Χοιρινό ρόστο με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια

Χοιρινό ρόστο με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια

Πλούσιο σε αρώματα, πικάντικο και γλυκαμένο από το πετιμέζι, αυτό το χοιρινό προορίζεται να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής.

Χοιρινό ρόστο με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια

Βήμα 1
Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και το αλείφετε παντού με λίγο λάδι. Χτυπάτε στο γουδί μαζί και τα τρία είδη πιπεριών μέχρι να σπάσουν λίγο. Τα ανακατεύετε με το σκόρδο και τα κολλάτε γύρω γύρω στο κρέας. Παίρνετε ένα μεγάλο κομμάτι από γάζα και τοποθετείτε το κρέας στη μέση. Πασπαλίζετε το κρέας με το θυμάρι και τη δάφνη και το τυλίγετε στη γάζα. Τοποθετείτε το τυλιγμένο κρέας σε βαθύ δοχείο και το περιχύνετε με την μπίρα. Το αφήνετε να μαριναριστεί όλο το βράδυ ή για 8 ώρες γυρίζοντας το 2-3 φορές.

Βήμα 2
Στρώνετε τα έξι φύλλα δάφνης στη γάστρα. Ξετυλίγετε το κρέας από τη γάζα και το αλείφετε με το πετιμέζι. Το τοποθετείτε πάνω από τα φύλλα δάφνης και σκορπάτε γύρω γύρω τα μικρά κρεμμύδια και το καρότο. Ρίχνετε και την μπίρα της μαρινάδας και το λάδι μέσα στη γάστρα και προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό.

Βήμα 3
Ψήνετε το χοιρινό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ενδιάμεσα αλείφετε το χοιρινό με τη σάλτσα του. Πρέπει να μείνει με δύο φλιτζάνια περίπου ζωμό στο τέλος.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης