Κύπελλο Ελλάδας: Οι «μικροί» που τιμώρησαν τους «μεγάλους» της Superleague

Κύπελλο Ελλάδας: Οι «μικροί» που τιμώρησαν τους «μεγάλους» της Superleague

Αιγινιακός, Αστέρας Μαγούλας και Νίκη Βόλου απέδειξαν για ακόμα μια φορά πόσο σκληρό και ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα της Football League, «πετώντας» έξω από τον θεσμό τα «θηρία» της Superleague ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό και Πανθρακικό αντίστοιχα

Αυτό είναι το παρατσούκλι της Σίσσυς Χρηστίδου!
Κύπελλο Ελλάδας: Οι «μικροί» που τιμώρησαν τους «μεγάλους» της Superleague

Οι... θεωρητικά «μεγάλοι» δεν βελτίωσαν στους επαναληπτικούς αγώνες το άσχημο πρόσωπο που έδειξαν στα πρώτα παιχνιδια, πριν από 3 εβδομάδες, υποτίμησαν σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους τους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να το πληρώσουν με οδυνηρό αποκλεισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους «μικρούς» της Football League να πάρουν ιστορικές προκρίσεις για την φάση των "16".

Έγραψε ιστορία ο Αιγινιακός!

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, η ομάδα από την Πιερία στην παρθενική της παρουσία στις επαγγελματικές κατηγορίες, άρα και στον θεσμό του κυπέλλου, υπέταξε την ομάδα της Ηπείρου. Mε γκολ του Τσουρλίνοφ στο 24ο λεπτό νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα πήρε την μεγάλη πρόκριση.

Έκανε το μπαμ ο Αστέρας Μαγούλας

Κλείσιμο
Ακολούθησε ο  Λεβαδειακός ο οποίος ναι μεν επικράτησε με 3-2, όμως οι φιλοξενούμενοι, σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα, έκαναν την έκπληξη. Μεγάλος ήρωας,  ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Αλέξης Κασμερίδης.

Η ομάδα του κέρδισε κόρνερ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, εκείνος προωθήθηκε, έπιασε την καρφωτή κεφαλία, διαμόρφωσε το 3-2 και «κάρφωσε» την ομάδα της Λιβαδειάς, της οποίας ήταν και παίκτης τη σεζον 2007-2009, χωρίς όμως να έχει τις ευκαιρίες που θα ήθελε για να αποδείξει την αξία του. Ίσως όμως αυτό το ματς να ήταν και η πιο «γλυκιά» εκδίκηση για τον ίδιο.

Η Νίκη Βόλου «τρίτωσε»... το κακό

Παρότι οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ με τους Τζάνη στο 16' και Ιγκόρ στο 31', ήρθε το γκολ του Ανιέτε στο 79΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ με το οποίο ισοφαρίστηκε και το σκορ του πρώτου αγώνα. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. 

Εκεί, ο Πανθρακικός πίεσε για το τρίτο γκολ χωρίς, όμως, να καταφέρει να πετύχει κάτι ουσιαστικό.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι και οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα ευστοχώντας σε όλα τα σουτ που επιχείρησαν, πήραν την μεγάλη πρόκριση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης