Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Mονάχου 1-0: Ο νόμος των "ροχιμπλάνκος"

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Mονάχου 1-0: Ο νόμος των "ροχιμπλάνκος"

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε "ταπείνωσε" και πάλι την Μπάγερν, υποχρεώνοντας τους Βαυαρούς στην πρώτη τους ήττα και στέλνοντας μήνυμα σε όλη την Ευρώπη - Σπουδαία ανατροπή για την Μπαρτσελόνα (χωρίς τον Μέσι) στην έδρα της Γκλάντμπαχ - Γκέλα για την Σίτι στο εντυπωσιακό 3-3 στην έδρα της Σέλτικ

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Mονάχου 1-0: Ο νόμος των "ροχιμπλάνκος"
Όπως πέρσι έτσι και φέτος η Ατλέτικο Μαδρίτης επέβαλλε το δικό της νόμο στο «Βιθέντε Καλντερόν» και επικράτησε με 1-0 της Μπάγερν Μονάχου κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτησης της πρώτης θέσης στον 4ο όμιλο.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο διαχειρίστηκε με μοναδική μαεστρία το προβάδισμα της δείχνοντας ότι και φέτος θα είναι στους διεκδικητές του πολυπόθητου τίτλου.

Η Μπάγερν ξεκίνησε καλά, απείλησε με τον Μίλερ στο 15’ (εκπληκτική επέμβαση Όμπλακ), αλλά από κει και πέρα η Ατλέτικο κυριάρχησε. Στο 24’ ο Τόρες από το ένα μέτρο σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια πλάσαρε πάνω στον Νόιερ, όμως στο 25’ ο Καράσκο μετά από λάθος των Βαυαρών με τρομερό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Νόιερ.

Κλείσιμο
Η Μπάγερν στην επανάληψη προσπάθησε, είχε κάποιες καλές στιγμές (50’ Μίλερ, 56’ Αλάμπα), όμως η μεγάλη στιγμή ανήκει στην Ατλέτικο που κέρδισε πέναλτι στο 83’ (ανατροπή Λουίς Φιλίπε από Βιδάλ) με τον Γκριεζμάν να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.



Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Ροστόφ και Αϊντχόφεν έμειναν στο 2-2. Ο Πόλοζ έδωσε ισάριθμες φορές το προβάδισμα στους Ρώσους, όμως Πρόπερ και Ντε Γιόνγκ ισοφάρισαν πριν το τέλος του ημιχρόνου με τους Ολλανδούς να χάνουν πέναλτι στο β’ ημίχρονο και την ευκαιρία για να πάρουν μια μεγάλη νίκη.

Τα αποτελέσματα:
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 1-0 (35’ Καράσκο)

Ροστόφ-Αϊντχόφεν 2-2 (9’, 38’ Πόλοζ – 14’ Πρόπερ, 45’ Ντε Γιόνγκ) 

Βαθμολογία
1.Ατλέτικο 6
2. Μπάγερν 3
3.PSV 1
4.Ροστόφ 1

1ος ομιλος
Η Άρσεναλ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο οπότε και καθάρισε το παιχνίδι με την Βασιλεία με πρωταγωνιστή τον Γουόλκοτ. Ο Άγγλος επιθετικός μόλις στο 7’ άνοιξε το σκορ μετά από ασίστ του Σάντσες και στο 26’ πάλι από άσιστ του Χιλιανού ο Γουόλκοτ έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.



Στην Βουλγαρία η Λουντογκόρετς αιφνιδίασε την Παρί και προηγήθηκε με το φάουλ του Νατάνιελ στο 19’, ωστόσο οι Γάλλοι αντέδρασαν κι έκαναν την ανατροπή.  Ο Ματουιντί ισοφάρισε πριν λήξει το ημίχρονο κι ο Καβάνι με δύο γρήγορα γκολ στην επανάληψη (κι αφού στο μεσοδιάστημα η Παρί έχασε και πέναλτι) διαμόρφωσε το τελικό 1-3.



Τα αποτελέσματα:
Λουντογκόρετς-Παρί Σεν Ζερμέν 1-3 (19’ Νατάνιελ – 41’ Ματουιντί, 56’, 60’ Καβάνι) 

Άρσεναλ-Βασιλεία 2-0 (7’, 26’ Γουόλκοτ) 

Βαθμολογία
1.Αρσεναλ 4
2.Παρί 4
3.Λουντογκόρετς  1
4.Βασιλεία 1-1

2ος όμιλος
Πάρτι πρωτιάς για την Νάπολι στον Σαν Πάολο με την Μπενφίκα να σώζει τα προσχήματα στο φινάλε. Ο Μήτρογλου έχασε τις πρώτες καλές ευκαιρίες στο ματς (στο 5’ και στο 9’), αλλά ο Χάμσικ στο 20’ άνοιξε το σκορ για τους «παρτονοπέι» που έκαναν πάρτι στις αρχές της επανάληψης. Ο Μέρτενς στο 51’ και στο 58’ κι ο Μίλικ με πέναλτι στο 54’ εκτόξευσαν το σκορ στο 4-0 με την Μπενφίκα να μειώνει στο 70’ και στο 86’.



Στην Πόλη η Μπεσίκτας προηγήθηκε με γκολ του Κουαρέσμα, όμως ο Τσιγκάνοφ μπήκε στο 62’και τρία λεπτά αργότερα χάρισε τον πρώτο βαθμό στην Ντινάμο Κιέβου.


Τα αποτελέσματα
Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου 1-1 (29’ Κουαρέσμα – 65’ Τσιγκάνοφ) 

Νάπολι-Μπενφίκα 4-2 (20’ Χάμσικ, 51’, 58’ Μέρτενς, 54’ πεν. Μίλικ – 70’ Γουέδες, 86’ Σάλβιο) 

Βαθμολογία
1.Νάπολι 6
2.Μπεσίκτας 2
3.Μπενφίκα 1
4.Ντινάμο Κιέβου 1

3ος όμιλος
Τρομερό ματς στο Σέλχαρστ Παρκ με την Σέλτικ (η οποία στα προκριματικά είχε χάσει ματς από την Γιουρόπα του Γιβραλτάρ) να γίνεται η πρώτη ομάδα που βάζει τρία γκολ στην Σίτι, που ισοφάρισε ισάριθμες φορές, αλλά δεν απέφυγε τη γκέλα αφήνοντας δύο βαθμούς!
Οι Σκωτζέζοι προηγήθηκαν με τον Ντεμπελέ με καραμπόλα στο 3’, έκαναν το 2-1 με τον Τίρνι στο 20’ και το 3-2 στο 46’ με ψαλιδάκι του Ντεμπελέ, ενώ η Σίτι απάντησε με τον Φερναντίνιο, τον Στέρλινγκ και τον Νολίτο.



Ανατροπή για την Μπαρτσελόνα στο «Μπορούσια Παρκ». Η Γκλάντμπαχ αιφνιδίασε στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 1-0 με τον Αζάρ να τελειώνει ιδανικά την αντεπίθεση στο 34’. Στην επανάληψη η Μπάρτσα, χωρίς τον τραυματία Μέσι, είδε τον Αρντά Τουράν στο 65’ να εξελίσσεται ως χρυσή αλλαγή καθώς ισοφάρισε και στο 74’ ο Πικέ ολοκλήρωσε την ανατροπή διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.




Τα αποτελέσματα
Γκλάντμπαχ-Μπαρτσελόνα 1-2 (34’ Αζάρ – 65’ Τουράν, 74’ Πικέ) 

Σέλτικ-Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (3’, 46’ Ντεμπελέ, 20’ Τίρνι – 11’ Φερναντίνιο, 29’ Στέρλινγκ, 55’ Νολίτο) 

Βαθμολογία
1.Μπαρτσελόνα 6
2.Μαν. Σίτι 4
3.Σέλτικ 1
4.Γκλάντμπαχ 0

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης