Κύπρος: Η νέα διάσκεψη στη Γενεύη θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

Κύπρος: Η νέα διάσκεψη στη Γενεύη θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο εν εξελίξει διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος «δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας 

Κύπρος: Η νέα διάσκεψη στη Γενεύη θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις
Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος το απόγευμα επέστρεψε από το εξωτερικό, πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα εφημερίδων τα περί νέας διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό, αναφέρει σε αποψινή γραπτή δήλωση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
Το εάν και κατά πόσο, επισημαίνεται στη δήλωση, θα υπάρξει μια ανάλογη εξέλιξη «είναι κάτι που θα εξαρτηθεί απολύτως από την πρόοδο που θα παρουσιαστεί στον εν εξελίξει διάλογο». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φαίνεται να μεθοδεύεται νέα διάσκεψη για το Κυπριακό πριν από το τέλος Ιουλίου για να «παγώσουν» οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Στη δήλωση του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει με έμφαση πως ο εν εξελίξει διάλογος για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος «δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Κλείσιμο
Ως εκ τούτου, προστίθεται, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας «θα υλοποιηθούν με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα», που έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
 
Στη δήλωση επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα πάψει με αποφασιστικότητα να διαπραγματεύεται «προκειμένου να εξευρεθεί όχι η όποια λύση, αλλά να επιτευχθεί συμφωνία που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό, βιώσιμο, ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης