Γαβρόγλου για Μητσοτάκη: Στοχεύει στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης

Γαβρόγλου για Μητσοτάκη: Στοχεύει στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης

Το υπουργείο Παιδείας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει σχέδιο για την παιδεία και ότι ρίχνει μπαλωθιές, ενώ του καταλόγισε ότι θέλει όλα να «υπόκεινται στους νόμους της αγοράς»

Γαβρόγλου για Μητσοτάκη: Στοχεύει στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης
Έντονη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας στα όσα ανέφερε χθες στην ομιλία του στη ΔΕΘ για τα θέματα παιδείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι εμφανής ο στόχος του κ. Μητσοτάκη, να απαξιωθεί πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και να αρχίσει η ιδιωτικοποίησή της», λέει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε να παρουσιάσει το μη σχέδιό του για την Παιδεία με μπαλωθιές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε το Σάββατο την κατάργηση των νόμων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου για την παιδεία, λέγοντας: «Ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι Μπαλτά - Φίλη - Γαβρόγλου καταργούνται. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους».

Κλείσιμο
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει: «Παρότι είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για το Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν είπε λέξη και προτίμησε τον εύκολο δρόμο των αφορισμών και των αποσπασματικών εξαγγελιών. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αναβάθμιση του Λυκείου και η σιωπή του κ. Μητσοτάκη δείχνει είτε ότι αγνοεί το αίτημα για αναβάθμιση του Λυκείου είτε ότι δεν έχει να πει κάτι ουσιαστικό. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως έγινε σαφές και με τις δηλώσεις του τις τελευταίες μέρες, φαίνεται να έχει μία ανησυχητική άγνοια για τα προβλήματα της Παιδείας».

Επίσης, το υπουργείο καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει όλα να «υπόκεινται στους νόμους της αγοράς» και οι «πελάτες» θα πρέπει να το γνωρίζουν».

«Προχθές καλούσε τους καθηγητές πανεπιστημίου να γίνουν επιχειρηματίες. Χθες ανακοίνωνε ότι τα σχολεία θα γίνουν επιχειρηματικές μονάδες. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί υπήρξε τόση μεγάλη αντίδραση από τη Ν.Δ. σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, μιας και η φιλοσοφία των νομοσχεδίων ήταν να σταματήσει η απορρύθμιση και να καθιερωθούν ακαδημαϊκοί κανόνες», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης