Καλή εμφάνιση και νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Τουρκίας με 76-72

Καλή εμφάνιση και νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Τουρκίας με 76-72

Ασταμάτητη στο ανοιχτό γήπεδο η ελληνική ομάδα, βελτιωμένη στο επιθετικό κομμάτι, αλλά άστοχη από μακριά  και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στα ριμπάουντ και την περιφερειακή άμυνα

Καλή εμφάνιση και νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Τουρκίας με 76-72
Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα και περιορίζοντας τα «κενά» στο παιχνίδι της, η Εθνική επικράτησε 76-72 της Τουρκίας στην Πόλη κι έκλεισε με μια πολύ καλή τονωτική ένεση τα φιλικά προετοιμασίας εν όψει Μουντομπάσκετ. 

Ασταμάτητη στο ανοιχτό γήπεδο η ελληνική ομάδα, βελτιωμένη στο επιθετικό κομμάτι, αλλά ήταν άστοχη από μακριά (4/19 τρίποντα) και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στα ριμπάουντ και την περιφερειακή άμυνα. Πρώτος σκόρερ ο Μπουρούσης με 16 πόντους, άριστος οργανωτικά ο Καλάθης, πολύ καλοί Πρίντεζης, Βουγιούκας και Αντετοκούνμπο. Δεν χρησιμοποιήθηκαν Γλυνιαδάκης και Γιάνκοβιτς. 

Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει το Σάββατο στην Αθήνα και οι παίκτες θα έχουν ρεπό το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα θα αρχίσουν ξανά οι προπονήσεις μέχρι την Τετάρτη, όταν θα γίνει η αναχώρηση για τη Σεβίλλη. 

Κλείσιμο
Το ματς 

Με ψηλό σχήμα, το οποίο αποτελούσαν οι Καλάθης, Βασιλειάδης, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Μπουρούσης, άρχισε το παιχνίδι η Εθνική. Το ξεκίνημα ήταν κάκιστο, με την ελληνική ομάδα να είναι ευάλωτη στο πικ εν ρολ και τα μακρινά σουτ και την Τουρκία να φτάνει στο 11-0. Μετά το τάιμ άουτ του Φώτη Κατσικάρη, ήρθε η αφύπνιση, ο Μπουρούσης έσπασε το ρόδι με τρίποντο μετά από 3:16 και με τον Καλάθη οδηγό εξαφάνισε σε τρία λεπτά τη διαφορά (13-13) χτυπώντας στο ανοιχτό γήπεδο. Οι αλλαγές, με τον Αντετοκούνμπο να περνά-ελλείψει Καϊμακόγλου στο «4»-αποσυντόνισαν αμυντικά την Εθνική, που βρέθηκε ξανά στο -7 (22-15), αλλά Ζήσης και Βουγιούκας μάζεψαν τη διαφορά στους τρεις στο τέλος της περιόδου, 22-19. 

Η άμυνα βελτιώθηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο η επίθεση ήταν δυσλειτουργική από τη ζώνη των Τούρκων. Ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων με κορυφαίους τους Πρέλτζιτς και Ακιόλ έφερε τη διαφορά στο 35-26, αλλά όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο η γαλανόλευκη αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά. Ο Πρίντεζης σκόραρε, η Εθνική έτρεξε και ένα 9-0 έφερε την ισοπαλία (35-35), ενώ με ένα απίθανο καλάθι του εξαιρετικού Μπουρούση απέναντι στον θεόρατο Ασίκ έκλεισε το πρώτο μέρος σε απόλυτη ισορροπία. 

Με Καλάθη, Βασιλειάδη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Βουγιούκα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική κι έχοντας τον έλεγχο πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (39-43), ενώ χτυπώντας σε κάθε ευκαιρία σε ανοιχτό γήπεδο βρέθηκε και στο +6 (51-57). Δυο στιγμές περιφερειακής ολιγωρίας επέτρεψαν σε Πρέλτζιτς και Τουντσερί να «πυροβολήσουν» από μακριά και να φέρουν το ματς στα ίσα, 57-57. 

Η καλή εικόνα της Εθνικής, με… σταθερά «ψεγάδια» το πρόβλημα στα ριμπάουντ και την περιφερειακή άμυνα, συνεχίστηκε στην τέταρτη περίοδο. Ο θετικότατος ξανά Βουγιούκας βοήθησε την ελληνική ομάδα να πάρει ξανά τον έλεγχο και στα μισά του δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε ξανά στους έξι (63-69) και ο ανεβασμένος Σλούκας πατώντας τη γραμμή των 6,75μ. έβαλε την ομάδα του για πρώτη φορά στο ματς στο +8 (65-73), 2:45 πριν το τέλος. Οι «γείτονες» πλησίασαν στους τρεις με βολές του Ασίκ στα 42’’ (72-75), οι χαμένες βολές του Μπουρούση κράτησαν ζωντανή την Τουρκία, αλλά ο Πρέλτζιτς τον μιμήθηκε και ο Βασιλειάδης από τη γραμμή με 1/2 «σφράγισε» τη νίκη. 

Δεκάλεπτα: 22-19, 39-39, 57-57, 72-76. 

Τουρκία (Αταμάν): Γκιουλέρ 4, Ερμίς 3, Χερσέκ 3, Πρέλτζιτς 18, Τουντσερί 6, Σαβάς 2, Γκονλούμ 5, Αρσλάν 9, Ασίκ 14, Ακιόλ 8, Μαχμούτογλου, Οσμάν 2, Μπαλμπάι, Αλντεμίρ. 

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 7, Βασιλειάδης 3, Καλάθης 11, Παπανικολάου 6, Σλούκας 4, Βουγιούκας 11, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 5. 

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης