Η ΑΕΚ έκανε περίπατο με τον Ζολνόκι την οποία διέλυσε με 92-49!

Η ΑΕΚ έκανε περίπατο με τον Ζολνόκι την οποία διέλυσε με 92-49!

Εμφάνιση επιπέδου… Champions League έκανε η ΑΕΚ συντρίβοντας την αδύναμη Ζολνόκι στην πρεμιέρα της νέας διοργάνωσης της FIBA 

Η ΑΕΚ έκανε περίπατο με τον Ζολνόκι την οποία διέλυσε με 92-49!
Η ΑΕΚ δεν μπήκε απλώς με το δεξί, αλλά… ποδοπάτησε τη Ζολνόκι στην πρεμιέρα του FIBA Champions League. Μπροστά σε μόλις 500 φίλους της διέλυσε 92-49 την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας που έμοιαζε αδύνατο να ακολουθήσει το ρυθμό της. 

Δεν αντέχει σε κριτική το ματς λόγω της χαώδους διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Σε ατομικό επίπεδο, ξεχώρισαν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 14, ο Δημήτρης Μαυροειδής με 12 και ο Κώστας Βασιλειάδης με 10 πόντους. 

Ούκιτς, Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης, Γουίλιαμς και Μαυροειδής συνέθεσαν την πρώτη πεντάδα της ΑΕΚ. Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό και γρήγορα άρχισε να αποτυπώνεται στο σκορ (11-5) χάρη πρώτα στη δράση του Λαρεντζάκη και εν συνεχεία τα μακρινά σουτ Βασιλειάδη και Γουίλιαμς (17-7). 
Κλείσιμο

Ο Ζντοβτς έφτασε να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο με διαφορετική πεντάδα, αλλά παρά τα τρίποντα του Μπάρνις οι γηπεδούχοι παρέμεναν κυρίαρχοι (26-13) με αφετηρία πάντα την άμυνά τους. Ο Μιλόσεβιτς «χτύπησε» με τρίποντο και αιφνιδιασμό ανεβάζοντας τη διαφορά στο +20 (33-13). Οι φωνές του Ζντοβτς από τον πάγκο απαγόρευαν τη χαλάρωση, η επιθετική άμυνα είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και το χάσμα συνεχώς μεγάλωνε με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με νέο, μεγαλύτερο νταμπλ σκορ, 50-25. 

Το ματς μπορεί να κρίθηκε από… ημίχρονο, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δεν έδειξαν σημάδια οίκτου. Μαυροειδής και Λαρεντζάκης έδιναν τον τόνο στην επίθεση (68-34) και η σπάνια αστοχία του Ντίξον δεν πλήγωνε στο ελάχιστο την ομάδα του. 

Ο Αμερικανός γκαρντ, πάντως, ξεσήκωσε τους λιγοστούς φιλάθλους με τάπα στον Βίτμαν στην εκπνοή της τρίτης περιόδου (76-39). Σκουλίδας και Τσαλμπούρης, σκορ επιτρέποντος, πήραν το χρόνο τους στο παρκέ και ο ιδιαίτερα ορεξάτος Λαρεντζάκης με γκολ-φάουλ έφερε τη διαφορά στους 40 (84-44) στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Ο Τσαλμπούρης πρόσφερε σκορ και παρ’ ολίγον τη φάση του αγώνα αλλά απέτυχε σε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, πριν το τελικό 92-49. 

Δεκάλεπτα: 26-13, 50-25, 73-39, 92-49. 
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς5 (7 ασίστ), Σάκοτα 8 (6 ριμπ.), Βασιλειάδης 10, Μιλόσεβιτς9 (4 ριμπ.), Ντίξον 7 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Λαρεντζάκης 14, Φόλκερ (7 ριμπ., 2 τάπες), Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 12 (6 ριμπ.), Σκουλίδας 2, Γουίλιαμς 10 (4 ριμπ.), Τσαλμπούρης 7.  Ζολνόκι (Ίβκοβιτς): Μπάρνις 6, Ράιτ 8, Άιλινγκσφελντ 6, Βίτμαν 6, Βόιβοντα 8, Τοτ, Ρούντνερ 2, Μπορίσοφ 10, Πόποβιτς 3.
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης