Αναστασιάδης: Οι στενοί δεσμοί Κύπρου - Ρωσίας να γίνουν πιο ισχυροί

Αναστασιάδης: Οι στενοί δεσμοί Κύπρου - Ρωσίας να γίνουν πιο ισχυροί

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσεις των δυο χωρών είναι πως ποτέ δεν παρέμεινε στατική και ποτέ δεν επιτράπηκε να αποδυναμωθεί αλλά αντίθετα έχει εξελιχθεί δια μέσου των χρόνων και έχει παραμείνει σημαντική

Αναστασιάδης: Οι στενοί δεσμοί Κύπρου - Ρωσίας να γίνουν πιο ισχυροί
O Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες, Δευτέρα, σε επιχειρηματικό forum στη Μόσχα διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί η ενθάρρυνση και υποστήριξη των στενών δεσμών Ρωσίας και Κύπρου, ώστε να  δοθεί η δυνατότητα αυτοί να γίνουν πιο ισχυροί.

Στο δείπνο που παρέθεσε στη ρωσική πρωτεύουσα ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων με τη συμμετοχή 80 Ρώσων επιχειρηματιών, ο κ. Αναστασιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα καταβάλλει προσπάθειες για να προωθηθούν νέα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί πως η ελκυστικότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος αναβαθμίζεται συνεχώς καθώς στόχο είναι, η Κύπρος να παρέχει στις ρωσικές εταιρείες που επιζητούν ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό εταίρο. Επεσήμανε πως οι ευκαιρίες στους τομείς της καινοτομίας, της  τεχνολογίας και της υγείας είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες  και για τις δυο χώρες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «η Ρωσία και η οικονομία της συνεχίζουν να ενεργούν ως ένας καταλυτικός παράγοντας για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, ενώ η Κύπρος παίζει ένα σημαντικό ρόλο ως πύλη για τη Ρωσία στην Ευρώπη, στην Ασία και τη Μέση Ανατολή. Το επιχειρείν με τη Ρωσία είναι ως εκ τούτου ύψιστης σημασίας για τις χώρες μας σήμερα, όπως υπήρξε εδώ και δεκαετίες». 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσεις των δυο χωρών είναι πως ποτέ δεν παρέμεινε στατική και ποτέ δεν επιτράπηκε να αποδυναμωθεί αλλά αντίθετα έχει εξελιχθεί δια μέσου των χρόνων και έχει παραμείνει σημαντική.

Επεσήμανε πως ο τουρισμός από τη Ρωσία στην Κύπρο έχει φθάσει σε υψηλούς αριθμούς που σχεδόν φθάνουν τον πληθυσμό  του νησιού και πως πέραν των 800 χιλιάδων Ρώσων τουριστών επισκέφθηκαν την Κύπρο το 2017.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επίσκεψη εργασίας του θα είναι τόσο παραγωγική όσο και η επίσημη του επίσκεψη στη Ρωσία το 2015.
 
Αναφερόμενος στη συνάντησή του προηγουμένως με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Ντμίτρι Μενβιέντεφ σημείωσε πως είχαν παραγωγικές συζητήσεις σε ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα, και πως την Τρίτη θα έχει διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πως θα υπογραφεί και αριθμός σημαντικών συμφωνιών για ένα φάσμα θεμάτων. Πρόσθεσε πως με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουν ακόμη περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις και συνεργασία των δυο χωρών.

Υπογράμμισε πως η Κύπρος έχει ενισχύσει τη θέση της ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και πως η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο σταθερότητας και ανάπτυξης με πολύ μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη σε διάφορους τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, μεγάλα αναπτυξιακά έργα, την κινηματογραφική βιομηχανία, την παιδεία, την υγεία, την έρευνα και ανάπτυξη και ασφαλώς την ενέργεια.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης