Ποινές για Σερβία και Αλβανία από την ΟΥΕΦΑ

Ποινές για Σερβία και Αλβανία από την ΟΥΕΦΑ

Προτίμησε τη μέση λύση η ΟΥΕΦΑ ανακοινώνοντας ποινές και για τις δυο χώρες σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης.

Ποινές για Σερβία και Αλβανία από την ΟΥΕΦΑ
Οι δυο ομοσπονδίες θα πρέπει να πληρώσουν 100.000 ευρώ έκαστη. Η Σερβία κερδίζει στα χαρτιά το παιχνίδι με 3-0, δεχόμενη όμως ποινή 3 βαθμών. Επίσης τα δυο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της εθνικής Σερβίας, θα διεξαχθούν με κλειστές τις πόρτες.

Η απόφαση έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «παρωδία» από τους δικηγόρους της αλβανικής ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές της τέθηκαν σε κίνδυνο, από τη στιγμή που η αντίστοιχη σερβική, δεν κατάφερε να ελέγξει τα πλήθη στο Βελιγράδι.
Κλείσιμο

Όλα εξελίσσονταν ομαλά στο παιχνίδι μεταξύ των δυο χωρών, όταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι εμφανίστηκε από το πουθενά, στο 41ο λεπτό, έχοντας κρεμασμένη μια προπαγανδιστική σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». Οι Σέρβοι, Μίτροβιτς και Γκουντέλι την κατέβασαν, κάτι που εκνεύρισε τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές που έσπευσαν να πάρουν τη σημαία από τον Μίτροβιτς και τα αίματα άναψαν. Μετά από συμπλοκές και είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έφυγαν για τα αποδυτήρια και αρνήθηκαν να βγουν, κάτι που οδήγησε το διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον στη διακοπή του παιχνιδιού.

Ο αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας κατηγορήθηκε ως ο χειριστής του τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει αποδειχτεί. 

Οι Σέρβοι κατηγορήθηκαν για χρήση πυρσών, παρενόχληση των φιλάθλων, εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, ανεπαρκή οργάνωση και χρήση στυλό λέιζερ. Παρ' όλα αυτά υποστηρίζουν ότι ζήτησαν από τους Αλβανούς να συνεχίσουν το παιχνίδι σε άδειο γήπεδο ή να το επαναλάβουν αυτή τη βδομάδα, όμως αυτοί αρνήθηκαν. «Το συμβάν από μόνο του και η συμπεριφορά της αλβανικής ομάδας, δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση, πως τα πάντα ήταν μέρος ενός σχεδίου να μην τελειώσει το παιχνίδι» δήλωσε η σερβική αστυνομία.

Από την πλευρά τους οι Αλβανοί, που κατηγορήθηκαν για άρνηση να αγωνιστούν και επίδειξη παράνομου πανό, σε μια δήλωση 1.500 λέξεων ισχυρίζονται πως η σερβική ομοσπονδία προσπαθεί να ρίξει σε αυτούς, το φταίξιμο, μιας «προσχεδιασμένης τρομοκρατικής ενέργειας». Ένας Αλβανός δικηγόρος, που παρακολουθούσε το παιχνίδι ως μέλος της αλβανικής αποστολής, δήλωσε πως είδε στις σερβικές εξέδρες πανό εγκληματιών πολέμου και άκουγε συνεχώς ρατσιστικά συνθήματα μεταξύ των οποίων και ένα πιο ακραίο που έλεγε: «Σκοτώστε τους Αλβανούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης