ΑΕΚ και Άρης «κάνουν ποδαρικό» στο FIBA Champions League

ΑΕΚ και Άρης «κάνουν ποδαρικό» στο FIBA Champions League

Η «Βασίλισσα» θα υποδεχθεί σήμερα (19:00) την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Ζολνόκι Ολάι - Ο0 «Αυτοκράτορας» ταξίδεψε μέχρι τη Σλοβενία, όπου θα αντιμετωπίσει την Έλιος Ντομζάλε (21:00, Novasports2) - Την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ

ΑΕΚ και Άρης «κάνουν ποδαρικό» στο FIBA Champions League
Έτοιμοι να φορέσουν τα... ευρωπαϊκά τους είναι η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, καθώς ξεκινούν από σήμερα οι υποχρεώσεις τους στο νεοσύστατο FIBA Champions League και πλέον θα μπουν κι αυτοί σε... εντατικό πρόγραμμα, καθώς θα έχουν από δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα. 

Η «Βασίλισσα» θα υποδεχθεί σήμερα (18/10, 19:00) στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Ζολνόκι Ολάι. Οι παίκτες του Γιούρε Ζντοβτς είναι πανέτοιμοι ενόψει της αναμέτρησης, ενώ ο 49χρονος τεχνικός θα έχει πλέον στη διάθεσή του και τον ταλαντούχο Έντιν Άτιτς, ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο αγώνας θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 1. Υπενθυμίζεται πως η «Ένωση» βρίσκεται στον 5ο όμιλο, μαζί με τις: Μπεσίκτας, Λούντβιγκσμπουργκ, Σάσαρι, Ζολνόκι Ολάι, Ζιέλονα Γκόρα, Παρτίζαν και Σαρλερουά. 

Από την άλλη, ο «Αυτοκράτορας» ταξίδεψε ελλιπής μέχρι τη Σλοβενία, όπου θα αντιμετωπίσει την Έλιος Ντομζάλε (18/10, 21:00, Novasports2). Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πρίφτης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μάικλ Τζέκινς, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον υποκνημίδιο μυ, και του Βασίλη Σίμτσακ, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στη μέση, και τη θέση τους πήραν οι Στέλιος Πουλιανίτης και Βασίλης Χρηστίδης. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στον 1ο όμιλο, μαζί με τις: Σκαϊλάινερς, Ναχαρίγια, Μπάκεν, Νίμπουρκ, Έλιος Ντομζάλε, Μπάνβιτ και Μονακό. 

Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο (19/10, 19:30) στην Πολωνία την Ρόζα Ράντομ, με μόνη απουσία αυτή του Βαγγέλη Μαργαρίτη, ενώ ο Νένταντ Μιλιένοβιτς, που έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο για προληπτικούς λόγους, αναμένεται να ενσωματωθεί κανονικά στην αποστολή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι τοποθετημένος στον 3ο όμιλο μαζί με τις: Όλντενμπουργκ, Βαρέζε, Ουσάκ Σπορτίφ, Ρόζα Ράντομ, Βιλερμπάν και Βέντσπιλς. 

Υπενθυμίζεται πως η μορφή της νέας αυτής ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι η εξής: Υπάρχουν 5 όμιλοι των 8 ομάδων. Στα πλέι οφ προκρίνονται οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου και οι 4 καλύτεροι πέμπτοι. Στη δεύτερη φάση των πλέι οφ περνούν απευθείας οι πρώτοι του κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι, δηλαδή 8 συνολικά ομάδες. Οι υπόλοιπες 16 ομάδες χωρίζονται σε 8 ζευγάρια και οι νικητές παίρνουν κι αυτοί μια θέση στη δεύτερη φάση των πλέι οφ (συνολικά 16 ομάδες). Αυτές οι 16 ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη, σε εντός κι εκτός έδρας αγώνες, μέχρι οι 4 να φτάσουν στο Final Four, που θα γίνει 28-30 Απριλίου 2017. Οι ομάδες που θα βρεθούν από την 25η θέση ως την 32η θα πάρουν μέρους στο FIBA Europe Cup. 
Κλείσιμο

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 

ΑΕΚ-Τσολνόκι (19:00) 

Ζάστσουκ (Ουκρανία)-Ρόσο (Γαλλία)-Καρντούμ (Κροατία)  

Κομισάριος: Ανδρέας Παπαδόπουλος (Ελλάδα)  

Έλιος Ντόμζαλε-Άρης (21:00) 

Τσμίκιεβιτς (Πολωνία)-Ρόσι (Ιταλία)-Κοζλόβσκις (Λετονία)  

Κομισάριος: Αντρέι Γέλεν (Σλοβενία)  

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 

Ρόζα Ράντομ-ΠΑΟΚ (19:30) 

Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη)-Νταβίντοφ (Ρωσία)-Καστίγιο Λαρόκα (Ισπανία)  

Κομισάριος: Κριστόφ Κοραλέφσκι (Πολωνία) 

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης