Ο Τσίπρας κάλεσε τον Ολάντ να κάνει διακοπές στην Ελλάδα

Ο Τσίπρας κάλεσε τον Ολάντ να κάνει διακοπές στην Ελλάδα

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας απάντησε πως θα έχει πολύ χρόνο το καλοκαίρι και θα χαρεί να επισκεφτεί την Ελλάδα και τη Πορτογαλία, σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές κυβερνητικές πηγές

Ο Τσίπρας κάλεσε τον Ολάντ να κάνει διακοπές στην Ελλάδα
Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνομιλία με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος. Στη συνομιλία προσήλθε στη συνέχεια και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τον οποίον ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε να επισκεφθεί ιδιωτικά και με μεγαλύτερη άνεση την Ελλάδα το καλοκαίρι . "Φρανσουά, έχεις ανοικτή πρόσκληση να έρθεις στην Ελλάδα το καλοκαίρι, οπότε θέλεις, να ξεκουραστείς".

"Ωραία ιδέα. Τώρα που θα έχω χρόνο θα έρθω ένα μήνα Ελλάδα και ένα Πορτογαλία" , απάντησε χαριτολογώντας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε στην τοποθέτησή του τον Γάλλο Πρόεδρο για τη συμβολή του και ιδιαίτερα για τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα, καθώς επρόκειτο για την τελευταία παρουσία του Φρανσουά Ολάντ στη Σύνοδο ως Πρόεδρος της Γαλλίας.
Κλείσιμο

Ο Γάλλος Πρόεδρος επαίνεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό που έδωσε το σωστό σήμα τηλεφωνώντας στον Εμ. Μακρόν το αμέσως επόμενο πρωί της εκλογής του και πρόσθεσε πως το ίδιο σωστό σήμα έδωσε και το Γαλλικό ΚΚ.

Από την πλευρά του ο Αντόνιο Κόστα πρότεινε να κληθεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο Εμ. Μακρόν, προκειμένου να συμμετάσχει ως παρατηρητής "από τα δεξιά" όπως συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας ως παρατηρητής "από τα αριστερά".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης