Κύπρος: Φαβορί ο Αναστασιάδης, ντέρμπι για το β' γύρο δίνουν Παπαδόπουλος και Μαλάς

Κύπρος: Φαβορί ο Αναστασιάδης, ντέρμπι για το β' γύρο δίνουν Παπαδόπουλος και Μαλάς

Στα όρια του στατιστικού λάθους τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για το ποιος υποψήφιος θα περάσει δεύτερος στο β' γύρω των προεδρικών εκλογών

Κύπρος: Φαβορί ο Αναστασιάδης, ντέρμπι για το β' γύρο δίνουν Παπαδόπουλος και Μαλάς
Μάχη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Κύπρο, δίνουν ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Σταύρος Μαλάς. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό TVONE. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση στην  πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών Εκλογών ο Σταύρος Μαλάς συγκεντρώνει ποσοστό 18,5% έναντι 18,9% που συγκεντρώνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Θέση στον δεύτερο γύρο των εκλογών εξασφαλίζει άνετα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος προηγείται των αντιπάλων του με ποσοστό 30,8%.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μάχη θα γίνει και για την τέταρτη θέση αφού Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου, συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 3,8%.

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών ο Νίκος Αναστασιάδης επικρατεί ανεξάρτητα με τον ποιο θα έχει απέναντι του. Συγκεκριμένα σε περίπτωση που αναμετρηθεί με τον Σταύρο Μαλά ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι του 27% που συγκεντρώνει ο Σταύρος Μαλάς.

Σε περίπτωση αναμέτρησης Νίκου Αναστασιάδη Νικόλα Παπαδόπουλου ο Κύπριος Πρόεδρος συγκεντρώνει 43% έναντι 32% του αντιπάλου του του.



Ενδιαφέροντα είναι τα όσα αναδεικνύονται από την δημοσκόπηση σε σχέση με το πώς βλέπουν οι πολίτες το Κυπριακό το οποίο αποτιμούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος. Την ίδια ώρα πάντως φαίνεται ότι οι Ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι είναι διχασμένοι ως προς την μορφή λύσης του Κυπριακού που επιθυμούν. Πιο ξεκάθαρη απάντηση ως προς την μορφή λύσης δίδεται όταν μπαίνει στην εξίσωση ο ηλικιακός παράγοντας αφού σύμφωνα με την δημοσκόπηση η συμφωνία με μια ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού εξασθενεί όσο μειώνεται ο ηλικιακός δείχτης των ερωτηθέντων.



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης