Δημήτρης Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Δημήτρης Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι «παίζουμε με τις ζωές των παιδιών», ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ δήλωσε ότι δεν ξέρει τι θα ψηφίσει ο Πάνος Καμμένος

Δημήτρης Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου
Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου.

«Δεν θα το ψηφίσω το νομοσχέδιο», «όχι δεν θα το ψηφίσω» επανέλαβε κατά κόρον ο κ. Καμμένος στη διάρκεια της συνέντευξης. Την απόφασή του αυτή αιτιολόγησε, αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για τη στάση της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας,
η οποία κάνει λόγο για υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στην ηλικία των 15 ετών μέχρι την ενηλικίωση. Επίσης, ο Καμμένος ανέφερε ότι «παίζουμε με τις ζωές των παιδιών» και εξέφρασε τον προβληματισμό του, για το τι θα γίνει στο σχολείο, όπου γίνεται μπουλινγκ για πολλά πράγματα, όπως ρούχα, εμφάνιση, επίδοση στα μαθήματα. 
Κλείσιμο

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε αντιρρήσεις και γενικότερα για το νομοσχέδιο. Ζήτησε την απόσυρσή του και επικαλέστηκε ως λόγους τα ακόλουθα: 
«Το νομοσχέδιο αυτό αφήνει παράθυρο για γάμους ομοφύλων, επειδή δεν υπάρχει νόμος. 
Δηλαδή να πάει ένα ομόφυλος να δηλώσει ότι αλλάζει φύλο και να γίνει άντρας ή γυναίκα. Μετά να παντρευτεί και να τεκνοθετήσει. Είπα, πάρτο το νομοσχέδιο πίσω, να το δούμε όλοι μαζί» και συμπλήρωσε ότι πρέπει να έρθει ένα καινούριο νομοσχέδιο που να περιλαμβάνει γάμους ομοφυλοφίλων, υιοθεσία και αλλαγή φύλου.




Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε και για το ποιοι άλλοι βουλευτές από το κόμμα του θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και απάντησε ότι απ΄ ότι ξέρει θα είναι ο κ. Κατσίκης, ο κ. Κόκκαλης. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αλλά ψήφος κατά συνείδηση, ενώ σε σχετική ερώτηση για το τι θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα το ψηφίσει ο Πάνος Καμμένος».

Επίσης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε ότι ακόμη και αν γίνουν αλλαγές στη διάταξη για την αλλαγή φύλου από τα 15, και πάλι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, γιατί αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο για γάμους ομοφύλων και τεκνοθεσία από αυτούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης