Βουλή: Πήρε πίσω η ΝΔ την ονομαστική ψηφοφορία για το γήπεδο της ΑΕΚ

Βουλή: Πήρε πίσω η ΝΔ την ονομαστική ψηφοφορία για το γήπεδο της ΑΕΚ

Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ - Για «στείρα αντιπολίτευση» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος

Βουλή: Πήρε πίσω η ΝΔ την ονομαστική ψηφοφορία για το γήπεδο της ΑΕΚ
Τις «νομοθετικές μπάρες» που εμπόδιζαν την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ άνοιξε η Βουλή μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο ρυθμιστικό  σχέδιο Αθήνας.

Τα επίμαχα άρθρα 81 και 82 που αφορούν το γήπεδο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛΛ, ΔΗΜΑΡ και Χ.Α. ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η πρόθεση της ΚΟ της ΝΔ να καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία για τις συγκεκριμένες διατάξεις προκειμένου με τον τρόπο αυτό να φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονταν με ετερόκλιτες θέσεις, έμεινε στα λόγια.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν είχε ξεκάθαρη θέση για το γήπεδο και ότι κάνει «εμπρός-πίσω» χωρίς όμως να προχωρά στην διατύπωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης. Στην ίδια «γραμμή» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος που μίλησε για στείρα αντιπολίτευση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Βούτσης, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό του κόμματός, απευθυνόμενος δε προς την ηγεσία του υπουργείου είπε πως «αν αφαιρέσετε το άρθρο 82 που μιλά για εκχώρηση 25 στρεμμάτων άλσους τότε συζητάμε το 81 που είναι για την κατασκευή του γηπέδου».

Πέραν αυτών, αίσθηση και ισχυρές αντιδράσεις προκάλεσε η αιφνίδια ενέργεια της ηγεσίας του υπουργείου να αφαιρέσει από το σχέδιο νόμου τις διατάξεις που αφορούν το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης