Ξανά στη Βουλή το deal για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία: Νέα ερώτηση από τη ΝΔ

Ξανά στη Βουλή το deal για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία: Νέα ερώτηση από τη ΝΔ

«Τα έγγραφα που παρουσιάζει ο κ. Καμμένος είναι αμφιβόλου γνησιότητας, αρμόδιοι να τα κρίνουν δεν είναι οι πολιτικοί, άλλα η δικαιοσύνη στην όποια προσέφυγε η ΝΔ» δήλωσε ο Βασίλης  Κικίλιας

Ξανά στη Βουλή το deal για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία: Νέα ερώτηση από τη ΝΔ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της πώλησης τoυ
πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός Εξωτερικών, καταθέτει σήμερα Δευτέρα η ΝΔ όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας,
Κλείσιμο
Βασίλης Κικίλιας.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου στις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης


«Τα έγγραφα που παρουσιάζει ο κ.
Καμμένος είναι αμφιβόλου γνησιότητας, αρμόδιοι να τα κρίνουν δεν είναι οι πολιτικοί, άλλα η δικαιοσύνη στην όποια προσέφυγε η ΝΔ», τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα πρέπει να απαντήσει αν γνώριζε το έγγραφο της πρεσβείας μας στο Ριάντ που ενημέρωνε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί το σαουδαραβικό κράτος. 

«Η ιστορία με τα εξοπλιστικά στο υπουργείο Άμυνας είναι πικρή», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Tην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία φέρνει στη Βουλή και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων.

«Θέλουν να νομιμοποιήσουν τη συναλλαγή, έναν ατζέντη. Έναν μεσάζοντα. Για να πάρει τα ποσοστά του ο Παπαδόπουλος γίνεται η σύγκρουση και τελικά δεν υπογράφεται η συμφωνία και το Ελληνικό Δημόσιο χάνει 64 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος επικαλέστηκε και έγγραφο που έστειλε τέλη Αύγουστου στο υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στο Ριάντ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Παπαδόπουλος δεν έχει πληρεξούσιο να υπογράψει, ενώ οι Σαουδάραβες ζητούσαν διακρατική συμφωνία στέλνοντας στην Ελλάδα πενταμελή τους αντιπροσωπεία. Συμφωνα με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπογράψει καμία συμφωνία.



«Ποια η θέση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη διεθνή αυτή ταπείνωση;» διερωτάται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. 

«Ο κ. Καμμένος παρουσίασε ένα έγγραφο προκειμένου να υποστηρίξει πως ο κ. Παπαδόπουλος είναι μεσάζοντας της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, το οποίο όμως αφορά άλλου είδους πυρομαχικά. Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί ως πληρεξούσιος και το Βασίλειο της Ιορδανίας για την ίδια αγορά πυρομαχικών, ενώ ο επικεφαλής της προξενικής Αρχής στην ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ δηλώνει ρητώς ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας» σημειώνει ο βουλευτής.

«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να απαντήσει άμεσα, επίσημα, για να ξεκαθαρίσει όλη την υπόθεση… Δεν νομίζω ότι έχουν γίνει αυτές οι ατασθαλίες» δήλωσε στον σταθμό μας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, επισείοντας την προσοχή σε ενδεχόμενο διπλωματικής όξυνσης με το βασίλειο. 

«Είναι ενοχλητική πολιτικά η υπόθεση… Όταν βγαίνουν συνέχεια στοιχεία, από τη μια ή την άλλη μεριά, το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει (…) καλώ τον εξοχότατο πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας να κλείσει την υπόθεση» πρόσθεσε δε ο κ. Καμμένος, αποστασιοποιούμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. 

«Τιμωρείται ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ κ. Κλουβάτος, του κόβουν τη μετάθεση από τη Σαουδική Αραβία στο Λονδίνο» παρενέβη ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης