικά περισσότερο περίμενε τον Ολυμπιακό παρά έβγαινε μπροστά.
 
Στο 10ο λεπτό ο Σουλεϊμάνι βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών και αρχικά... άδειασε τον Μποτία για να βγει σε καλή θέση αλλά τον έκοψε σωτήρια ο Ρέτσος για να διώξει μετά ο Ισπανός στόπερ. Στο 12ο λεπτό το γέμισμα του Ντα Κόστα βρήκε τον Φιγκέϊρας που σούταρε με την μία αλλά ο κίπερ της Γιουνγκ Μποις μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 17ο λεπτό οι Ελβετοί που είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1. Ορό και Μπερτόνε απείλησαν από μία φορά ο καθένας όμως ο Λεάλι ήταν εκεί και έδιωξε την μπάλα με τα πόδια. Στο τετ α τετ του Ορό έπεσε σωστά με τα πόδια του και έβγαλε το σουτ. Ακολούθησε διώξιμο Μάρτινς με το κεφάλι σε νέο σουτ και μετά απομάκρυνση του Ρέτσου. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απαντήσει με γύρισμα - σουτ του Ιντέγε που απομακρύνθηκε σε κόρνερ στο 22'.

Στο 24' ο Ολυμπιακός έφτασε και αυτός κοντά στο γκολ. Κόρνερ ο Φορτούνης και κεφαλιά Μποτία λίγο άουτ. Στο 36ο λεπτό ένα απευθείας φάουλ του Φορτούνη έφυγε αρκετά άουτ. Στο 44' ο Ντα Κόστα επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που βρήκε και σε πόδια για να μπλοκαριστεί. Οι Ελβετοί απείλησαν ξανά μετά και στο 45' ο Σεμπά βρέθηκε σε πολύ καλή θέση και απέναντι στον Μβογκό με το σουτ του να αποκρούεται.

Ο Ολυμπιακός του α' μέρους φάνηκε σαφώς επηρεασμένος από την αποχή 18 ημερών δίχως επίσημα ματς. Παρότι είχε φάσεις για γκολ δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε και θα έπρεπε. Παρά τις προσπάθειες του Μάρτινς στο κέντρο, πολλές φορές του έλλειψε η ενέργεια στην επίθεση και η έμπνευση. Επίσης επειδή η άμυνά του ήταν ξανά ψηλά και άφηνε και κάποιους κενούς χώρους η Γιουνγκ Μποις βγήκε στην πλάτη της και έφτασε κοντά στο 0-1.

Στο 47' ο Ολυμπιακός έβγαλε εξαιρετική διπλή φάση. Τρομερή μπαλιά του Μάρτινς σε Σεμπά που έχασε το τετ α τετ. Στην συνέχεια το σουτ του Ελιουνούσι βρήκε πάνω σε σώματα. Στο 49' ο Φορτούνης έδειξε ξανά γιατί είναι τόσο μεγάλης κλάσης παίκτης.
 
Φαουλάρα από τον Έλληνα άσο και στο... παραθυράκι με τον Μβογκό να μην μπορεί να κάνει τίποτα! Μαγικό τέρμα για το 1-0.



Ακολούθησε μεγάλη φάση του Σεμπά με σουτ ελάχιστα άουτ στο 50'. Στο 55' ένα φάουλ του Φορτούνη πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 57' υπήρξε η απόκρουση του Λεάλι σε σουτ του Μπερτόνε.

Στο 57ο λεπτό ο Ολυμπιακός δέχθηκε ξανά φάση στην πλάτη της άμυνας. Ο Μποτία έχασε τον Ορό που βγήκε απέναντι στον Λεάλι και αυτήν την φορά δεν αστόχησε για το 1-1.



Στο 64' ο Ιντέγε με προβολή από κοντά μετά από μπαλιά Ελιουνούσι σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.
 
Στο 71' η μπάλα πήγε από τον Μιλιβόγεβιτς σε Φιγκέιρας που την "έσπασε" για Ιντέγε. Ο Αφρικανός δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του για την προβολή και να σκοράρει για το 2-1.

Στο 75' δεν μέτρησε και γκολ της Γιουνγκ Μποις μετά από υπόδειξη οφσάιντ στον Γκερντ που έκανε την πάσα στον Ορό ο οποίος σκόραρε πάνω στην κίνηση και πάλι έχοντας βγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού.
 
Στο 81' ο Ολυμπιακός έχασε γκολ από αυτά που πραγματικά δεν χάνονται. Μπαλιά Φιγκέιρας σε Ιντέγε που δεν βρίσκει την μπάλα που έφτασε όμως στον Ελιουνούσι. Ο Νορβηγός βρήκε την μπάλα αλλά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ! Στο 86' ο Φιγκέϊρας είχε ένα σουτ πολύ λίγο έξω.
 
MVP: Οι Φορτούνης και Μάρτινς. Είναι οι δύο ερυθρόλευκοι που ξεχώρισαν δημιουργικά και επιθετικά. Ο ένας για την γκολάρα που βάζει και ο άλλος συνολικά για το πρόσωπό του τακτικά, αμυντικά αλλά και σε επίπεδο ανάπτυξης και κυκλοφορίας.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ρέτσος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια απόψε με καίρια κοψίματα και ο πιτσιρικάς Μανθάτης όταν μπήκε έδωσε ενέργεια και... φρεσκάδα.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μποτία. Ο Ισπανός στόπερ έχει την πλέον βασική ευθύνη για την φάση του 1-1. Ο Ορό βγαίνει στην πλάτη του. Χάνει τον αντίπαλό του και έτσι βγαίνει το γκολ. Με την κάρτα που δέχθηκε χάνει το επόμενο ματς με ΑΠΟΕΛ καθώς ήταν στο όριο. Αρκετά κακός και ο Ελιουνούσι με λάθη και κακές αντιδράσεις. Θετικός στο α' μέρος και με μεγάλη επέμβαση ο Λεάλι αλλά όχι ανάλογη εικόνα στην επανάληψη.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Σαφώς και η φάση της ισοφάρισης της Γιουνγκ Μποις. Ο Ελιουνούσι δεν πάει δυνατά και σωστά στον αντίπαλό του, η μπαλιά προς τον Μπερτόνε βγαίνει από το πλάγιο, ο Μποτία χάνει τον Ορό και ο Λεάλι δεν βγάζει την πιο καλή του αντίδραση για να γίνει το 1-1. Εδώ μπαίνει και η χαμένη ευκαιρία του Ελιουνούσι στο 81'.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν έχει κάνει το μεγάλο λάθος. Τα... ατοπήματα εντοπίζονται πιο πολύ στο πειθαρχικό κομμάτι και τα φάουλ.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ναι ο Ολυμπιακός δεν έθελξε για την απόδοσή του. Ναι η εικόνα του δεν ήταν η ανάλογη ωστόσο ο στόχος της ισοπαλίας με την Γιουνγκ Μποις επετεύχθη. Ακόμα και έτσι οι ερυθρόλευκοι είχαν φάσεις στο ματς και θα μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλα γκολ. Έκαναν και λίγο... ντέρμπι το ματς αλλά το 1-1 τους δίνει πρόκριση και ελπίδες πρωτιάς με ΑΠΟΕΛ.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς,  Μάρτινς, Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Ιντέγε.

Γιούνγκ Μπόις: Μβογκό, Σούτερ, Βον Μπέργκεν, Μπενίτο, Λέκιακς, Ζακάρια, Σανόγκο, Σουλεϊμάνι, Σχικ, Μπερτόνε, Ορό. 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης