Σφαγή του Θρύλου απο τον Ρώσο διαιτητή

Σφαγή του Θρύλου απο τον Ρώσο διαιτητή

Δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Μανιάτη στο 55΄, ακύρωσε γκολ του Ολυμπιακού και ελέγχεται για πέναλτι και στον Μήτρογλου - Το παραδέχτηκε και ο προπονητής των Σουηδών: «Ήταν πέναλτι και αν δινόταν το παιχνίδι θα εξελισσόταν διαφορετικά» - Τα γκολ για τη Μάλμε από τον Ρόζενμπεργκ στο 44΄ και το 82΄ μετά από λάθη της άμυνας των ερυθρολεύκων

Σφαγή του Θρύλου απο τον Ρώσο διαιτητή
Στεγνό καθάρισμα επιφύλαξε για τον Ολυμπιακό ο ρώσος διαιτητής Σεργκέι Καράσεφ στη δεύτερη αγωνιστική του Champions League στερώντας από τους ερυθρόλευκους το δικαίωμα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στον αγώνα με τη Μάλμε στη Σουηδία.

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα εκτυλίχθηκε στο 55΄ με τον Γιάννη Μανιάτη να γκρεμίζεται μέσα στην περιοχή λίγο πριν βγει τετ-α-τετ με τον Όλσεν. Ο Καράσεφ, μάλιστα, όχι μόνο δεν έδειξε τη βούλα αλλά παρατήρησε με κίτρινη κάρτα για θέατρο τον αμυντικό των ερυθρολεύκων.

Το λάθος του διαιτητή παραδέχθηκε ο Άγκε Χαρέιντε στη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, ο προπονητής των Σουηδών τόνισε πως εάν εκεί γινόταν το 1-1 για τους «ερυθρόλευκους», τότε θα ήταν ένα διαφορετικό ματς, καθώς οι παίκτες του Μίτσελ είχαν το μομέντουμ: «Είμαστε τυχεροί. Νομίζω ότι ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να έχει γίνει 1-1 το παιχνίδι και θα ήταν διαφορετικό ματς σε αυτό το σημείο. Πρέπει να το ξαναδώ, αλλά νομίζω ήταν πέναλτι. Και με την ισοπαλία λογικά θα ήταν άλλο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ». 

Κλείσιμο
To μαρκάρισμα που δεν είδε ως πέναλτι ο Καράσεφ


Νωρίτερα ο ρώσος διαιτητής ακύρωσε καθαρό γκολ του Μήτρογλου καταλογίζοντας φάουλ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ενώ ελέγχεται και για τη φάση του 58΄ για μαρκάρισμα πάνω στον «Μητρο-γκολ» μέσα στην περιοχή της Μάλμε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό ήρθαν και τα δύο λάθη από το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο που έδωσαν την ευκαιρία στη Μάλμε να πετύχει ισάριθμα γκολ με τον Ρόζεμπεργκ στο 44ο και το 82ο λεπτό. Στο πρώτο γκολ υπάρχει ασυνεννοησία ανάμεσα στον Μποτία και τον Ρομπέρτο και στο δεύτερο ο Αμπιντάλ δεν καθαρίζει τη φάση που δημιουργήθηκε μπροστά στα καρέ του Ολυμπιακού.

Το φιλμ του ματς

Οι ερυθρόλευκοι πιέζουν από το πρώτο λεπτό για ένα γκολ και ήδη είχαν δύο ευκαιρίες στο 1΄ με σουτ του Κασάμι που έδιωξε ο γκολκίπερ της Μάλμε και στο 8΄ με το σουτ του Μποτία να βγαίνει άουτ.

Ακολούθησαν άλλες δύο πολύ καλές στιγμές στο 20΄ με σουτ του Μιλιβόγιεβιτς και σε κοντινό σουτ του Μανιάτη στο 22΄. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρομπέρτο έβγαλε δύσκολα κεφαλία του Έρικσον.

Ενώ όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες και την πρωτοβουλία των κινήσεων αρκούσε μια λάθος συνεννόηση του Μποτία με τον Ρομπέρτο στο 44ο λεπτό για να γίνει το κακό και ο Ρόζενμπεργκ να ανοίξει το σκορ για τη Μάλμε. Ένα λεπτό νωρίτερα είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Μήτρογλου.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ρώσο διαιτητή να αδικεί κατάφωρα τους ερυθρόλευκους καθώς δεν καταλόγισε πεντακάθαρο πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Μανιάτη. Αντίθετα ο διαιτητής τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον μέσο του Ολυμπιακού. Ένα λεπτό αργότερα ο ρέφερι ελεγχεται και για μαρκάρισμα σε βάρος του Μήτρογλου.




Παρά τα διαιτητικά λάθη ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 68΄ έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου και τον Μανιάτη ενώ πλέον στο γήπεδο είχαν περάσει Τσόρι Ντομίνγκεζ και Τζίμι Ντουρμάζ για να αυξηθεί ακόμα παραπάνω η πίεση σε βάρος των Σουηδών.

Κι εκεί που ο Ολυμπιακός πίεζε ακόμα περισσότερο με σουτ του Ντουρμάζ που έφυγε μέσα από τα χέρια του Όλσεν, ήρθε στο 82΄αλλη μια ασυνεννοησία στην άμυνα των ερυθρολεύκων που έδωσαν την ευκαιρία στον Ρόζενμπεργκ να πετύχει και δεύτερο γκολ για τη Μάλμε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης