«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από την «περιορισμένη καταστροφή» που είδε ο Τσίπρας

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από την «περιορισμένη καταστροφή» που είδε ο Τσίπρας

Οι έξι προτάσεις Μητσοτάκη είναι η απάντηση στη χυδαιότητα, λέει η ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Αφού έσβησε η φωτιά εμφανίστηκε και ο Τσίπρας - Θεοδωράκης: «Το μη χείρον βέλτιστον» αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από την «περιορισμένη καταστροφή» που είδε ο Τσίπρας
Στα ύψη εκτοξεύθηκε η πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την... επανεμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
, μετά από αρκετές ημέρες «εξαφάνισης». 

Ο κύριος Τσίπρας, μόλις η εικόνα της πυρκαγιάς που κατέκαψε την Ανατολική Αττική βελτιώθηκε,
μπήκε στο ελικόπτερο και επιθεώρησε τα καμένα
Κλείσιμο
για να βρει αμέσως μετά την καταστροφή «περιορισμένη» και την κατάσταση «σαφώς καλύτερη» από εκείνη μετά την πυρκαγιά του 2009.
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μάλιστα αμέσως μετά την πτήση, προκάλεσαν την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που μίλησε για «ηθοποιό σε κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις πάνω από τα καμένα, χρησιμοποιώντας με απαράδεκτα προκλητικό τρόπο ως σκηνικό τους πυροσβέστες που μοχθούν καθημερινά με αυταπάρνηση». 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook
κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εμφανίστηκε μόνο γιατί έμαθε πως ο ίδιος θα πήγαινε στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρέθεσε ένα σχέδιο έξι σημείων για την καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη


Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Η απάντηση στη χυδαιότητα της Κυβέρνησης είναι οι έξι προτάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα σοβαρό και υπεύθυνο πρωθυπουργό.
Όχι έναν ηθοποιό σε κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις πάνω από τα καμένα, χρησιμοποιώντας με απαράδεκτα προκλητικό τρόπο ως σκηνικό τους πυροσβέστες που μοχθούν καθημερινά με αυταπάρνηση
». 

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τα καμένα


Ο Αλέξης Τσίπρας με ελικόπτερο πάνω από τα καμένα της Ανατολικής Αττικής



Μαξίμου: Γύρνα στην ξαπλώστρα σου 
Μετά την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook, με την οποία έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί στα καμένα, όταν πληροφορήθηκε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επρόκειτο να επισκεφθεί το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, απάντησε με έντονο ύφος το Μαξίμου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ως απάντηση στα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζεται:
«Τέσσερα μερόνυχτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών. Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης εγκαλούσε την κυβέρνηση για δήθεν ολιγωρία από παραλία των Χανίων. Σήμερα, αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του για να επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού. Ακύρωσε όμως όλη την επίσκεψή του μόλις συνειδητοποίησε ότι εκεί βρίσκονταν ήδη από τις πρωινές ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η κίνησή του αυτή επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι να στήσει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου. Του συνιστούμε καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του».

Στο θέμα παρενέβη και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο facebook. Αφού μίλησε για διαστρέβλωση, εκφοβισμό του κόσμου και... «πολιτική με φόντο καμένα δέντρα από παραλίες της Μυκόνου», δεν παρέλειψε στο γνωστό του ύφος να... ευχηθεί «καλή επιστροφή στις ξαπλώστρες» δηλώνοντας: «ΟΥΤΕ αυτο το σχέδιο σας βγήκε!!!».




ΠΑΣΟΚ: Αφού έσβησε η φωτιά εμφανίστηκε και ο Τσίπρας
«Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές, που μόνοι τους έδωσαν την μάχη με τις φλόγες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και προστίθεται: «Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όμως της κυβέρνησης η αποζημίωση των πληγέντων και η μέριμνα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, που δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης των επιτήδειων. Αφού βέβαια έσβησε η φωτιά εμφανίστηκε και ο κ. Τσίπρας εγκαταλείποντας το προσφιλές του Τwitter».
 
«Την ίδια στιγμή που οι Υπουργοί του ξεφουρνίζουν παραμύθια για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Ούτε μια συγγνώμη όμως για τις τεράστιες ευθύνες τους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για την απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ούτε καν αναζητήθηκαν οι ευθύνες των αρμοδίων. Όλα καλώς καμωμένα … Η υπεροψία και το θράσος περισσεύουν στους ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν, παρακολουθούν και δεν ξεχνούν», καταλήγει η ανακοίνωση.


Θεοδωράκης: «Το μη χείρον βέλτιστον» αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Την διαφωνία του με την άποψη που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του στα καμένα ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» εξέφρασε πριν από λίγο ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Στις πυρκαγιές αποφύγαμε τα χειρότερα σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα. Τα ίδια & με την οικονομία. "Το μη χείρον βέλτιστον" αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» έγραψε πριν από λίγο στο Twitter o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης