Κατρούγκαλος για Ελληνικό: Δεν φταίμε εμείς, η ΝΔ φταίει για τις καθυστερήσεις

Κατρούγκαλος για Ελληνικό: Δεν φταίμε εμείς, η ΝΔ φταίει για τις καθυστερήσεις

Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει πρώτα να μειωθεί η ανεργία είπε ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών 

Κατρούγκαλος για Ελληνικό: Δεν φταίμε εμείς, η ΝΔ φταίει για τις καθυστερήσεις

Στη ΝΔ ρίχνει τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην επένδυση του Ελληνικού ο Γιώργος Κατρούγκαλος: «Η ευθύνη για την καθυστέρηση της επένδυσης ανήκει στη ΝΔ. Ο υπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες «επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους».

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον Σκάι «θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο». «Είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης, που φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία» ξεκαθάρισε.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κατάσταση και τη διαπραγμάτευση ανέφερε πως «δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μία συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε».
Κλείσιμο

Σε ότι αφορά στη φορολογία είπε ότι «έχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι μειώσεις σε συντάξεις (σε συντάξεις) επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες».

 «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας; Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους. Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο μνημόνιο. Ναι, είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες» τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης