Μιχελογιαννάκης: Με βρίσκει αντίθετο η αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15

Μιχελογιαννάκης: Με βρίσκει αντίθετο η αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15

Διαφωνεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερη διαφοροποίηση μετά τη βουλευτή Γεννιά - Μετά τις αντιδράσεις, το Μαξίμου σχεδιάζει να κάνει όπισθεν

Μιχελογιαννάκης: Με βρίσκει αντίθετο η αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15
Την διαφωνία του με την αλλαγής φύλου από τα 15 έτη εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης
ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Η δήλωση του κ. Μιχελογιαννάκη έρχεται να επιβεβαιώσει την δυσφορία που επικρατεί και στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος για την επέκταση της ισχύος των προωθούμενων διατάξεων ώστε να συμπεριληφθούν και ανήλικα άτομα. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα και η βουλευτής Α’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά δήλωσε πως για την ίδια τα 15 έτη αποτελούν «κόκκινη γραμμή».

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, πριν από λίγο με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή 


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μιχελογιαννάκη έχει ως εξής:
 
Μιχελογιαννάκης: Συμφωνώ σε όλα εκτός το όριο ηλικίας των 15 ετών.

Είναι γνωστό ότι οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μια κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού. Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία. Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο Ο.Η.Ε. το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων. Όμως η δυνατότητα επιλογής στα 15 έτη της αλλαγής φύλου, ως γιατρός που γνωρίζω την γενική ψυχολογία του ατόμου με βρίσκει αντίθετο, παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης