Κώστας Καραμανλής: Παράξενη κι εκκωφαντική η σιωπή για το σχέδιο Πυθία

Κώστας Καραμανλής: Παράξενη κι εκκωφαντική η σιωπή για το σχέδιο Πυθία

Έτοιμος για πρωθυπουργός αύριο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ο βουλευτής Σερρών

Κώστας Καραμανλής: Παράξενη κι εκκωφαντική η σιωπή για το σχέδιο Πυθία
«Βλέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είδαμε έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος, αύριο το πρωί, να γίνει πρωθυπουργός» δηλώνει, στη συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αναλώθηκε να πει τα συνηθισμένα εναντίον της κυβέρνησης, αλλά παρουσίασε με ειλικρίνεια ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη χώρα».

Ερωτηθείς «εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε ένα φιλολαϊκό προφίλ» ο βουλευτής Σερρών απαντά: «Η ΝΔ, από το 1974 που ιδρύθηκε, είναι η μεγάλη πατριωτική, φιλελεύθερη και φιλολαϊκή παράταξη» και συμπληρώνει: «ο στόχος του φιλελευθερισμού είναι να δίνει ευκαιρίες στους πολλούς να ευημερήσουν».

Σχολιάζοντας την πρόθεση των ΗΠΑ, όπως μεταφέρθηκε από την πρόσφατη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη, να καταστήσουν ενεργειακό κόμβο την Αλεξανδρούπολη για την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ο βουλευτής Σερρών υπογραμμίζει ότι «κάθε προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δικαιώνει το όραμα του Κώστα Καραμανλή».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το «πόρισμα της Δικαιοσύνης σχετικά με το "Σχέδιο Πυθία", ο Κώστας Καραμανλής απαντά: «Είναι μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση» και εκδηλώνει την απορία του για την «εκκωφαντική» -όπως λέει- «σιωπή πολλών ΜΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα». «Είναι πολύ παράξενη αυτή η σιωπή» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Καραμανλής.

Αναφερόμενος στην έμφαση που έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ στην επιχειρηματικότητα, ο Κώστας Καραμανλής σχολιάζει: «Τώρα θυμήθηκε την επιχειρηματικότητα ο κ. Τσίπρας; Τόσα χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να κατηγορεί τον ιδιωτικό τομέα».

Μιλώντας για τα έργα στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει ότι δεν τον «πειράζει που ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τα εγκαινιάζει, άλλωστε δεν μπορεί να τα οικειοποιηθεί. Τα έργα ανήκουν στους πολίτες, όχι στις κυβερνήσεις». Προσθέτει, ωστόσο, πως «η Ολυμπία και η Ιονία Οδός, για παράδειγμα, ξεκίνησαν και χρηματοδοτήθηκαν το 2008 με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή».

Σχολιάζοντας την πεποίθηση της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια , ο κ. Καραμανλής στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, χαρακτηρίζει «σκέτη κοροϊδία την δήθεν έξοδο το 2018».

Τέλος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, υποστηρίζει ότι «κανείς, από τη ΝΔ, δεν πρέπει να παρέμβει στα εσωτερικά της Κεντροαριστεράς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης