Αυτός, μάλιστα, ήταν Ολυμπιακός, 4-0 τον Ατρόμητο

Αυτός, μάλιστα, ήταν Ολυμπιακός, 4-0 τον Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός των οχτώ αλλαγών από το ματς του Βελγίου, πιάνοντας τρομερή απόδοση στο β’ ημίχρονο επικράτησε 4-0 του Ατρόμητου και βλέπει… Άντερλεχτ 

Αυτός, μάλιστα, ήταν Ολυμπιακός, 4-0 τον Ατρόμητο
Ο στόχος του Μάρκο Σίλβα για τον σημερινό Ολυμπιακό ήταν διπλός. Το «τρίποντο» που θα έφερνε τους «ερυθρόλευκους» μία νίκη μακριά από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα να δώσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές, καθώς ακολουθεί ο «τελικός» κόντρα στην Άντερλεχτ για τη φάση των «32» του Europa League. 

Τελικά, οι στόχοι επετεύχθησαν για τον Πορτογάλο τεχνικό, καθώς η ομάδα του επικράτησε 4-0 του Ατρόμητου και πλέον πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς της Πέμπτης. Ο Ολυμπιακός που σκόραρε έπειτα από δύο ματς (ΑΕΚ και Άντερλεχτ), πήρε προβάδισμα στο α' ημίχρονο με το γκολ του Τσόρι, ωστόσο ο Ατρόμητος του έβαλε δύσκολα, καθώς ο Ρομπέρτο, παίρνοντας προσωπική ρεβάνς για το λάθος του στο ματς του Βελγίου, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει εξαιρετικές επεμβάσεις. 

Στο β' ημίχρονο η μεσοαμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» βελτιώθηκε και αφού έγινε το 2-0 στο 65' με την άψογη εκτέλεση του Πουλίδο, όλα πήραν το δρόμο τους. Οι φιλοξενούμενοι απογοητεύτηκαν και ουσιαστικά παράτησαν το παιχνίδι και κάθε τακτική πειθαρχία στις γραμμές του γηπέδου και έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Σίλβα. 

Πλέον, ο Ολυμπιακός με όλη του την ηρεμία στρέφει την προσοχή του στο ματς της Πέμπτης κόντρα στην Άντερλεχτ και την άλλη Κυριακή με νίκη κόντρα στη Βέροια μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου. 


Κλείσιμο
Πώς έπαιξαν


Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε στη σύνθεση του ο Ολυμπιακός τόσο γιατί είχε προηγηθεί το ματς της Πέμπτης κόντρα στην Άντερλεχτ και επιπλέον έπεται το δεύτερο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την Πέμπτη. 

Βούρος και Ντα Κόστα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στο αριστερό άκρο χρησιμοποιήθηκε ο Σαλίνο και δεξιά ο Ομάρ. Στη θέση των κεντρικών χαφ προτιμήθηκαν οι Καμπιάσο και Κασάμι ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πουλίδο, ήταν οι Κολοβός (αριστερά), Ντομίνγκες και Φουστέρ (δεξιά). 

Από την άλλη πλευρά, ο καταπονημένος από τα συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, Ατρόμητος είχε λίγες αλλαγές, με τον Ουσέρο να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Κεϊτά, ενώ ο Παπαδόπουλος ήταν αντί του Λε Ταλέκ ο μοναδικός προωθημένος και πίσω του ήταν οι Στόιτσεφ, Γροντής και Μπρίτο. 

Το ματς 

Οι αρκετές αλλαγές που αποφάσισε ο Μάρκο Σίλβα στα πρώτα λεπτά του α’ μέρους περισσότερο έφερε φρεσκάδα στο δημιουργικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, παρά προκάλεσε κάποιο πρόβλημα χημείας, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν συνεργασίες και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Μπάρκα. 

Ωστόσο, το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε σε μια εντελώς ανύποπτη φάση, καθώς αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή ο Τσόρι Ντομίνγκες έπιασε ένα ευθύβολο σουτ, «συλλαμβάνοντας» απροετοίμαστο τον Μπάρκα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του 21χρονου πορτιέρο. 

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι Περιστεριώτες έδειξαν άμεση αντίδραση και δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος βρέθηκε αρκετά πλάγια αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Το 1-0 από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης