Βίντεο: Χωρίς νικητή (0-0) το ντέρμπι Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ

Βίντεο: Χωρίς νικητή (0-0) το ντέρμπι Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ

Υπογραφή Μουρίνιο είχε το ντέρμπι στο «Άνφιλντ». Η Γιουνάιτεντ με συνταγή ομάδας του Πορτογάλου και με δύο καθοριστικές επεμβάσεις του Ντε Χέα πήρε το 0-0 κόντρα στην διστακτική Λίβερπουλ του Κλοπ

Βίντεο: Χωρίς νικητή (0-0) το ντέρμπι Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ
Μαγείρεψε… σούπα στο «Άνφιλντ» ο Μουρίνιο! Ο Πορτογάλος έφερε το ντέρμπι στην έδρα της Λίβερπουλ στα δικά του μέτρα και η Γιουνάιτεντ έφυγε ευχαριστημένη με το 0-0. 

Ματς με φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, ενώ στο δεύτερο όταν οι «Ρεντς» ανέβασαν με την είσοδο του Λαλάνα την απόδοσή τους έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Ντε Χέα, που σε δύο περιπτώσεις τους στέρησε το γκολ. 


Το ματς:
Κλείσιμο


Την φόρα της Λίβερπουλ απ’ το ως συνήθως ζεστό «Άνφιλντ» έκοψε τσακ-μπαμ η Γιουνάιτεντ. Το πλάνο του Ζοσέ Μουρίνιο να πιέσει ψηλά αιφνιδίασε τους Ρεντς, που έβγαζαν μεγάλο εκνευρισμό στο παιχνίδι τους. Οι φιλοξενούμενοι αφού βεβαιώθηκαν πως δεν κινδυνεύουν στα μετόπισθεν, άρχισαν να αγχώνουν με κάποια μακρινά σουτ την άμυνα του Κάριους, που όποτε χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα. 

Δειλά-δειλά ο Γιούργκεν Κλοπ ρίσκαρε. Η ομάδα του ανέβασε τις γραμμές της και πήρε για πρώτη φορά στο ματς την μπάλα στα πόδια της, αναγκάζοντας την Γιουνάιτεντ να ρίξει το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι μεταφέρθηκε στον χώρο του κέντρου, όπου κυριάρχησαν δυνατές μονομαχίες, όμως η λέξη «φάση» ήταν άγνωστη και για τις δύο ομάδες, που μοιραία μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. 

Την δοκιμασμένη συνταγή του πρέσινγκ χρησιμοποίησαν οι «κόκκινοι διάβολοι» και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Λίβερπουλ έδειχνε εγκλωβισμένη μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, την ώρα που οι Ερέρα και Πογκμπά ανέβαζαν ρυθμό. Μάλιστα το «Άνφιλντ» λίγο έλειψε να παγώσει στο 55’ όταν Ιμπραΐμοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία, όμως λίγο αργότερα ήταν η σειρά των Ρεντς να αναγκάσουν τον Ντε Χέα σε μεγάλη απόκρουση (59’) έπειτα από σουτ του Τσαν. 

Η είσοδος του Λαλάνα βοήθησε τους γηπεδούχους να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα και να βρεθούν για πρώτη φορά με αξιώσεις έξω από την αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν για αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια τους, όμως μετά από ένα σημείο η Γιουνάιτεντ έβγαλε αντίδραση και βγήκε από την περιοχή της. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσωπικά, ενώ κανένας εκ των Κλοπ και Μουρίνιο δεν επιχείρησε με κάποια κίνηση της τελευταίας στιγμής να κλέψει τη νίκη. 



 Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ (85’ Μορένο), Χέντερσον, Τσαν, Κουτίνιο, Φιρμίνο (85’ Οριγκί), Μανέ, Στάριτζ (60’ Λαλάνα) 

Στον πάγκο: Γκρούγιτς, Κλαβάν, Λούκας, Μινιολέ 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλέντσια, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Φελαϊνί, Πογκμπά, Ερέρα, Γιανγκ, Ράσφορντ (77’ Ρούνεϊ), Ιμπραΐμοβιτς 

Στον πάγκο: Ρόχο, Μάτα, Λίνγκαρντ, Κάρικ, Ρομέρο, Σο 

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ 

Γήπεδο: Άνφιλντ 

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης