«Αυτονόητη» για τον ΣΥΡΙΖΑ η μη αναγνώριση των εγκλημάτων του Κομμουνισμού

«Αυτονόητη» για τον ΣΥΡΙΖΑ η μη αναγνώριση των εγκλημάτων του Κομμουνισμού

Σάλος από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που δεν «βλέπουν» τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων και ταυτίζουν με τους ναζί όσους διαφωνούν - Αντιδράσεις και από τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ

«Αυτονόητη» για τον ΣΥΡΙΖΑ η μη αναγνώριση των εγκλημάτων του Κομμουνισμού
Με μία επίσημη ανακοίνωση ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την στάση Κοντονή σχετικά με το συνέδριο στην Εσθονία και μάλιστα την χαρακτηρίζει «αυτονόητη και επιβεβλημένη»! 

Εκτός από την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή
η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», ήρθε και η δήλωση της Μαρίας Γιαννακάκη, γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκανε ένα βήμα παραπάνω χαρακτηρίζοντας τους Εσθονούς ως φιλοναζί!  

Το σχόλιό της, ευθυγραμμισμένο με όσα αναφέρει στην επιστολή που συνέταξε ο πολιτικός της προϊστάμενος κύριος Κοντονής, «επικυρώθηκε» με τον πιο επίσημο τρόπο και από το κυβερνών κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα "Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα" ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη. Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη "θεωρία των δύο άκρων", η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό».
Κλείσιμο

Πρώτος έσπευσε να στηρίξει τον κ. Κοντονή ο Παύλος ΠολάκηςΟ αναπληρωτής υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Facebook συνεχάρη τον συνάδελφό του, υπουργό Δικαιοσύνης για την άρνησή του αυτή να απομονώσει για άλλη μια φορά την χώρα μας από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη που έγραψε «μπράβο Σταύρο», «η ιστορια ουτε διαγράφεται ουτε παραχαράσσεται».

Η ανάρτησή του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:   





Αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ: «Εξαλλοσύνες ότι όλοι οι Εσθονοί είναι φιλοναζί», λέει η Κασιμάτη
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη σε ανάρτησή της στο Facebook επικροτεί την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μην μετέχει στο επίμαχο συνέδριο σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα που διοργανώνει η κυβέρνηση της Εσθονίας ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ωστόσο, η Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιώς, χαρακτηρίζει ως «εξαλλοσύνες» που προσβάλλουν το σύνολο του ελληνικού λαού τις δηλώσεις της Μαρίας Γιαννακάκη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και γενικής γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία αποκάλεσε συλλήβδην όλους τους Εσθονούς ως «φιλοναζί».

Επισημαίνεται ότι η κυρία Γιαννακάκη είχε εκλεγεί βουλευτής Β' Πειραιώς με τη Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012. Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ τον Αύγουστο του 2015 και από τον Δεκέμβριο του 2016 είναι γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
>
Η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη, βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιώς, έχει ως εξής:



 
Το σχόλιο της Μαρίας Γιαννακάκη
Με αφορμή μια ανάρτηση που αλίευσε από το twitter στην οποία αναφέρεται ότι «υπάρχει ένας όρος για όσους λένε ότι "και οι δύο πλευρές είναι κακές" όταν η μια πλευρά είναι οι ναζί. Αποκαλούνται φιλοναζί» η ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχολίασε ότι «Γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους».





Η επιστολή Κοντονή
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφεύγει την οποιαδήποτε νύξη στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα και ενημερώνει τους διοργανωτές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Συνέδριο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης:
«Η πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» μας προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά. Ειδικά σε μία περίοδο, που οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητούνται ανοιχτά από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων και των νεοναζιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η προαναφερθείσα πρωτοβουλία είναι πολύ ατυχής.

Η Ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί παρόλο που μπορεί να γράφεται κυρίως από τους νικητές ή να αξιολογείται διαφορετικά από την οπτική των κρατών. Παρ'όλα αυτά, τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, κατέγραψαν τον στρατό της ΕΣΔΔ ως τον απελευθερωτή της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και ως λυτρωτή από την φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Στη σκέψη και στη συνείδησή μας, το ναζιστικό καθεστώς, δηλαδή εκείνο το  πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει τον ρατσισμό, το μίσος τη μισαλλοδοξία και τη μαζική δολοφονία ως τον πυρήνα της ιδεολογίας του δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τον κομμουνισμό, με την πολιτική ιδεολογία που αυτός αντιπροσωπεύει, ή να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, απλούστατα διότι η ανθρωπότητα δεν έχει αντιμετωπίσει τίποτε παρόμοιο με τον ναζισμό και ελπίζουμε πως δε θα το κάνει στο μέλλον. 

Η φρίκη που γνωρίσαμε μέσω του Ναζισμού είχε μία και μόνη εκδοχή, αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Ο κομμουνισμός, αντίθετα, γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα μπόλιασε έκτοτε την πολιτική σκέψη όλης της Δυτικής Ευρώπης, έθεσε ζητήματα αναζήτησης, αποτέλεσε ένα μεγάλο εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα διαλόγου, που το κατέστησαν έναν οργανισμό ζωντανό.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα, το οποίο είναι προϊόν των Συμφωνιών που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης. 

Έχει γίνει σαφές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εν θέματι Συνέδριο»


Αντίδραση από τον Δημήτρη Καμμένο
Σε εντελώς αντίθετη γραμμή σε σχέση με εκείνη που εξέφρασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τγην αναγνώριση των εγκλημάτων των κομμμουνιστικών καθεστώτων, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καμμένος.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική δυτική χώρα που «δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει» τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό και κάνει ιδιαίτερα μνεία στα δεινά που υπέστη ο λαός της Εσθονίας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε υμνητής του ναζισμού, «από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα».

Πιο αναλυτικά έγραψε στο facebook: 
«Εχετε αναρωτηθεί γιατί είμαστε η μοναδική Δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων ;
Από πότε η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα εγκλήματα τα οποία έχει αναγνωρίσει τόσο ο Πούτιν όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ;
Ποιά Ελλάδα είναι αυτή ;
Ο κομμουνισμός δεν διέπρεψε στον ρατσισμό στις μαζικές δολοφονίες και την μισαλλοδοξία ; Δεν κατεδίωξε κάθε Θρησκεία ;
Γνωρίζετε τι πέρασαν οι Εσθονοί κάτω από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα; Εκτός εαν νομίζετε ότι πέρασαν τέλεια και σήμερα γιορτάζουν τις ευτυχείς αναμνήσεις τους.
Για την ιστορία οι Σοβιετικοί απέλασαν πάνω απο 33.000 Εθνονους απο 1945-1951 στην Σιβηρία και το Καζακστάν με την κατηγορία ότι ήταν "εχθροί του λαού" και "εχθροί των εργατών". Το 1949 το 70% των απελαθέντων ήταν γυναικόπαιδα κάτων των 16 ετών..!!».




Σάλος στο Twitter για τα #εγκλήματα_κομμουνιστών
Πρώτο hashtag στα trends του ελληνικού Twitter είναι από το Σάββατο το #εγκλήματα_κομμουνιστών, όπου οι χρήστες άλλοτε με χιούμορ, αλλά κυρίως με πολύ οργή, απαντούν στην στάση τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης, όσο και εν γένει του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί θεωρούν πως είναι, αν μη τι άλλο, προσβλητική απέναντι στον λαό της Εσθονίας, ενώ παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία, θυμίζουν την δράση του Στάλιν και άλλων κομμουνιστών ηγετών της υφηλίου.
































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης