Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν πανάκριβα στη χώρα

Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν πανάκριβα στη χώρα

Ως πρώτη προτεραιότητα ο πρόεδρος του Ποταμιού έθεσε τις μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα, κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνίες

Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν πανάκριβα στη χώρα
Το 1886 μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το Σικάγο και ήταν η αφορμή η πόλη να χτιστεί ξανά με ουρανοξύστες, ξεκίνησε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να δημιουργήσει μια εικόνα για το τι επιχειρεί να κάνει το νέο κόμμα.

Τα μεγάλα έργα θέλουν πάντα μεγάλες συμπράξεις, τόνισε επισημαίνοντας ότι οι λευκοί μηχανικοί συνεργάστηκαν στις ΗΠΑ με τους ντόπιους ινδιάνους. Η σύνθεση δίνει δύναμη, είπε χαρακτηριστικά. 

Ως πρώτη προτεραιότητα ο πρόεδρος του Ποταμιού έθεσε τις μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα, κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνίες. 

Κλείσιμο
Ως προς τα εθνικά θέματα επανέλαβε τη θέση του πως όσα είναι ανοιχτά πρέπει να κλείσουν γιατί η παράταση κάνει κακό. Υποστήριξε τη γραμμή Γεννηματά στο Σκοπιανό για ενιαία λύση με τη μορφή διεθνούς συμφωνίας.

Ο νους μας πρέπει να είναι στον Ερντογάν, τόνισε. Ενός ηγέτη μεθυσμένου από όπλα και αίμα, προσέθεσε και μίλησε για προώθηση λύσης και στο Κυπριακό. 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν δεκάδες δις στη χώρα και ποτέ δεν παραδέχθηκαν τα λάθη τους, συνέχισε ανοίγοντας μέτωπο και με τα δύο μεγάλα κόμματα. 

Στάθηκε, μάλιστα, στο γεγονός πως η κυβέρνηση είναι διχασμένη στα εθνικά θέματα και στηλίτευσε τη συμμαχία ενός αριστερού κόμματος με στελέχη της δεξιάς και της ακροδεξιάς. 

Ως προς το θέμα των θητειών που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ότι ο ίδιος μπήκε στην πολιτική για 8 χρόνια. Έχω κλείσει τα 4, σημείωσε. Το Κίνημα Αλλαγής ανήκει στην επόμενη γενιά, διακήρυξε. 

Η χώρα έχει ανάγκη από Κίνημα Αλλαγής και όχι από κίνημα συμβιβασμών, κατέληξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης