Ρύθμιση για να εκχωρήσει στο δημόσιο η ΑΕΚ τις απαιτήσεις της από τον Ψωμιάδη

Ρύθμιση για να εκχωρήσει στο δημόσιο η ΑΕΚ τις απαιτήσεις της από τον Ψωμιάδη

Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει πως η συγκεκριμένη διευκρίνιση γίνεται επειδή σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα είχε κανένα νόημα ο νόμος που είχε περάσει για την εκχώρηση

Ρύθμιση για να εκχωρήσει στο δημόσιο η ΑΕΚ τις απαιτήσεις της από τον Ψωμιάδη
Τον δρόμο για να μπορέσει η ΑΕΚ να εκχωρήσει στο δημόσιο τις απαιτήσεις της από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας κ.Μάκη Ψωμιάδη, που ανέρχονται σε σε έως 85 εκατ. ευρώ, δίνει με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς αίρει το εμπόδιο που τίθετο να πρέπει να πληρώσει η ΠΑΕ και επιπλέον 3 εκατ. ευρώ για ...χαρτόσημα.
 
Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την σχετική διάταξη τονίζεται ότι «προς άρση της οποιασδήποτε αμφιβολίας και προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της δικαιολογητικής βάσης της διάταξης, αποσαφηνίζεται ότι εκχωρήσεις απαιτήσεων προς το Δημόσιο που πραγματοποιούνται από Π.Α.Ε υπό ειδική εκκαθάριση, γίνονται ατελώς και χωρίς υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε τέλους, φόρου ή εισφοράς. 

Επί της ουσίας, δηλαδή, η αιτιολογική έκθεση αναφέρει πως η συγκεκριμένη διευκρίνιση γίνεται επειδή σε διαφορετική περίπτωση (αν ήταν απαιτητό το χαρτόσημο) δεν θα είχε κανένα νόημα ο νόμος που είχε περάσει για την εκχώρηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης