Euro2016: Στους «4» χωρίς νίκη η Πορτογαλία - «Λύγισε» στα πέναλτι την Πολωνία

Euro2016: Στους «4» χωρίς νίκη η Πορτογαλία - «Λύγισε» στα πέναλτι την Πολωνία

Οι παίχτες του Σάντος επικράτησαν (5-3) στα πέναλτι - Ισόπαλο 1-1 το ματς στην κανονική διάρκεια και τα πέναλτι - Ήρωας για τους Πορτογάλους ο τερματοφύλακας Ρουί Πατρίσιο

Euro2016: Στους «4» χωρίς νίκη η Πορτογαλία - «Λύγισε» στα πέναλτι την Πολωνία
Συγκλονιστικός ο πρώτος προημιτελικός του Euro 2016, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με φοβερές συγκινήσεις, αλλά στο φινάλε αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι Πορτογάλοι που για δεύτερη συνεχόμενη φορά προκρίθηκαν στην τετράδα της διοργάνωσης.


Κλείσιμο
Ήρωας των Πορτογάλων ο τερματοφύλακας Ρούι Πατρίσιο ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Μπλατσικόφσκι δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Κουαρέσμα (ο άνθρωπος που είχε σκοράρει στο 117’ της παράτασης κόντρα στην Κροατία στη φάση των ‘16’) να ευστοχήσει στη δική του εκτέλεση και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.



Το απίστευτο είναι ότι η Πορτογαλία παρόλο που για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι στο Euro 2016 δεν κατάφερε να κερδίσει στην κανονική διάρκεια του αγώνα (τρεις ισοπαλίες στον όμιλο, μία νίκη στην παράταση στους ‘16’ και μια πρόκριση στα πέναλτι στους ‘8’) βρίσκεται στην κορυφαία τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τον Φερνάντο Σάντος να παραμένει αήττητος στον πάγκο της μετά από 12 αγώνες!!!



Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πολωνούς, καθώς πριν συμπληρωθούν 100 δευτερόλεπτα από το πρώτο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή Μπριχ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Euro 2016.

Από την κακή εκτίμηση του Σέντρικ ο Γκροσίτσκι βρήκε χώρο από τα αριστερά και βλέποντας την κίνηση του ‘Λέβα’ του έδωσε την ασίστ με τον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου να εκτελεί τον Ρούι Πατρίσιο.



Το σοκ για τους Πορτογάλους ήταν εμφανές καθώς έμοιαζαν χαμένοι μέσα στο γήπεδο, αλλά οι Πολωνοί δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τον εκνευρισμό τους παρόλο που σχεδόν κάθε επίθεση τους ‘μύριζε’ γκολ.



Οι παίκτες του Νοβάλκα ήταν επιπόλαιοι στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια με αποκορύφωμα τη φάση του 23’ όταν Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι και Γιέντρετσικ έκρυψαν κυριολεκτικά τη μπάλα, αλλά η σέντρα του πρώτου (κι ενώ ήταν εξουδετερωμένος ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας) ήταν άστοχη. 



Από εκείνο το σημείο και μετά η Πορτογαλία άρχισε να φαίνεται μέσα στο γήπεδο και στο 28’ είχαμε την πρώτη τελική του Ρονάλντο, ο οποίος δικαιολογημένα ζήτησε πέναλτι στο 30’ όταν ο Πάζνταν τον έσπρωξε στον αέρα χωρίς όμως ο διαιτητής να δείξει την άσπρη βούλα.



Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα το παιχνίδι ήρθε στα ίσια με σκόρερ και πάλι έναν παίκτη της Μπάγερν Μονάχου. Ο Ρενάτο Σάντσες βρέθηκε με τη μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε με δύναμη με τη μπάλα να κοντράρει σε πόδι αμυντικού και να καταλήγει στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι!

Το γκολ της ισοφάρισης φάνηκε να λυτρώνει τους Πορτογάλους, οι οποίοι στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καλύτεροι, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 55’ σπατάλησε την καλύτερη στιγμή τους όταν μετά την κάθετη πάσα του Ζοάο Μάριο από πλάγια θέση έκανε πολύ κακό τελείωμα.



Αντιθέτως και πάλι η Πολωνία έφτασε με αξιώσεις κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αρχικά όταν στο 67’ ο Γκροσίτσκι δεν έκανε καλό γύρισμα στον Λεβαντόφσκι κι ένα λεπτό αργότερα όταν ο Ρούι Πατρίσιο μπλόκαρε εντυπωσιακά με το ένα χέρι την κοντινή προβολή του Μίλικ.




Ο Σάντος φρεσκάρισε την μεσοεπιθετική του γραμμή με Μουτίνιο, Κουαρέσμα, αλλά το γκολ παραλίγο να έρθει στο 80’ με απίθανο τρόπο όταν ο Γιέντρετσικ στην προσπάθεια του να διώξει την κάθετη πάσα του Πέπε στον Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Φαμπιάνσκι.

Ο τελευταίος αισθάνθηκε την ίδια ανακούφιση και στο 85’ όταν ο Μουτίνιο έβγαλε πάσα ‘πάρε-βάλε’ στον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως ο σούπερ σταρ των Ιβήρων ανενόχλητος έπιασε… αέρα χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.



Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τον Ρονάλντο στο 91’ να επιβεβαιώνει ότι η σημερινή δεν ήταν η…μέρα του καθώς από την σέντρα του Ελισέου η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς κι ο άσος της Ρεάλ αιφνιδιάστηκε χάνοντας το κοντρόλ και μια τεράστια ευκαιρία καθώς ήταν εντελώς μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή!

Όσο περνούσε η ώρα η κούραση ήταν ολοένα και πιο εμφανής στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με την Πολωνία να απειλεί με ένα καλό σουτ του Μίλικ στο 100’ και τον αγώνα να διακόπτεται στο 109’ όταν είχαμε εισβολή φιλάθλου ο οποίος φάνηκε να κινείται προς το μέρος του Ρονάλντο, ωστόσο τον πρόλαβαν οι άνδρες ασφαλείας και τον απομάκρυναν.

Αυτή ήταν και η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή στο β’ ημίχρονο της παράτασης με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:
Ρονάλντο 1-0
Λεβαντόφσκι 1-1
Σάντσες 2-1
Μίλικ 2-2
Μουτίνιο 3-2
Γκλικ 3-3
Νάνι 4-3
Μπλατσικόφσκι (απέκρουσε ο Ρούι Πατρίσιο)
Κουαρέσμα 5-3

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης