Συνάντηση Μπαλάφα-Αλεξανδρή για τον κώδικα μετανάστευσης

Συνάντηση Μπαλάφα-Αλεξανδρή για τον κώδικα μετανάστευσης

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ συζήτησε με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών

Συνάντηση Μπαλάφα-Αλεξανδρή για τον κώδικα μετανάστευσης
Η επιτάχυνση  των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών και η εφαρμογή  του Κώδικα Μετανάστευσης ήταν τα κεντρικά θέματα της συνάντησης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Βασίλη Αλεξανδρή  και εκπροσώπων του Συλλόγου  με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα
.
          
Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ, τέθηκε εκ μέρους των  δικηγόρων το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών, ιδίως για εξαιρετικούς λόγους.
          
Κλείσιμο
Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της επιβεβλημένης ενιαίας εφαρμογής του Κώδικα Μετανάστευσης σε όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας.
          
Από την πλευρά του ο υφυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την επίσπευση των ζητημάτων αυτών, προωθεί διαδικασίες για την ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών διαμονής και πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί και η ηλεκτρονική κατάθεση των φακέλων, για την ασφαλέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
          
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ενιαίας εφαρμογής του Κώδικα Μετανάστευσης ο κ. Μπαλάφας ανέφερε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ότι το υπουργείο θα εξετάσει την προώθηση θεσμικών μεταβολών με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και εμπέδωση της ασφάλειας δικαίου. 
          
Τέλος στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, καθώς και οι δικηγόροι Γιώργος Παπαδόπουλος και Ευστάθιος Πουλαράκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης