Το μπασκετικό θαύμα του Φάρου μέχρι τον τελικό του Κυπελλου Ελλάδας

Το μπασκετικό θαύμα του Φάρου μέχρι τον τελικό του Κυπελλου Ελλάδας

Μέσα σε μια σεζόν βρέθηκε από την Β΄ Εθνική, στην Α2 και από εκεί στον τελικό αφού απέκλεισε πέντε ομάδες της Α1

Το μπασκετικό θαύμα του Φάρου μέχρι τον τελικό του Κυπελλου Ελλάδας
Το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ άνοιξε η ομάδα του Φάρου Κερατσινίου κερδίζοντας στον ημιτελικό του κυπέλλου τον ΠΑΟΚ.

«Είχα πει ότι θα κοιτάξουμε τον ΠΑΟΚ στα ίσα. Το δείξαμε στο γήπεδο, όπου πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Θεωρώ ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε αυτά που ζητήσαμε. Τώρα το παραδέχομαι. Κρυφοκοιτάζαμε τον τελικό. Είμαι πραγματικά ευτυχής που έχω αυτή την ομάδα» είπε σε δηλώσεις του ο προπονητής του Φάρου Ανδρέας Πολέμης, που μαζί με τον Βαγγέλη Τσάπα έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσουν μια ομάδα «μοντέλο» ικανή να πρωταγωνιστήσει ακόμη και στα σαλόνια της Α1. 

Η ιστορία του Φάρου ξεκινά πριν από 45 χρόνια, αλλά η χρονιά που θα σημαδέψει την ομάδα είναι το 2009 όταν ολοκληρώθηκε η ιδέα του «ισχυρού» άνδρα της ομάδας Βαγγέλη Τσάπα, της συγχώνευσης με τον Θεμιστοκλή Κερατσινίου. Εκεί όπου έπαιζε μπάσκετ ο κ. Τσάπας πριν σκεφτεί την ιδέα της συγχώνευσης. Μαζί με τον προπονητή Ανδρέα Πολέμη και με σύμμαχό τους το μικρό κλειστό στην Ιχθυόσκαλα κατάφεραν σε λίγα χρόνια να ανεβάσουν το Φάρο από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Α2 με μπάτζετ που δεν ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ. 

Κλείσιμο




Γνήσιος Κερατσινιώτης ο Βαγγέλης Τσάπας στα 38 του χρόνια κατάφερε να γίνει σύνθημα στα χείλη χιλιάδων συμπολιτών του εξαιτίας της καταπληκτικής πορείας της ομάδας. Ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του στο protothema.gr είχε εξηγήσει πως το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο καλά οργανωμένο σχέδιο που είχε από την αρχή με τους συνεργάτες του. «Για εμένα το μπάσκετ δεν είναι επένδυση είναι αγάπη. Βάζω χρήματα όχι για να βγάλω αλλά επειδή μου αρέσει αυτό το σπορ» επισήμανε ο χρηματιστής που ασχολείται και με τα ναυτιλιακά.

Κάπως έτσι ο Φάρος Κερατσινίου έγινε η τρίτη ομάδα της Α2 στα χρονικά που κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δυο προηγούμενες ήταν ο Πανελλήνιος τη σεζόν 1986-1987 και το Ρέθυμνο τη σεζόν 2006-2007.

Για να πάρει την πρόκριση στο τελικό, που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό, η ομάδα του Φάρου απέκλεισε πέντε ομάδες της Α1. Και πιο συγκεκριμένα τον Κολοσσό Ρόδου, το Λαύριο, τα Τρίκαλα, την Κηφισιά και τον ΠΑΟΚ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης