Γιλντιρίμ: Αν χρειαστεί θα πάνε και οι πρωθυπουργοί στη Γενεύη για το Κυπριακό

Γιλντιρίμ: Αν χρειαστεί θα πάνε και οι πρωθυπουργοί στη Γενεύη για το Κυπριακό

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό υπάρχουν ερωτήματα αν θα δημιουργηθούν στην Ελβετία οι συνθήκες που απαιτούν τη συμμετοχή των πρωθυπουργών

Γιλντιρίμ: Αν χρειαστεί θα πάνε και οι πρωθυπουργοί στη Γενεύη για το Κυπριακό
Επαφή και ετοιμότητα των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να χρειαστεί να μεταβούν στην Ελβετία για τη διάσκεψη για το Κυπριακό
. Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός
Μπιναλί Γιλντιρίμ υπάρχουν ερωτηματικά για το εάν στην Ελβετία θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που να χρειάζεται η συμμετοχή των πρωθυπουργών, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμη καθαρό αν μπορούν να λυθούν όλα τα ζητήματα σε τόσο μικρό διάστημα.

Κλείσιμο
Κατά τον κ. Γιλντιρίμ για να μεταβούν οι πρωθυπουργοί θα πρέπει οι ηγέτες της Κύπρου να έχουν συμφωνήσει σε συγκεκριμένα ζητήματα. Σημείωσε πως η Άγκυρα δεν υιοθετεί την προσέγγιση να συζητηθεί μόνο το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και τα υπόλοιπα να συζητηθούν ξεχωριστά. Η λύση είπε, είναι συνολική. Τα θέματα της διοίκησης, το εδαφικό, το πληθυσμιακό, οι σχέσεις με την ΕΕ μετά την συνένωση, το θέμα των ελευθεριών, οι εγγυήσεις να συζητηθούν ως πακέτο  και να υπάρξει λύση. 

Σε ερώτηση εάν μεταξύ των δύο πρωτευουσών θα δημιουργηθεί κόκκινη γραμμή, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ απάντησε «ένας παρόμοιος μηχανισμός». «Ίσως δεν χρειάζεται να χαρακτηριστεί έτσι αλλά και οι δύο βλέπουμε θετικά την δημιουργία πολιτικής βούλησης στο πιο υψηλό επίπεδο. Έχει υιοθετηθεί η σκέψη ότι αν υπάρξουν μη αναμενόμενες εξελίξεις, από τη μια ενώ συνεχίζονται σε χαμηλό τεχνικό επίπεδο οι εργασίες, από την άλλη εμείς αναλαμβάνοντας πολιτικές πρωτοβουλίες να παράγουμε λύση. Επιθυμούμε αντί αυτά τα θέματα να συζητηθούν ενώπιον όλων και να εκφραστούν απόψεις να διευθετηθούν με πολιτική βούληση πριν δημιουργηθεί κρίση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης